Hastalık Kuşa Geçer Mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Andrea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Andrea

Forum Sakini
Merhaba,

Yavru forpus papağanımız artık bizimle. Şanssızlık, eşimle gribal bir hastalık geçiriyoruz. Bu aşamada hastalığın kuşa geçme durumu, alınabilecek önlemler, belki bu süreçte gerekli vitamin vs takviyeler hakkında bilgi edinmek istiyorum. Dostumuz 3 gündür bizimle, genel itibariyle kafes içinde dışında sürekli uyku hali, tüylerini kabartma ve sessizlik modunda. Sadece kafesten çıkmak için şımarıyor, sonrasında elimde kendini kaşıtıp yine elimde uyku moduna geçiyor. Yavru diye normal geliyor bana hareketleri ama farklı bir durum varsa öğrenmek isterim.

Ekli dosyalar

Çözüm
Merhaba , Yeni kuşunuz hayırlı olsun ☺️
Evet bazen gribal hastalıkların kuşlara geçme durumu vardır bu süre içerisinde kafesten dışarı salmayin hem yeni geldiği için ortamı keşfetmesine izin verin
Bebek olduğu için uyuma isteği olabilir dışkı resmini görebilirmiyiz güncel olacak şekilde
Evet bazen gribal hastalıkların kuşlara geçme durumu vardır bu süre içerisinde kafesten dışarı salmayin hem yeni geldiği için ortamı keşfetmesine izin verin
Bebek olduğu için uyuma isteği olabilir dışkı resmini görebilirmiyiz güncel olacak şekilde

Çözüm

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim, dışkısını bu şekilde çekebildim yeni yapmıştı tünek üzerine denk geldi ama umarım anlaşılabiliyordur. Bu arada uykucu tavrı biraz daha hareketli ve kafesten çıkmak için aşırı hareketli tavra dönüştü bugün için. Hasta olduğumuz için bu süreçte belirttiğiniz üzere salmayacağım dışarı. Ek olarak daha çok minik olduğu için uçma denemelerinde sürekli ya tavana kanatları çarpma durumu, sürekli yükselme çabasıyla köşelere doğru ilerleyip yukarıdan aşağıya düşme şeklinde deneyimlerimiz oldu. Sakatlanmadı, düşeceği yerlere yastık vs önlem aldım ancak tabii ki birkaç kez de ayaklarının üzerine düştü sürpriz yerlere. Perdeye tutunuyor ya da yükselme çabasıyla bi yerde tıkanıp dik şekilde yere ayakları üstü düşüyor. Henüz bi manevra kabiliyeti, kafese ya da herhangi alçak nesneye konma gibi bir girişimi olmadı. Saldığım zaman açıkçası acemi uçuculuğu da beni korkutuyor. Zaten bir kez düştükten sonra elime alıyorum ondan sonra kolay kolay uçma girişiminde bulunmuyor ele alıştı hemen.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-03-13 at 11.28.20.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-13 at 11.28.20.jpeg
    187.5 KB · Görüntüleme: 4
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim, dışkısını bu şekilde çekebildim yeni yapmıştı tünek üzerine denk geldi ama umarım anlaşılabiliyordur. Bu arada uykucu tavrı biraz daha hareketli ve kafesten çıkmak için aşırı hareketli tavra dönüştü bugün için. Hasta olduğumuz için bu süreçte belirttiğiniz üzere salmayacağım dışarı. Ek olarak daha çok minik olduğu için uçma denemelerinde sürekli ya tavana kanatları çarpma durumu, sürekli yükselme çabasıyla köşelere doğru ilerleyip yukarıdan aşağıya düşme şeklinde deneyimlerimiz oldu. Sakatlanmadı, düşeceği yerlere yastık vs önlem aldım ancak tabii ki birkaç kez de ayaklarının üzerine düştü sürpriz yerlere. Perdeye tutunuyor ya da yükselme çabasıyla bi yerde tıkanıp dik şekilde yere ayakları üstü düşüyor. Henüz bi manevra kabiliyeti, kafese ya da herhangi alçak nesneye konma gibi bir girişimi olmadı. Saldığım zaman açıkçası acemi uçuculuğu da beni korkutuyor. Zaten bir kez düştükten sonra elime alıyorum ondan sonra kolay kolay uçma girişiminde bulunmuyor ele alıştı hemen.
Dışkı normal yanlız çok fazla daldariya alışmasın yeme teşvik ediniz
Takviye almadıysanız
Entrobac,tellayamin Forte, gerwit alabilirsiniz
Uçuş kondisyonnu zamanla kazanacaktır
Sizede geçmiş olsun

Evet üçünü alabilirsiniz rica ederim 🙂
Üçünü de aldım, peki suyuna katarak vermeyi düşünüyorum yem yeme alışkanlığı biraz yeni oturuyor çünkü dal darıdan ayırmaya çalışıyorum, üç ürünü de aynı anda suyuna eklemeli miyim yoksa bir gün birini diğer gün birini şeklinde uygulasam daha mı iyi olur?

