Gün içinde uyuklama durumu

minikmichael

Forum Sakini
Tam olarak uyuklama mı bilemiyorum. Attığım videodaki gibiler kafeste sürekli, ayrıca çok fazla ötüyolar böyle duruyoken. Dışarı çıkardığımda da bazen böyle sakin sakin durdukları oluyo. Ama asıl sorunum kafesin içindeki halleri. Yanlarına gitmediğim sürece bu şekilde tüylerini kabartıp sürekli ötüyolar. Özellikle de odada biri varsa. Zaten saat 19 gibi yuvalarına gidiyolar ama salonda biz olduğumuz için uyuyamıyolar. Akşam saatlerinde yine yuvadan çıkıp yemek yiyolar ve kafeste vakit geçiriyolar. Özetle ben uyku problemleri olduğunu düşünüyorum, forumda iyice sorulara göz gezdirdikten sonra daha büyük sorunlara yol açabileceğini düşündüm sizlere de sormak istedim. Sizce uykusuzluktan mı bu halleri?

Gece iyi uyuyamazlarsa gündüz telafi etmeye çalışırlar.
Gece uykularını güzelce almaları lazım,yoksa bağışıklıkları düşer hastalanırlar.

Oyla 0
2-3 gün odanın içinde kafeste tutun,ortama alışsınlar.
Ondan sonra duruma göre isterseniz bırakırsınız.

Oyla 0
Bir odada karanlık uyurlarsa ve rahatsız edilmezler ise büyük ölçüde uykularını alırlar.
Eğer etkilenmelerini az indirmek istiyorsanız kafesin üzerine ek tedbir olarak her akşam aynı saatte örtü ötüp sabah aynı saatte örneği 07.30 üzerlerinden alın.Kuşlar rutin hayatı daha çok benimserler.

Oyla 0
Bir odada karanlık uyurlarsa ve rahatsız edilmezler ise büyük ölçüde uykularını alırlar.
Eğer etkilenmelerini az indirmek istiyorsanız kafesin üzerine ek tedbir olarak her akşam aynı saatte örtü ötüp sabah aynı saatte örneği 07.30 üzerlerinden alın.Kuşlar rutin hayatı daha çok benimserler.
Kafesin üstünü örtmek doğru değil bence. Çoğu kuş korkuyomuş bundan. Bi de her ne kadar hava almaları için boşluk bıraksanız da havasız kalma durumu var.

Oyla 0
Geri