Hasta muhabbet kuşu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ahmet007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ahmet007

Yeni Üye
Merhabalar erkek kuşum yaklaşık 3 gündür hasta tünekte sabit kabarık şekilde duruyor çok durgun yemliğin başında öylece duruyor su içtiğini görmedim bu süre boyunca, biraz zayıflamış çevremde kanatlılardan anlayan bi veteriner yok dışkısını az önce çektim

Ekli dosyalar

• 20230301_150558-min-min (1).jpg
    20230301_150558-min-min (1).jpg
    470.8 KB · Görüntüleme: 8
Merhaba , aramıza hoşgeldiniz 🙂
Dışkı sorunlu bakteri var gibi görünüyor hocalarım görünce daha net cvp vereceklerdir.
Kuşunuzun görselini de görebilir miyiz?

unutmadan;

ilaçli sudan ağzına biraz damlatabilirsiniz

3 gün sonunda durum güncellemesi yapınız, ilacı kesmek veya başka ilaca geçmek gerekebilir

Durum güncellemesi

Bugun enrocure nin 3.gunu baya zayiflamis, yerde duruyor ve sık uyuyor, kabarikligi devam, istahi fena degil cogu zaman yerden yem yiyor, dışkısında koku kalmadı

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230305_181850_Galle.jpg
    Screenshot_20230305_181850_Galle.jpg
    457.1 KB · Görüntüleme: 6
Çok hasta çok :(
Ortam ısısını mutlaka 2-3 derece arttırınız. Yapabiliyorsanız elle besleme maması hazırlayıp şırınga ile veriniz. İlacı bu mamaya da ilave ederek sunabilirsiniz. Kokunun gitmesi olumlu, dışkılar toparlıyor ancak enerjisi çok düşük. Eczaneden georal (geçici kullanım için) alınız ve ilaç kullanımından önce bir kaç damla içiriniz. İlaç değil elektrolit takviyesidir. Gün içinde daha canlı ve sıcak kalmasına katkı sağlayacaktır.

Çok hasta çok :(
Ortam ısısını mutlaka 2-3 derece arttırınız. Yapabiliyorsanız elle besleme maması hazırlayıp şırınga ile veriniz. İlacı bu mamaya da ilave ederek sunabilirsiniz. Kokunun gitmesi olumlu, dışkılar toparlıyor ancak enerjisi çok düşük. Eczaneden georal (geçici kullanım için) alınız ve ilaç kullanımından önce bir kaç damla içiriniz. İlaç değil elektrolit takviyesidir. Gün içinde daha canlı ve sıcak kalmasına katkı sağlayacaktır.
Hasta olduğunu farkettiğimden beri mama veriyorum kendisi yemiyordu ama zayıfladı yinede su icmedigi icinde ilaci suyla karistirip yine kendim veriyordum söylenen doza gore su an kendisi yemeye basladi yinede mamaya devam ediyorum

Geri