hint bülbülü eş değişimi

çıtırilepıtır

iyikus.com Üyesi
merhaba , 6-7 aydır baktığımız hint bülbülerimizden birinin ayağı ip dolanması yüzünden koptu maalesef ama beslenmesini duşunu vs onunda yararlanabileceği şekilde organize ettik . dişinin yuva yapmaya çalıştığını farkettik erkekten de yardım istiyor ama erkek pek oralı olmuyordu bizde bu hafta başka bir erkek aldık sorduk ettik aldığımız yere 3. kuş gelirse ne olur diye sorun olmaz sosyal hayvanlar dedi ama öyle olmadı tabi erkek direk bizim ayağı olmayana saldırdı belki bıraksak alışırlardı ama ben dayanamadım hemen ayırdım kafesten , yeni erkek ile dişi baya oynadılar dişi erkeğin gagasıyla oynuyor yemek alıp sanki ona vermeye çalışıyor ama erkek yuva kısmına çıktığında direk vuruyor yuvanın kapısından içeriye almıyor . ayağı olmayan erkekle sürekli yuvanın içinde yatarlardı biri girerse diğeride girerdi acaba diyorum diğer kuş ile çifleştiler mi ondan mı istemiyor bu erkeği . ama birlikte baya oynuyorlar

Maşallah çok sevimliler. Ayak sorunlu kuş ile aslında çift olmuşlar ancak üreme konusunda başarı sağlaması çok güç diye düşünüyorum. Yeni erkeğe alışması gerekiyor. Ayak sorunlu kuşu mümkünse bir süre ayrı bir odada tutunuz.

Bence bunlar olur :) Ciddi zararlar yoksa bekleyiniz biraz
ciddi sorun yok erkek yukarda asılı yuvaya gitmediği sürece , açık yuvayıda yeni koydum sizce tek yuva mı kalmalı , yuva ipi vs de aldım dişi pamuğa çok ilgi göstersi ağzında taşıyor kapalı yuvaya girip çıkıyor valla bizde acemiyiz hayvanlara bir zararımız olur diye korkuyoruz

ciddi sorun yok erkek yukarda asılı yuvaya gitmediği sürece , açık yuvayıda yeni koydum sizce tek yuva mı kalmalı , yuva ipi vs de aldım dişi pamuğa çok ilgi göstersi ağzında taşıyor kapalı yuvaya girip çıkıyor valla bizde acemiyiz hayvanlara bir zararımız olur diye korkuyoruz
iki yuva daha iyi. Hangisini seçerse onda devam etmek gerekiyor. Kuluçka başlamadan diğerini kaldırmak lazım. Sorun olmaz pamuk
Normal şartlarda erkeğin hakim olduğu kafese dişi eklenir. Dişi uzun süre o kafeste alışık olduğundan ister istemez yer tutuyor ve saldırganlaşıyor

iki yuva daha iyi. Hangisini seçerse onda devam etmek gerekiyor. Kuluçka başlamadan diğerini kaldırmak lazım. Sorun olmaz pamuk
Normal şartlarda erkeğin hakim olduğu kafese dişi eklenir. Dişi uzun süre o kafeste alışık olduğundan ister istemez yer tutuyor ve saldırganlaşıyor
ortalık süt liman , eski çift yuvalarına geçip turdular sıfır ses , kıyamet yeri gibiydi , sanırım çiftleri ayırmamalıyım değil mi ?

Ekli dosyalar

Geri