Hobi olarak başladım aranıza yeni katıldım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sercaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sercaba

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba 15 gün önce fotoğrafta gördüğünüz kuşlarımi uretimci bir arkadaştan aldım eş tuttu birbirlerini kasimaya başladılar.Ama dişi olan erkeğe göre küçük gibi geldi gözüme yavrulugu astım alişsinlar diye şimdilik ek olarak dal darı, Marul yaprağı veriyorum(3-4 güne bir)
tavsiyeleriniz nelerdir.tuneklerini tahtaya çevirdim

Ekli dosyalar

• IMG_20211001_212541.jpg
    IMG_20211001_212541.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 12
  • PIC_20211008_203953080.jpg
    PIC_20211008_203953080.jpg
    942.6 KB · Görüntüleme: 9
Kardeşim kuşların daha yavru üretim için hazır değiller üretim için kuşların en az 9 aylık olması gerekir cok güzeller masallah marul cok fazla vermeni tavsiye etmem bagırsak sistemini bozabilir onun haricinde haftada bir kez mama yapıp verebilirsin mamaya yumurtanın sarısını karıştırma ilerleyen zamanlarda kursakla alakalı sıkıntı yaşayabilir kuşların haricinde hersey yolunda bol üretimler kuşlarınla iyi eğlenceler dilerim kardeşim benim

Oyla 0
Kardeşim kuşların daha yavru üretim için hazır değiller üretim için kuşların en az 9 aylık olması gerekir cok güzeller masallah marul cok fazla vermeni tavsiye etmem bagırsak sistemini bozabilir onun haricinde haftada bir kez mama yapıp verebilirsin mamaya yumurtanın sarısını karıştırma ilerleyen zamanlarda kursakla alakalı sıkıntı yaşayabilir kuşların haricinde hersey yolunda bol üretimler kuşlarınla iyi eğlenceler dilerim kardeşim benim
Teşekkürler mama içeriğini biraz açar mısınız internette bir çok mama çeşitleri var.En doğrusu hangisi

Oyla 0
En doğrusu kuşlarınızın neyi sevip neyi sevmediği havuç maydanoz iyice haşlanmış yumurtanın beyazı cay kaşığını ucuyla
Teşekkürler mama içeriğini biraz açar mısınız internette bir çok mama çeşitleri var.En doğrusu hangisi
Bu kuşlarının sevdiği sebzelerle alakalı ve alıştırmanla alakalı bir durum yani havuç iyice yıkanmış maydanoz kırmızı pancar içine koyduğun sebzelerin suyunu almak için rusk yani kuru kuş maması power maç olabilir veya neyi temin edebilirsen sağlık tohumları koyabilirsin masanın içine ayrıca probiyotikte kullanabilirsin kuş kumu da bir çay kaşığı bunları karıştırıp verebilirsin haftada bir gün kuş sayına göre yani fazla fazla yapmana gerek yok ziyan olmasın malzemelerin birde mama kıvamlı olsun yani ıslak olmasın kuşlar yemezler

Oyla 0
Yulaf sarımsak tozu cay kaşığını ucuyla ayni şekilde kuş kumu cay kaşığını ucuyla sebzeler ve yumurtanın beyazı maydanoz kavrulmamış çekirdek ici yani bunu sen zenginleştirebilirsin vitaminler takviye edebilirsin yada mineralle veya probiyotikle 3 ünden birini kullanabilirsin mamada

Oyla 0
Yem olarak ülkemizde doğru düzgün yem yok bi aldığın yemi bitince bulamaya biliyorsun yem değişikliği kuslarin sindirim sistemini bozuyor yani guzel ama zahmetli bir hobimiz var aslında bu yem konusunda gercekten ben cok muzdaribim bu yemler yüzünden cok değerli kuslarimi kaybettim yem olarakta düzgün kaliteli ülkemizde sürekli bulunan bir yem seç ve hiç değiştirme kusları nasil alistirirsan oyle gider kardesim ennm ufak değişiklikler onları hasta eder yani

Oyla 0
@Gokhan3438 hocam inceler misiniz?

Maşallah çok tatlı kuşlar ancak gökhan hocanın dediği gibi henüz çiftleşme evresinde değiller. 6. aydan itibaren sürecin başlaması beklenir fakat her kuş için sabit bir kural değildir. Ortama alışmalarıyla süreç hızlanacaktır. Reçineli bir ürün olmasından kaynaklı marul fazla verilmemelidir. Verilecekse de yapraklı yeşil kısmı verilmelidir. Taze kekik, nane ve semizotu daha kullanışlı sebzeler + havuç iyi bir kızıştırıcıdır.

Oyla 0
Geri