Heyecanlanma gibi bir davranış

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasan.

Veteran
Merhabalar. Boncuk videoda gördüğünüz hareketi nadiren yapabiliyor. Fakat şu sıralar daha fazla yapmaya başladı. Heyecanlanıyor desem heyecanlanacak durum yok, korkuyor desem korkacak durum yok. Anlamadım. Bir de kuyruğu hiç sallanmazken bu hareketinde deli gibi sallanıyor. Bu hareket ne anlama geliyor tam olarak? @Ümit T. @Doğanay Y. @Muratsani siz de bakarmısınız?

Boncuk bu hareketi aile bireyleri yanından ayrıldığı zaman yapıyor genellikle. Özellikle ben veya annem yanından ayrıldığı zaman ötüp yanına çağırıyor ve bu şekilde duruyor. Ama şu sıralar yanında olsak da yine yapıyor. Bundan bir kaç gün önce aile bireyleri birkaç gün eve gelmemişti, Boncuk ve ben vardık evde. Sonrasında yaptığı bu hareket arttı zaten.

Önceden dışarı çıkardığımda böyle yapmazdı ama yukarıda dediğim gibi şu sıralar dışarıya çıkınca da nadiren de olsa yapıyor. Örneğin kafesinin üstüne konuyor, ben koltukta oluyorum o sıra ona baktığımda öyle yapıyor. Heyecanlanıyor sanırım ama tam anlamıyla çözemedim.

Yem vb. gibi değişkenlikler yaptınız mı son zamanlarda?

Kum, blok gibi ürünler ne kadardır kafesinizde duruyor?

Besinsel etkilerin neticesi olabileceği gibi sinirsel rahatsızlık başlangıcıda olabilir.

Bazen kendiliğinden geçer bazen yoğunlaşabilir.

B komplex vitamin sunabilirsiniz. Sonrasında probiyotik desteği.

Yeminizi kontrol edin, tazeliği ve tarihi konusunda emin olun. Kumunuzu ve bloğunuzu uzun zamandır değiştirmediyseniz değiştirin. Kaplarınızı yıkayın.

Ayrıca stres etmeni yaratacak minik ayrıntıları gözlmelemeye çalışın, varsa ortadan kaldırın.

Eğer hala değişim sözkonusu değilse kanatlılardan anlayan veterinerin muayenesi gerekir.

Oyla 0
Yem vb. gibi değişkenlikler yaptınız mı son zamanlarda?

Kum, blok gibi ürünler ne kadardır kafesinizde duruyor?

Besinsel etkilerin neticesi olabileceği gibi sinirsel rahatsızlık başlangıcıda olabilir.

Bazen kendiliğinden geçer bazen yoğunlaşabilir.

B komplex vitamin sunabilirsiniz. Sonrasında probiyotik desteği.

Yeminizi kontrol edin, tazeliği ve tarihi konusunda emin olun. Kumunuzu ve bloğunuzu uzun zamandır değiştirmediyseniz değiştirin. Kaplarınızı yıkayın.

Ayrıca stres etmeni yaratacak minik ayrıntıları gözlmelemeye çalışın, varsa ortadan kaldırın.

Eğer hala değişim sözkonusu değilse kanatlılardan anlayan veterinerin muayenesi gerekir.
Merhabalar hocam.

Yem konusunda herhangi bir değişiklik yok. Garden Mix kullandığım için ve aspur miktarı az olduğu için yemine 1 su bardağı kadar aspur ekliyorum yaklaşık 1 aydan beri. Ama öncesinde de bu davranış vardı.

Kalamar kemiği 4 aydan beri duruyor. Lakin neredeyse hiç yemedi. Mineral blok da keza 4 aydan beri duruyor fakat yiye yiye düşürdü. Yenisini alacağız. Kuş kumunu daha dün koydum ikram yemliğine.

Düzenli olarak meyve sebze ikram eder, yumurta maması yaparım haftada 1 olmak kaydıyla. 8-9 saatten fazla durmaz bu ikramlar. Yemlerini 2 günde bir üfler, 2 suluğunu da her gün değiştiririm. Haftada 1 multivitamin ve probiyotik katarım ve suda çok beklemez. 4 günde bir kafes temizliği yaparım.

Kısacası, gayet iyi baktığımı düşünüyorum. Bakımla ilgili bir sorun yoktur. Ben beden dili ile bağlantılı diye düşünüyorum.

