KanaryalıVeMutlu
Forum Sakini
Her bir Kuş türü için için yeme oranı yemek kaşığıyla
Son düzenleme:
Bir çorba kaşığı yaklaşık 28 gram. Yani yaklaşık 1,5-2.kaç yemek kaşığı ediyor
Ben bir kaşık verirsem aç kalır :/ bu kaç yemlik için geçerli?1 yemek kaşığı yem, günlük ihtiyacını karşılayacaktır
Tek bir kuş için ortalama orandırBen bir kaşık verirsem aç kalır :/ bu kaç yemlik için geçerli?
O zaman benim ki fazla yiyiyor. Günlük 2 yemek kaşığı yiyiyor. Tüm yemliklere aynı şekilde veriyorum. Biri bitene kadar diyerine geçmiyor. Çok mı fazla yiyiyor?Tek bir kuş için ortalama orandır
Tüm kuş türleri için aynımı 2 yemek kaşığımı?Yani şöyle diyelim; 1.90 boyunda ki 90 kg.lık yağsız iri bir insanın besin ihtiyacı ile 1.70 boyunda ki 70 kg.lık bir insanın besin ihtiyacı aynı olmayacağı gibi, kuşlarda da ırk, yaş ve mevcut durumlarından ötürü diyet değişebilir. Kuluçkada ki ya da yavru bakan kuşunda ihtiyacı değişir. Yani biraz durumla alakalıdır.
Yerli klasik bir muhabbet kuşunun ortalama besin ihtiyacı dediğim gibi; 10-13 gr. Gibidir. Eğer kuşun çok fazla hareketli ise bu ihtiyaç fazlalaşabilir Şimal
bakım programı yazıyorum yem kabına ne kadar koyacaklarını bilmeliler düzen olmalıNeden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsun
Bakım programı olmaz o ağırlık kontrolü için diyet programı olur Hassas tartı alıp kendi kuşunuza göre bunu hesaplamanız daha iyi olur, yemliği doldurup ağırlığına bakarsınız, günün sonunda kabukları üfleyip kalan yeme bakarsınızbakım programı yazıyorum çok önemli
hergün yem tazelendiği için bitirebileceği yemek kaşığı kadar koyulmalı ayrıca yem yiyip yemediğide anlaşılır.Bakım programı olmaz o ağırlık kontrolü için diyet programı olur Hassas tartı alıp kendi kuşunuza göre bunu hesaplamanız daha iyi olur, yemliği doldurup ağırlığına bakarsınız, günün sonunda kabukları üfleyip kalan yeme bakarsınız
Tabi ortalama için tek gün yetmez Ayrıca sağlık durumu, ortam, ek takviye gibi durunlarda etkiler. Bu sebeple kontrollü ve bilinçli bir yol izlenmeliBakım programı olmaz o ağırlık kontrolü için diyet programı olur Hassas tartı alıp kendi kuşunuza göre bunu hesaplamanız daha iyi olur, yemliği doldurup ağırlığına bakarsınız, günün sonunda kabukları üfleyip kalan yeme bakarsınız
Tamam teşekkür ederim Muratsani abi.Yani şöyle diyelim; 1.90 boyunda ki 90 kg.lık yağsız iri bir insanın besin ihtiyacı ile 1.70 boyunda ki 70 kg.lık bir insanın besin ihtiyacı aynı olmayacağı gibi, kuşlarda da ırk, yaş ve mevcut durumlarından ötürü diyet değişebilir. Kuluçkada ki ya da yavru bakan kuşunda ihtiyacı değişir. Yani biraz durumla alakalıdır.
Yerli klasik bir muhabbet kuşunun ortalama besin ihtiyacı dediğim gibi; 10-13 gr. Gibidir. Eğer kuşun çok fazla hareketli ise bu ihtiyaç fazlalaşabilir Şimal