Hafta içerisinde kuşlara düzenli verilmesi gereken şeyler

aleynagunesxx

iyikus.com Üyesi
Şimdi mesela ben haftada bir kez polivit var o vitamini veriyorum ama daha Bi sürü vermem gereken şey var mesela aynı hafta içerisinde Probiyotikli su versem olur mu her hafta Peobiyotikli su vereyim mi
Bide bemiks b12 var onu da 15 güne bir verince hepsi bazen aynı haftaya geliyor hem bir zararı olur mu hemde mama olarak vitamin olarak nasıl düzenli bişeyler yapabilirim? Güçlü sağlıklı kalması için

Çözüm
Şimdi mesela ben haftada bir kez polivit var o vitamini veriyorum ama daha Bi sürü vermem gereken şey var mesela aynı hafta içerisinde Probiyotikli su versem olur mu her hafta Peobiyotikli su vereyim mi
Bide bemiks b12 var onu da 15 güne bir verince hepsi bazen aynı haftaya geliyor hem bir zararı olur mu hemde mama olarak vitamin olarak nasıl düzenli bişeyler yapabilirim? Güçlü sağlıklı kalması için
Haftada 1 defa polivit verebilirsin. Haftada 1 ya da 2 defa da probiyotik verebilirsin. Vitamin ve probiyotiğin arasında 2 gün olursa iyi olur. Dediğin gibi B12’yi de 15 günde bir verebilirsin. Aynı haftaya gelmesi sorun olmaz. Mama içinse haftada 2 gün idealdir. Böyle bir program yaparsan kuşun sağlıklı, dinç olur.
Haftada 1 defa polivit verebilirsin. Haftada 1 ya da 2 defa da probiyotik verebilirsin. Vitamin ve probiyotiğin arasında 2 gün olursa iyi olur. Dediğin gibi B12’yi de 15 günde bir verebilirsin. Aynı haftaya gelmesi sorun olmaz. Mama içinse haftada 2 gün idealdir. Böyle bir program yaparsan kuşun sağlıklı, dinç olur.

Oyla 0
Çözüm
Probiyotikler ve vitaminler mama tüketiyorsa o şekilde bile sunmanız yeterli olur. İkisini karıştırabilirsiniz. Probiyotik fazla verilmesine gerek yoktur haftada, 10 günde 1 kez yeterli olacaktır. Vitamin ise türüne göre değişiyor. Örneğin B vitamini direk vücuttan attıkları için tüy döneminde düzenli vermek gerekir.

Oyla 0

Bemiks güçlü bir ürün. Eğer kuşunda tüy sorunu yoksa kullanmanı önermem. Ayrıyetten bemikste b12 yok :) Aslında multivitaminlerin içinde de yeterince b kompleks vitaminler var. Ayrıyetten bir b kompleks almaya gerek yok bence. Multivitamin olarak omnivit yada gervit kullanabilirsin. Kuşun tüydeyken haftada 2-3 defa, kuşun tüyde değilken 7-10 günde bir defa kullansan yeterlidir ;)

Probiyotik olarak; entrobac yada vl probizyme kullanılabilir. Probiyotiğide haftada bir veya iki defa kullanabilirsin. Probiyotikler vitaminler gibi değil. Daha sık kullanılabilir bence.

Bunların dışında haftada 2 defa sebzeli yeşillikli mama yapıp verebilirsin. Forumda mama ile ilgili çok tarif var aratırsan çıkar ;)

Oyla 0
Geri