Boncuğu biz geçen sene Ocak ayında bir evden kaçarken bulduk ve eve götürdük. Sürekli ilgilendik fakat okulum olduğu için şuanki gibi ilgilenmiyorduk. Komşumuzun dediğine göre, tüm aile okula gittiğinde ve o tek kaldığında cayır cayır bağırıyormuş. Yani bize aşırı bağlı bir kuş, maşallah. İlgi istiyor çok.

Bir aile ferdi yanından gidince bağırabiliyor ve bazen de bu hareketi yapabiliyor. Fakat akşamlara doğru bu hareketi sonlanıp güzelce konuşuyor falan.

Aşırı ilgi istiyor, ne kadar ilgi göstersem daha da çok istiyor. Mesela şuan da "eh eh" diye bağırıp kendisine bakmamı istiyor, bir şey yesem kendisi de istiyor falan. Ne yapacağımı bilemedim gerçekten.

Bundan birkaç gün önce aile bireyleri birkaç gün cenaze nedeniyle başka bir yerde kaldı, biz Boncukla beraber kaldık. Sonrasında daha fazla yapmaya başladı, hep yanımızda durmamizi istedi. Bir kaç hafta sonra bu hareketi oldukça azalıyor zaten ama aklıma takıldı sormak istedim.

Ben heyecan gibi bir duruma bağlıyorum. Örneğin ben ilgisini çekecek bir şey yapsam, videodaki gibi bir hareket yapıp yanıma gelmek istiyor. Bu videodaki hareket de o hareket gibi.

Oyla 0
kasılmalar hoş görünmüyor. Bir çok sebepten oluyor olabilir bu nedenle bundan dolayı yapıyor diyemem. Zaman zaman bu tip eşleşme öncesi nadirde olsa erkekler kuyruk atıyor ama bu ondan biraz daha farklı

Oyla 0
kasılmalar hoş görünmüyor. Bir çok sebepten oluyor olabilir bu nedenle bundan dolayı yapıyor diyemem. Zaman zaman bu tip eşleşme öncesi nadirde olsa erkekler kuyruk atıyor ama bu ondan biraz daha farklı
Evet hocam, anormal bir davranış. Şuan da mesela keyfi yerinde. Öğrettiğimiz kelimeleri söylüyor. Ama özellikle saat 12-15'e kadar sürekli olmamakla birlikte ara sıra bu tarz davranışı sergileyebiliyor. Ben az çok nedenini çözdüm. Ben Boncuğu 12-13.00 gibi dışarı çıkarıyorum. Yaklaşık 2 saat kalıyor. Ardından ders çalışmak için odama gidiyorum, o sırada diğer aile bireylerinin işleri olduğu için onlar da Boncuğun yanından gidiyor. Hemen ardından ise Boncuk bağırıp videodaki hareketi sergiliyor. Yanına geldiğim zaman ise bağırışı ve hareketi sonlanıyor. Yanından ayrıldığım gibi bağırıyor tekrardan. Sıkılmaması için televizyonu açıyoruz, bunu da ekleyeyim.

Bu hareketi her zaman yapmıyor dediğim gibi. Örneğin 1 ay önce bu hareketi neredeyse hiç ama hiç yapmıyordu. Çünkü aile bireyleri genellikle evdeydi ve onun yanındaydı. Şu sıralarda cenaze nedeniyle aile bireyleri gitti ve biz tek kaldık. Evde tek olduğunu gerçekten anlıyor ve ben ne kadar yanından gitmesem de o videodaki hareketi sergileyip bağırıyor. Sürekli yapmıyor ama en çok yaptığı zaman o zaman oluyor.

Boncuk sahibine gerçekten çok düşkün ve hassas bir kuş. Üzülsek üzüldüğümüzü biliyor, eğlensek eğlendiğimizi biliyor maşallah. Benim anladığım kadarıyla, biz yanından gittiğimiz zaman onu tek bırakacağımızı düşünüp bu hareketi sergiliyor. Yine belirtiyim hocam, hep yapmıyor bunu. Özellikle belli bir süre ilgilenip, tek bırakmadığımız zaman bu hareketi neredeyse hiç yapmıyor. Zaten çok az yapıyor fakat şu sıralar bahsettiğim durumdan ötürü biraz daha fazla yapmaya başladı. 1-2 hafta sonra geçecektir zaten.

