hangi E vitamini kullanmalıyım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Abdullah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Abdullah

iyikus.com Üyesi
dişi kuşum önceden erkeğin kur yapmasına izin verip hatta izinde verirdi üzerine çıkmasına ama artık çiftleşmek istemiyor erkeğe hırlıyor :) gaga atıp uzaklaştırıyor, erkek çok ısrar ederse kovalıyor . sonrasında kendi deli gibi kur ötüşü yapıyor son zamanlarda yuvanın sağından solundan üstünden yuva ağzına bakıyor tüneğini azcık kemiriyor bende süreci biraz hızlandırmak hem erkeğin performansını hem de dişinin yumurtlama isteğini arttırmak için e vitamini alsam mı diye düşündüm forumlarda etkili olduklarından bahsedilmiş ferti-vit ile daha ucuz olduğundan evigen mi alsam diye arada kaldım siz ne tavsiye edersiniz ?

Röhnfried Taubenfit E-50 tavsiye ederim kesinlikle? Ferti Vit'in leş bir kokusu var. Bir kez üretici bir tanıdığımı ziyaret etmiştim, orada bizzat kokusunu duydum, çok kötüydü. Ama etkisi yüksektir elbet, ferti vit'i denemedim. Taubenfit'ten memnunum.

Oyla 1
Aslında çok bilinen bir yanlış. Baskınlık ve saldırganlık gösteren kuşlar için (en azından dişi) kızıştırıcı etkileri olan ürünleri azaltmak gerekir. Dinginleştiğinde eşleşmeye başlayacaktır. Şuanki durumun tam açıklaması dişinin kafesin idaresi bende, ben ne istersem o şekilde davranırsından ötesi değil ne yazık ki. Bu tip durumlarda gözlem yapıp ayırmak, kafes değişimi, kafesin konumunu vs değiştirmek daha etkili olmaktadır

Oyla 0
Aslında çok bilinen bir yanlış. Baskınlık ve saldırganlık gösteren kuşlar için (en azından dişi) kızıştırıcı etkileri olan ürünleri azaltmak gerekir. Dinginleştiğinde eşleşmeye başlayacaktır. Şuanki durumun tam açıklaması dişinin kafesin idaresi bende, ben ne istersem o şekilde davranışından ötesi değil ne yazık ki. Bu tip durumlarda gözlem yapıp ayırmak, kafes değişimi, kafesin konumunu vs değiştirmek daha etkili olmaktadır
dişide öyle bir hava var hocam ayda 1 iki ayda bir ayırır oldum ayırıyorum birleştirince aha iyi diyorum olacak sanki derken sonra kendi bildiğini okuyor erkek baskın ayak her fırsatta ayak atıyor kur yapıyor ancak dişi ısırıp, sert vurup kovalayınca oda ne yapacağını bilmiyor çekiniyor bir zamandan sonra hayvan da. kafesi yüksek bir yere de aldım bu sefer yer değişikliğinden strese girip erkeğe vurmaya kovalamaya başladı tekrar eski yerine aldım bir erkek kuşum daha var onla deniyim dedim ona daha fena yaptı hırladı tüneğe çıkarmadı (klasik yemlik kullanıyorum) dişi sık sık yemliğe iniyor yemliğin kenarlarını içini kemiriyor telleri kemiriyor gözlerindeki iriste belirgin olmaya başladı daha neyi bekliyor acaba 5 aydır bekliyorum eş değiştirmeyi de düşünüyorum ancak ya biraz daha beklesem olur mu diye bir düşünce de var yuvaya bakıyor ama bir girme girişimi hiç olmadı kararsızım hocam ya verip erkeğe kendi seçtireceğim ya da sabredeceğim

Oyla 0
Konu kızıştırma olunca hep erkeği kızıştırın deriz. Erkek hep üstünlük kurabilsin, güçlü ve "potent" olsun isteriz.

