DEFNE DURAN
iyikus.com Üyesi
2 dişi muhabbet kuşum var. Bir tanesi salya kusuyor bugün tedavisine başladım ancak diğer kuşuma da verince kötü oldu ama ona bulaşma ihtimalini yüksek görüyorum , ne yapmalıyım?
Kuşum ilk salya kustu daha sonra salyalı yeme dönüştü. Mikostatin kullanıyorum günde ağızdan 1 damla.Tedbir amaçlı iki kuşa da verilebilir fakat hasta gözükmeyen kuşun oranı ve günü azaltılabilir. Örneğin 5 günse ana hasta kuş, diğeri 3 gün yeterli bir kür olacaktır. Hangi ilacı kullanıyorsunuz birazda buna bağlı
5 günden fazla vermemelisiniz.
Anladım sağolun aklımda olacak. Bir de kuşum ilacı ağzına verdikten sonra direkt olarak çıkartıyor. Bu sefer salyalı şekilde ilaç çıkıyor. Ne yapmam lazım?
Anladım sağolun aklımda olacak. Bir de kuşum ilacı ağzına verdikten sonra direkt olarak çıkartıyor. Bu sefer salyalı şekilde ilaç çıkıyor. Ne yapmam lazım?
İşe yarar mı ki ? Normalde tedavisi için sabah akşam 1'er damla diyorlar çünkü bende emin olamadım. Çevremdeki veterinerler muhabbet kuşuna ne yazıkki bakmıyorlar. Veteriner arkadaşlarımın önerisi ile bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Kuşum kustukça içim gidiyor. Çaresiz iyileşmesi için bir şeyler yapıyorumAğızdan damlatmayın tam dolu suluğa 5-6 damla damlatın yeterli.
İşe yarar mı ki ? Normalde tedavisi için sabah akşam 1'er damla diyorlar çünkü bende emin olamadım. Çevremdeki veterinerler muhabbet kuşuna ne yazıkki bakmıyorlar. Veteriner arkadaşlarımın önerisi ile bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Kuşum kustukça içim gidiyor. Çaresiz iyileşmesi için bir şeyler yapıyorum
İşe yarar elbette. Ağızdan verince dokunabiliyor biz genelde suyuna ekliyoruz ilaçları. Kuşun dışkılarına bakabilirmiyim resim eklerseniz...
Evet kuşum da canlı yemini yiyor suyunu içiyor... Ama kusacakmış gibi hareketler yapınca telaşlanıyorum bi kaç kerede kustuğu için mikostatin tedavisine başladım inşallah düzeltebilirim.
İnşallahDışkılara baktım mikostatin kullanmaya devam edin toparlıyacak inşaallah![]()