Haftalık bakım takviyeleri.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Göker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Göker

iyikus.com Üyesi
Merhaba şu şekilde bir süreç yürütmeye başlamak istiyorum bilgisi olan yardımcı olabilirmi.?
2 muhabbet kuşu için.
Pazartesi: Probiyotik diazyme 256
Salı: Probiyotik diazyme 256
Çarşamba: Probiyotik diazyme 256
Perşembe: Multimix Vitamin
Cuma: Multimix Vitamin
Cumartesi: Elma sirkesi
Pazar: Sade su ve yumurtalı kuru mama.

10 günde 1 de elma sirkesi yerine sulphamezathine 16
vemeye niyetim var sizce bu şekilde başlayıp devam etsem olurmu.

Merhaba şu şekilde bir süreç yürütmeye başlamak istiyorum bilgisi olan yardımcı olabilirmi.?
2 muhabbet kuşu için.
Pazartesi: Probiyotik diazyme 256
Salı: Probiyotik diazyme 256
Çarşamba: Probiyotik diazyme 256
Perşembe: Multimix Vitamin
Cuma: Multimix Vitamin
Cumartesi: Elma sirkesi
Pazar: Sade su ve yumurtalı kuru mama.

10 günde 1 de elma sirkesi yerine sulphamezathine 16
vemeye niyetim var sizce bu şekilde başlayıp devam etsem olurmu.

Sulphamezatini neden 10 günde bir veriyorsun? Sulphamezatine koksidiyoz ilacıdır ve sadece kuşta koksidiyoz varsa kullanılır. Bu ilacı vitamin kullanır gibi düzenli kullanırsan eğer birincisi kuşun bağışıklığı zayıflar, ikincisi iç mantarı artar, üçüncüsüde kuş bu ilaca karşı bağışıklık kazanır ve olası koksidiyoz durumlarında hiç bir işe yaramaz. Artı kuşun karaciğerinide bitirirsin.

Vitamin ve probiyotikte bu kadar sık kullanılmaz. Zamanla çeşitli sağlık sorunlarına yol açıcaktır. Herşeyin fazlası zarar! Vitaminin fazlasıda zarar. Falza A vitamini karaciğer hastalıklarına, fazla C vitanmini böbrek ve mide rahatsızlıklarına sebeb olur. Vitamin ve probiyotiği sadece haftada bir gün kullansan yeterli...

Pazartesi: Probiyotik
Salı: ------
Çarşamba: -------
Perşembe: Vitamin
Cuma: ---------
Cumartesi: --------
Pazar: Mama

Elma sirkesi ayda bir kere, D3 vitamini ayda bir kere, Dal darı 2 haftada bir kere....

Oyla 0
Ümit arkadaşımızın dediklerine katılıyorum tamamen.
Program optimum düzeyde olması hem sizin işlerini kolaylaştıracaktır hemde kuşun ek bir ihtiyacı olduğunda direk tepkime verecektir.
Tabi bir program yapabilmek için kuşlarınızı tanımak gerekiyor.
Probiyotik illa su ile vermek gerekmiyor. Bu nedenle eğer mama veriyorsanız ve yeme oranı iyi ise mamaya katılabilir. Suda tercih edilebilir. Mamaya katıldıysa suya katmaya gerek kalmaz o hafta için. Vitaminde aynı şekilde su ve mama ile takviye edilebilir.
Örneğin eski kuşlarıma şu şekilde bir program düzenlemiştim:
Pazartesi- mama (mama içerisinde ek vit ve prob var her zaman)
Salı boş
Çarşamba boş
Perşembe Yeşillik maması
Cuma boş
Cumartesi mama
Pazar boş + banyo
Şeklinde düzene oturtmuştum. Tabi bu üremede olan kuşlarım için değildi. Onlara mamayı yine 2, birde vitamin veriyordum ek olarak sudan 1 gün.

Oyla 0
Dediklerinizi uyguluycam.
Araştırmalarım sonucunda bazı üretici profesyoneller
Probiyotik in zararlı olmadığını. Bu şekilde uyguladıklarını söylediler onları baz alarak yazmisdim bende uygulasammi aceba diye size danışayım diye başvurdum. Lakin sizin gibi tecrübeli insanlardan fikir alışverişi bilgilenmemiz açısından iyidir çünkü internette çok fikir kirliliği bulunmakta.

Oyla 0
Dediklerinizi uyguluycam.
Araştırmalarım sonucunda bazı üretici profesyoneller
Probiyotik in zararlı olmadığını. Bu şekilde uyguladıklarını söylediler onları baz alarak yazmisdim bende uygulasammi aceba diye size danışayım diye başvurdum. Lakin sizin gibi tecrübeli insanlardan fikir alışverişi bilgilenmemiz açısından iyidir çünkü internette çok fikir kirliliği bulunmakta.
Arkadaslar olmasi gerekeni tam anlamiyla siralamislar

Diger taraftan evet internet ortaminda malasef herkes usta asil ustalik boyle forumda dogrudan bilgi veren kisilerdir ornek Doganay umit ve diger arkadaslarda mevcut elbet burasi tam yeri hosgeldiniz

Oyla 0
Probiyotik fazla vermeye gerek yok çünkü kuşlar laktozu tolere edemiyor, sindiremiyor kolay kolay. Bu nedenle hafta 1 ya da 2 kez azar azar verilmesi uygundur.

Oyla 0
Geri