Dişinin kızışması verimi artırmıyor. Dişinin yaşının gelmesi ve sağlıklı olması verime katkı sunuyor. Aynı sorun benim iki takımda da var. Sabırla dişinin kabullenmesini beklemek gerekiyor. Ne zamanki sadece erkek beslenir ve dişiyi besler o iş tamamdır ama dişi kendi canavar gibi beslenirken erkeğe yem/mama bile yedirmez o zaman işler pek iyi sayılmaz.

Oyla 0
Konu kızıştırma olunca hep erkeği kızıştırın deriz. Erkek hep üstünlük kurabilsin, güçlü ve "potent" olsun isteriz.

Dişinin kızışması verimi artırmıyor. Dişinin yaşının gelmesi ve sağlıklı olması verime katkı sunuyor. Aynı sorun benim iki takımda da var. Sabırla dişinin kabullenmesini beklemek gerekiyor. Ne zamanki sadece erkek beslenir ve dişiyi besler o iş tamamdır ama dişi kendi canavar gibi beslenirken erkeğe yem/mama bile yedirmez o zaman işler pek iyi sayılmaz.
Benim de 2 çiftimden birinde bu durum söz konusu:confused: Erkek çok pasif, Dişi baskın. Tam 7-8 aydır bekliyorum ancak tık yok. Erkek doğduğundan beri bende, dişinin bir hikayesi var. Bundan dolayı bende manevi değerleri var bu yüzden hiçbirini de değiştirmek veya sahiplendirmek istemiyorum. Mecburi olarak yeni bir erkek mi almalıyım bu dişi kuşumdan yavru almam için.

Oyla 0
Benim de 2 çiftimden birinde bu durum söz konusu:confused: Erkek çok pasif, Dişi baskın. Tam 7-8 aydır bekliyorum ancak tık yok. Erkek doğduğundan beri bende, dişinin bir hikayesi var. Bundan dolayı bende manevi değerleri var bu yüzden hiçbirini de değiştirmek veya sahiplendirmek istemiyorum. Mecburi olarak yeni bir erkek mi almalıyım bu dişi kuşumdan yavru almam için.
Konudan sanırım epey saptık. İki şansınız var:
1. Bu durumda dişiyi ayırıp hormonal olarak soğutmak gerekiyor. Ayırdığınız kuşlar birbirini görsün ama gaga teması sağlayacak kadar da yakın olmasın. Uzun süre böyle tutun, özlem yaratın, erkeği besleyin, dişiyi hiç bir kızıştırıcı olmadan ve mama bile vermeden kaliteli tohum ile besleyin. Ne zaman ki karşılıklı ötüş ve tellere yapışarak sevdalanma gördünüz ve dişinin ceresi açıkı maviye döndü, dişiyi eşe atın. Dişiyi eşe atmadan önce hemen elinize almayın kafesin içinde biraz uçsun ve yorulsun. Eşe atınca yorgun olursa bir miktar kabullenme ve teslimiyet gerçekleşebilir.

2. Erkek baskınlık kuramıyorsa erkeği değiştirmek (15 gün). Erkek çok baskın olduğu halde dişi kabullenmiyorsa dişiyi değiştirmek (30 gün).

Sonuçta unutmayın ki bu canlıların da bir eş seçme ve beğenme kriterleri var. Uygun eş kabullenmesi olmazsa yukarıda saydıklarım hiç bir zaman gerçekleşmeyebilir.

Süreci buradan paylaşırsanız sonuçlar bize bir fikir verebilir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Oyla 0
Cevabınız için teşekkür ederim ☺️ Dişi kuşum sandığınız gibi yabani değil. Erkek de aynı şekilde. Bu yüzden onu yormak istesem de yapamam, kaçmaz benden. Ama diğer yöntemleri deneyeceğim tekrar teşekkür ediyorum.
2. Erkek baskınlık kuramıyorsa erkeği değiştirmek (15 gün). Erkek çok baskın olduğu halde dişi kabullenmiyorsa dişiyi değiştirmek (30 gün).
Burada bahsetmiş olduğunuz parantez içindeki günler neyi ifade ediyor biraz açar mısınız ?
• Dişi kuşumu biraz tanımak isterseniz eski konumu etiketleyeyim;
Thread 'Lutino Kuşum Hakkında Sorularım' Lutino Kuşum Hakkında Sorularım

Oyla 0
Cevabınız için teşekkür ederim ☺️ Dişi kuşum sandığınız gibi yabani değil. Erkek de aynı şekilde. Bu yüzden onu yormak istesem de yapamam, kaçmaz benden. Ama diğer yöntemleri deneyeceğim tekrar teşekkür ediyorum.

