iki muhabbet kuşu farklı kafeslerde aynı ortamda bulunabilir mi?

frukof1234

iyikus.com Üyesi
Hayırlı Pazarlar arkadaşlar, 4 aylık bir dişi kuşumla 2 aylık bir erkek kuşum var. Dişi kuşuma salonda bakıyorum ve çok sık uçuruyorum. Ona eğitim veriyorum ve bana daha yeni ilgi duymaya, oyunlar oynamaya başladı. Elime de yeni alıştı. Hal böyle olunca dişi kuşum için empati yapıp yeni bir yavrunun varlığını gösterip kıskanmasını istemedim. Hem kendine hem de yavruya zarar verebileceğini düşündüm. Ancak odamda baktığım erkek yavrumda da yağlanma eğilimi var. Yaşıtlarına göre çok sık yem tüketiyor (günlük yem kabuklarını temizliyorum) ve kursağında şişliği var. Uçması ve bir şekilde hareketlenmesi gerekiyor. Kendi odam ufak olduğu için ihtiyacına göre uçuyor ve odanın en tepesine konup saatlerce etrafı izliyor. Salonumuzda böyle tepeler olmadığı için daha rahat hareket edecek ve formuna kavuşacağına inanıyorum. İkisini de farklı kafeslerde salonumda tutsam bir sorun olur mu?

Hayırlı pazarlar, ortamda kendi türü olduğunda onunla daha fazla iletişim kurmaya çalışacaktır. Aynı ortamda olabilirler ama eğitimi başka odada vermenizi öneririm. Yem karışımını düzenlemek ve oyun alanı inşa etmek daha çabuk zayıflamasını sağlar. Yeminizde aspur oranını arttırınız.

Oyla 0
Hayırlı pazarlar, ortamda kendi türü olduğunda onunla daha fazla iletişim kurmaya çalışacaktır. Aynı ortamda olabilirler ama eğitimi başka odada vermenizi öneririm. Yem karışımını düzenlemek ve oyun alanı inşa etmek daha çabuk zayıflamasını sağlar. Yeminizde aspur oranını arttırınız.
Yavru yeni olduğu için çok sık yer değiştirip ürkütmek, strese sokmak istemiyorum. Salonda olursa belki dişi kuşa özenip daha sık hareketlenmeye başlar diye düşündüm. Kıskanma durumundan dolayı mı farklı alanda eğitim verin dediniz hocam? Kuş buydu, 20201106_185353 . Belki hatırlarsınız. Yem önerilerinizi dikkate alarak hareket ediyorum. Tek tek aspur, akdarı ve yulaf temin edemedim (kiloyla satıldığı için) ancak Garden mix yeme geçtim ve elimle de olsa önerdiğiniz besinleri yemliğe daha sık eklemeye çalışıyorum. Bu arada 1 hafta olacak şişlikle ilgili, hareketlerde kısıtlanma, halsizleşme, kusma eğilimleri olmadı. Tümör durumlarında da uçma noktasında sıkıtnılar oluyormuş. Maşallah 4 aylık limonumun ilk aylarına kıyasla daha iyi uçuyor. Yakın çevremden birisi şişlik hakkında yavruluktan kalma alışkanlık olabilir gibi bir yorumda bulundu. Su içerken hava da doldurabiliyorlarmış. (Şişlikte yumuşak, hava dolu balon kıvamında 1 haftadır kontrol ediyorum.)

Oyla 0
Hatırladım elbette. Eğitim döneminde oda değişimi sorun olmaz. Aksine size yönlenmesini kolaylaştırır tanıdık gelmediği için. Size tavsiyem günlük maksimum 2 çorba kaşığı yem sununuz. Bu şekilde sağlıklı ilerlemediğini belirtmek isterim. Aspur yağ oranı daha az olduğu için yağlanma riskini daha yavaşlatacaktır. Yem oranının min %35-40 ı aspur olarak güncelleyiniz. Kolay bozulan bir tohum olmadığı için 1 kg alıp yemine ilave edebilirsiniz. Yani orada olsam elime alıp detaylı bakardım. Hava şişkinliği gibi duruyor sizin durum daha çok yem değil sanki. Havadan ya da kabuk tüketimi varsa şişkinlik çok olur. Havanın alınması onu çok rahatlatacaktır.

Oyla 0
Anladım. Özetle aynı ortamda farklı kafeslerde iki bibirini tanımayan muhabbet kuşu bulunabilir ancak eğitimleri ayrı odalarda verilirse daha sağlıklı olur. (y).Hemen gidip aspur temin edeyim ben. Size bir iki vidyo daha göstermek istiyorum. En azından hareketliliğini göstermiş olurum. Bu hava alma işlemini kendim yapmaktan çekiniyorum tarif etmiştiniz ancak kuşuma zarar vermek istemiyorum. Veterinerlere de 21 Kasımdan evvel gitme durumum yok. Elime gelmeyi çok seviyor, vidyolarda da göreceğiniz üzere. Hafif hafif sağ ve sol şişlikten yukarı doğru temas etsem bu işlemi gerçekleştirebilir miyim?

Oyla 0
Geri