Göğüste tüy dökülmesi & yolma

Kirazce321

iyikus.com Üyesi
Merhaba ben bir konu daha açmıştım ayaklarındaki tüy yolma sorunu için batikon önermiştiniz ama işe yaramadı 1.5 hafta şehir dışına çıktık ve eve geldiğimde baya bi şok yaşadım göğüs bölgesindeki tüyleri yolmuş manyak ama durumu çok iyi biz gelince çok mutlu oldu dans filan ediyor hatta ama sorunu hastalık mı stres gibi birşey mi anlayamadım veterinere mi götürsem acaba ?

Ekli dosyalar

• IMG_20210805_123609.jpg
    IMG_20210805_123609.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20210805_123626.jpg
    IMG_20210805_123626.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 10
1.5 hafta boyunca kim baktı kuşunuza? Yem, su değişikliği ve banyo ihtiyacı karşılandı mı? Eşi de yoksa çok yüksek ihtimal strese girmiş :(

Oyla 0
1.5 hafta boyunca kim baktı kuşunuza? Yem, su değişikliği ve banyo ihtiyacı karşılandı mı? Eşi de yoksa çok yüksek ihtimal strese girmiş :(
Komşumuza evin anahtarını verdik o baktı ama kuşlardan korktuğu için dışarı çıkaramadı zaten gitmeden önce birkaç tane yemlik ve 3 tane suluk ve 1 tanede banyoluk koyduk tülünü çıkardım ayakları takılmasın diye , arada kuşları balkona çıkarmasınıda söyledim ihtiyaçları büyük ölçüde karşılandı sadece kafesin altı çok pisti bende büyük bir temizlik yaptım sirkeli suyla ?

Oyla 0
Siz yokken emin olun yalnızlık çekmişlerdir onlar da bir düzene alışıyor. Ama söylediğinize göre önceden de tüy yolma sıkıntısı varmış stres kaynaklı daha büyük bir sorun da olabilir. Bilgili arkadaşların yardım edeceğine eminim benim kuşumda da göbek kısmında yoğun tüy dökülmesi vardı çok yardımcı oldular.

Oyla 0
Siz yokken emin olun yalnızlık çekmişlerdir onlar da bir düzene alışıyor. Ama söylediğinize göre önceden de tüy yolma sıkıntısı varmış stres kaynaklı daha büyük bir sorun da olabilir. Bilgili arkadaşların yardım edeceğine eminim benim kuşumda da göbek kısmında yoğun tüy dökülmesi vardı çok yardımcı oldular.
Haklısınız teşekkür ederiim ☺️

Oyla 0
Merhaba;
-Mineral ve vitamin eksikliği
-Yemin kalitesiz ve protein bakımından yetersizliği
-Deride mantar-egzema tarzı oluşumlar
-Çiftin diğerinden ayrılması gibi travmaların hepsi tüy yolmaya sebebiyet verir.

Bunlara dikkat edilirse, eksiklikler yerine getirilip düzenli ve dengeli bir beslenme, mineral ve vitamin takviyesi planlaması yapılırsa bu sorunun üstesinden gelirsiniz.
Not:Özellikle mineral eksikliğine dikkat.

Oyla 0
Merhaba;
-Mineral ve vitamin eksikliği
-Yemin kalitesiz ve protein bakımından yetersizliği
-Deride mantar-egzema tarzı oluşumlar
-Çiftin diğerinden ayrılması gibi travmaların hepsi tüy yolmaya sebebiyet verir.

Bunlara dikkat edilirse, eksiklikler yerine getirilip düzenli ve dengeli bir beslenme, mineral ve vitamin takviyesi planlaması yapılırsa bu sorunun üstesinden gelirsiniz.
Not:Özellikle mineral eksikliğine dikkat.
Peki sizce hangi marka yem almalıyım ?

Oyla 0
Forumda bir çok yem önerisi var.
Forumu iyice taramanızı, beslenme konularındaki arkadaşların yazılarını okumanızı ve ondan sonra tercih yapmanızı tavsiye ederim.

Oyla 0
Geri