Üç ürün karışımı pek önerilmiyor ancak gervit ile tollyamin veya bt amin karıştırılabilir. Probiyotik daima ayrı verilmeli, mamaya da ilave edilebilir.

Ben üçünü ayrı ayrı veriyorum
Gerwit haftada bir defa entrobac ta aynı şekilde tollayamin Forte yi haftada iki defa veriyorum
Ölçüleri ise bu şekilde
Gerwit: tam Suluga 6 damla
entrobac : tam Suluga bir mercimek tanesi Kadar
Tollayamin Forte :
tam Suluga 8 Damla

Ben üçünü ayrı ayrı veriyorum
Gerwit haftada bir defa entrobac ta aynı şekilde tollayamin Forte yi haftada iki defa veriyorum
Ölçüleri ise bu şekilde
Gerwit: tam Suluga 6 damla
entrobac : tam Suluga bir mercimek tanesi Kadar
Tollayamin Forte :
tam Suluga 8 Damla
Kullanım detayına kadar verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Tollyamini vermek istedim bugün 10 ml damlalikli minik şişede geldi aldığım yerden. Yalnız damlatmak isterken talihsizlik oldu ve olduğu gibi suluğun içine bocalandi. 😞
Şimdi satıcının açıklamada belirttiğine göre 1 lt su için 15 ml yazmış, buna çevirmeye çalışıp tüketmek istiyorum ancak

"Kullanım:

Haftada 3-5 gün 1 litre suya 15 ml

500 ml'e 7.5 ml

100 ml'e 1.5 ml

Yapılan karışım ertesi günü kullanılmamalıdır."

Açıklaması yazmış, suyla birleştiği için vermek sakıncalı mi dokmeli miyim, çok maliyetli değil sonuçta, sıkıntı olacaksa dökeceğim, sıkıntılı değilse bu durum neden böyle bir uyarı yazmışlar. Cevap verirseniz çok sevinirim.

Kullanım detayına kadar verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Tollyamini vermek istedim bugün 10 ml damlalikli minik şişede geldi aldığım yerden. Yalnız damlatmak isterken talihsizlik oldu ve olduğu gibi suluğun içine bocalandi. 😞
Şimdi satıcının açıklamada belirttiğine göre 1 lt su için 15 ml yazmış, buna çevirmeye çalışıp tüketmek istiyorum ancak

"Kullanım:

Haftada 3-5 gün 1 litre suya 15 ml

500 ml'e 7.5 ml

100 ml'e 1.5 ml

Yapılan karışım ertesi günü kullanılmamalıdır."

Açıklaması yazmış, suyla birleştiği için vermek sakıncalı mi dokmeli miyim, çok maliyetli değil sonuçta, sıkıntı olacaksa dökeceğim, sıkıntılı değilse bu durum neden böyle bir uyarı yazmışlar. Cevap verirseniz çok sevinirim.
Maalesef su ile karıştığında bir kaç saat sonra inanılmaz kötü bir kükürt kokusu çıkıyor. Ürün bozuluyor diyemem ancak kuşların sevmediği kokulardan biri gibi görünüyor. Yine de bir hazırlayın hocam ve dolaba kaldırın. Umarım bu bahsettiğim koku sizde oluşmaz. Çok belirgin kötü bir koku bu nedenle ayırt edebilirsiniz.

Maalesef su ile karıştığında bir kaç saat sonra inanılmaz kötü bir kükürt kokusu çıkıyor. Ürün bozuluyor diyemem ancak kuşların sevmediği kokulardan biri gibi görünüyor. Yine de bir hazırlayın hocam ve dolaba kaldırın. Umarım bu bahsettiğim koku sizde oluşmaz. Çok belirgin kötü bir koku bu nedenle ayırt edebilirsiniz.
Anladım hocam tüh, biraz daha seyreltip dolaba koyayım o zaman yenisini sipariş edeyim, damlaligin azizliğine uğradım maalesef, acemilik de eklenince, sağlık olsun. Kuşa zarar vermeyecekse kötü koku da oluşmazsa en azından haftasonuna kadar bi kere daha vermeye çalışayım.

Son düzenleme:
Geri