Hala bağıran dişi kuş :')

roadhouseblues

Veteran
Daha önce de konu açmıştım.1 yaşında olan erkek kuşum Ponpon'a yaklaşık bir ay önce dişi eş aldım ,kızım Lokum ☺️ Ama Lokum sürekli bağırıyor,bizden aşırı korkuyor.Kafeslerini ayırdım bir süre ,Ponpon onun yanına gitmek için deli oldu ama kızım iyi ki ayırdın bizi der gibi sevindi ? Sonuç olarak şu anda kafeslerini birleştirdim yine ,arada birbirlerine yem kusuyorlar , birbirlerini kaşıyorlar.Ama bağırmalar devam ediyor,sürekli bağırması da gerçekten sinir bozucu oluyor.Sizce ne yapmalıyım ,değiştirmem mi gerekiyor eşini?
IMG_20211103_211601.jpg

Merhaba, bağırma durumu farklı sebeplerden olabiliyor. Eşleşme isteği belirtisi bile olabilir. Bu davranışı maalesef değiştirmek mümkün değil. Dişinin huyu

Oyla 0
Dişi hala alışma sürecinde ve stresli muhtemelen. Ben bağırmaları buna bağlıyorum. Öncelikle iyi bir amino asit takviyesi almanı öneriyorum. 3 günde bir suyuna amino asit ekle. Amino asit takviyesi en iyi antistres ilacıdır. Lokum kuşun harbiden lokum gibi olur ;) İkinciside kafesi odanın yüksek bir köşesine konumlandır. Ve kafesin bir kısmı duvara dayansın. Kuşlar yüksekte kendini psikolojik olarak daha rahat ve korunaklı hisseder. Üçüncüsüde kafese mümkün olduğunca az müdahale edin...

Oyla 0
Dişi hala alışma sürecinde ve stresli muhtemelen. Ben bağırmaları buna bağlıyorum. Öncelikle iyi bir amino asit takviyesi almanı öneriyorum. 3 günde bir suyuna amino asit ekle. Amino asit takviyesi en iyi antistres ilacıdır. Lokum kuşun harbiden lokum gibi olur ;) İkinciside kafesi odanın yüksek bir köşesine konumlandır. Ve kafesin bir kısmı duvara dayansın. Kuşlar yüksekte kendini psikolojik olarak daha rahat ve korunaklı hisseder. Üçüncüsüde kafese mümkün olduğunca az müdahale edin...
Aa bunları bilmiyordum çok teşekkür ederim Ümit abi.Aminoasit olarak bi öneriniz var mı?

Oyla 0
Geri