Burada bahsetmiş olduğunuz parantez içindeki günler neyi ifade ediyor biraz açar mısınız ?
• Dişi kuşumu biraz tanımak isterseniz eski konumu etiketleyeyim;
Thread 'Lutino Kuşum Hakkında Sorularım' Lutino Kuşum Hakkında Sorularım
15 gün ve 30 gün sonunda hala olmuyorsa manasında. Bu tanıdığımızı düşündüğümüz kuşlarda benim kriterlerim bu süreyi uzatıp kısaltmak size kalmış.

Oyla 0
Konudan sanırım epey saptık. İki şansınız var:
1. Bu durumda dişiyi ayırıp hormonal olarak soğutmak gerekiyor. Ayırdığınız kuşlar birbirini görsün ama gaga teması sağlayacak kadar da yakın olmasın. Uzun süre böyle tutun, özlem yaratın, erkeği besleyin, dişiyi hiç bir kızıştırıcı olmadan ve mama bile vermeden kaliteli tohum ile besleyin. Ne zaman ki karşılıklı ötüş ve tellere yapışarak sevdalanma gördünüz ve dişinin ceresi açıkı maviye döndü, dişiyi eşe atın. Dişiyi eşe atmadan önce hemen elinize almayın kafesin içinde biraz uçsun ve yorulsun. Eşe atınca yorgun olursa bir miktar kabullenme ve teslimiyet gerçekleşebilir.

Sonuçta unutmayın ki bu canlıların da bir eş seçme ve beğenme kriterleri var. Uygun eş kabullenmesi olmazsa yukarıda saydıklarım hiç bir zaman gerçekleşmeyebilir.

Süreci buradan paylaşırsanız sonuçlar bize bir fikir verebilir. Kolay gelsin.
Üstat tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım bir sorum olacak dişiyi hormonel olarak nasıl soğutabilirim dişinin ceresi az mavilik var hiç kahve olmadı

Oyla 0
Yaşı gelmiş dişinin belli oranda veresi süt kahve olur sonra koyulaşabilir. Koyulaşma safhasından sonra tekrar açık beyazımsı maviye dönünce kızışma agresiflikleri nispeten azalır ve daha masum, ürkek bir dişi halini alır. Siz de dişi kuşunuzda bu süreci takip edin. Kuşunuzun yaşı küçük ve daha erişkin değilse üzerine gelen erkeğe de müsaade etmeyecektir. Bu da ayr bir sorun. Bu yazdıklarım erişkin 9-10 aylıktan büyük kuşlar için geçerli.

Oyla 0
Yaşı gelmiş dişinin belli oranda veresi süt kahve olur sonra koyulaşabilir. Koyulaşma safhasından sonra tekrar açık beyazımsı maviye dönünce kızışma agresiflikleri nispeten azalır ve daha masum, ürkek bir dişi halini alır. Siz de dişi kuşunuzda bu süreci takip edin. Kuşunuzun yaşı küçük ve daha erişkin değilse üzerine gelen erkeğe de müsaade etmeyecektir. Bu da ayr bir sorun. Bu yazdıklarım erişkin 9-10 aylıktan büyük kuşlar için geçerli.
9-10 aydan küçük benimki göz irisleri daha gri
Dişimi küçük aldım bilmeden üzerine kabul ediyor sonra erkeği indiriyordu şuan ayırdım 20 gün 1 ay falan dinlensinler kafaları boşlasın dişi yaşına geldiği halde böyle devam ederse değiştireceğim sanırım.

Oyla 0
Geri