Ek olarak bir deneme de yapmıştım, kafanızdaki fikrin tam oturması için paylaşayım hocam. Boncuğu çıkardığım zaman bu hareketi hiç yapmıyor. Fakat şu sıralar çıktıktan sonra da nadiren yapmaya başladı. Boncuk dışarıdayken ben kapıya doğru hızlıca koştuğumda, Boncuk kapıyı açmamam için kapının üstüne konuyor. Bunu hep yapmasa da yaptığını gördüm.

Oyla 0
Bir periyotta D vitamini, kalsiyum ve B vitamini takviyeleri gerçekleştirmeni önereyim. Belki de eksikliklerden kaynaklanıyor olabilir

Oyla 0
H
Bir periyotta D vitamini, kalsiyum ve B vitamini takviyeleri gerçekleştirmeni önereyim. Belki de eksikliklerden kaynaklanıyor olabilir
ocam multvitamin kullanıyorum olur mu? Açıkçası ben sanmıyorum bir şeyin eksikliği yüzünden olduğu, detaylıca açıklamıştım. Ek olarak ayda 1 olmak üzere gazı alınmış maden suyu veriyorum kuşuma. Suyuna biraz koyup. Sıkıntı olur mu? Beypazarı markası.

Oyla 0
Maden suyu aZ oranda, dediğin şekilde verilebilir. Bu tip anormal hareketlerin altinda sinirsel problemler yatar ve bahsettiğim katkilar o sorunları yatıştırıcı etkidedir

Oyla 0
Söylediğim gibi Mehmet, Hasan deme bana sakın :D ; yani biraz senin detaycı gözleminle de alakalı. Eğer belli durumlardan sonra gerçekleitiriyorsa ve o durumları ortadan kaldırdığında yapmıyorsa problem olmayabilir.

Kanat seyirmeleri titremeleri sinirsel olabileceği gibi besinin dokunması kaynaklı da olabiliyor. Normal titreme başka birşey. Seyirme başka birşey....İkisi arasında fark var...Bunu gözardı etmemek gerek

Oyla 0
Söylediğim gibi Mehmet, Hasan deme bana sakın :D ; yani biraz senin detaycı gözleminle de alakalı. Eğer belli durumlardan sonra gerçekleitiriyorsa ve o durumları ortadan kaldırdığında yapmıyorsa problem olmayabilir.

Kanat seyirmeleri titremeleri sinirsel olabileceği gibi besinin dokunması kaynaklı da olabiliyor. Normal titreme başka birşey. Seyirme başka birşey....İkisi arasında fark var...Bunu gözardı etmemek gerek
Teşekkürler hocam cevap için :D Açıkçası sinirsel bir problem olduğunu düşünmüyorum ama kanat seyiriyor bu videoda da açıkça görülüyor, zaten açıklayamadığım kısım da orası. Eğer yanında yeteri kadar durup ilgilendiğimiz zaman, bir süre sonra yanından gitsek dahi o şekilde yapmıyor. Zaten videoda gördüğünüz hareketi gün içerisinde 3-4 defa, ortalama 5-10 dakika arası boyunca yapıyor. Ben yanına geldiğim zaman direk o hareket bitip süt dökmüş kedi gibi masum masum bakıyor :D 1-2 hafta içinde geçecektir zaten.

Gözlemlerime göre, o kesinlikle bizim onun yanından bir an evvel bile olsun ayrılmamızı istemiyor. Deneme-Yanılma yöntemi yaptım. Yaklaşık 1 saat boyunca yanındaki koltuğa oturup konuştum, ilgilendim, sevdiği objeleri (telefon gibi) gösterdim. Çıt bile demedi, güzelce öttü. Ama bunu yapmadan direk yanından gideyim, o zaman dağı taşı inletiyor. Ben bu gözlemlere dayanarak bu sonuca ulaştım. Besinsel bir sıkıntı olmadığına %100 eminim, yabancı bir madde veya dokunacak bir madde kesinlikle vermiyorum kuşuma hocam. Tamamen yararlı meyve sebzeler ve yumurta maması. Onun dışında bir yiyecek yok.

Sinirsel kaynaklı biraz olabilir. Şunu düşündüm. Örneğin, Boncuk ikram yemliğini düşürüyor ve ben de şakasına kızıyorum :) Veya oyuncağıyla kavga ediyor falan. Ardından hafiften bir isyan ve sinirleniyor gibi "DEET DET" yapıyor. Sanırım o da karşılık veriyor. Bu örnekteki gibi belki yanından ayrıldığımız için sinirlenip bu şekilde davranıyor da olabilir.

Oyla 0
İhtimalleri değerlendiriyoruz tabi, uzun süredir bizimlesin, bi zahmet eksiğin olmasın ya da minimal olsun :D

Gözlem önemli, eğer bu yönde deneyimlediysen olabilir pek tabi... Kötü alışkanlık ama haha ne yani şimdi, yalnız bırakamayacak mısınız:)

Eş düşündün mü hiç?

Oyla 0
İhtimalleri değerlendiriyoruz tabi, uzun süredir bizimlesin, bi zahmet eksiğin olmasın ya da minimal olsun :D

Gözlem önemli, eğer bu yönde deneyimlediysen olabilir pek tabi... Kötü alışkanlık ama haha ne yani şimdi, yalnız bırakamayacak mısınız:)

Eş düşündün mü hiç?
Mecburen yalnız da kalmak zorunda :D Ama burada bizim biraz hatamız var bence hocam. Çok alıştırdık kendimize, insan belledi kendini. İlgi istedikçe istedi, şımardıkça şımardı, burada biz hatalıyız :) Bir şekilde yoluna koyacağız inşallah. 1-2 hafta bir tık fazla ilgilenip gönlünü alacağız. Sonrasında yapmayı kesiyor, kendi kendine takılıyor. Önceki zamanlarda da böyle olmuştu, biraz fazla ilgi gösterip gönlünü almıştık. En iyi çözüm bu sanırım :)

Düşündük hocam. Ama hem aile bireyleri alacağımız gelinin, bizim oğlanı döveceğinden korktu. Yaşamıştık çünkü böyle bir olay, önceki kuşlarımızda. Hem de bizi unutur falan diye de düşündük. Hem bizim oğlana boyut olarak gayet büyük bir kafes almıştık. Rahatça atlayıp zıplamasını istiyoruz, diğer kuş gelince sıkıntı olur diye düşündük. Ek olarak da yavru sıkıntısı var. Yavrulayacaklar, evin düzenini değiştireceğiz, sakin bırakacağız, yok şöyle yok böyle derken iyice sıkıntı olurdu sanırım. Ve eş almamaya karar verdik, en doğrusu eş almaktır ama hem bu kadar insancıl olmuş bir kuşu dövebilir, çok üzülürüz diye de düşündük.

Oyla 0
@Muratsani hocam boncuğu çıkarmıştım. Gözümle oynarken merak etti ve aynı hareketi yaptı. Yani hareket dediğim, aynı vücut duruşuna gelip gözüme doğru bakıp gelmek istedi. Gözünüzde canlanmıstir hareketi zaten. Tek fark, kanadı videodaki gibi titremedi. Bence önemli bir şey değil bu videodaki olay ama siz ne düşünüyorsunuz merak ettim. Sinirsel hir şey olduğunu düşünmüyorum yani

Oyla 0
Anlıyorum. Belki daha sonra yavru bir erkek düşünebilirsiniz. Yetişkin olana dek kavga durumları olmaz pek. Erkeklerin yanında dişileri yoksa birbirlerine sataşmazlar, düşük bir olasılık. Aklınızda bulunsun.

Onun dışında, söylediğim gibi. Gözlem yapmaya devam edersin, ve kuşunu en iyi sen bilirsin:) Bahsettiğin süreci deneyelim, bakalım duruma. Umarım geçici birşeydir...

Oyla 0
Anlıyorum. Belki daha sonra yavru bir erkek düşünebilirsiniz. Yetişkin olana dek kavga durumları olmaz pek. Erkeklerin yanında dişileri yoksa birbirlerine sataşmazlar, düşük bir olasılık. Aklınızda bulunsun.

Onun dışında, söylediğim gibi. Gözlem yapmaya devam edersin, ve kuşunu en iyi sen bilirsin:) Bahsettiğin süreci deneyelim, bakalım duruma. Umarım geçici birşeydir...
Geç yazdım, kusura bakmayın hocam.

Evet hocam, dediğiniz gibi geçici ve normal bir durum olduğunun kanaatine vardım. Boncuk disaridayken onun ilgisini çekecek bir şey yaptım ve bana bakarak videodaki hareketin aynısını yaptı. Sonra parmağımı uzattığimda direk atladı elime. Ötmeye falan devam etti sonrasında. Yani, bu hareket sinirsel bir rahatsızlık falan değil. Büyük ihtimal bir şeyi merak edip oraya gitmek istiyor, hareketi de bu yüzden. İlgilendiğiniz için sağolun hocam.

Oyla 0
Geri