Ilac

Latife kaya

iyikus.com Üyesi
Cennet papağanı kuşumun karnında şişlik var enfeksiyon dedi doktor kist olusmus serr bi cisim oynuyor icinde.Karnı baya sis 3 aydır vardi bu sislik ama son1 ayda daha kötü oldu ucamıyor son 1 aydir.Cok veteriner gezdim cogu anlamadi.Bi siteye sordum bana bu ilaclari verdi sizce kullansammi kusuma zarar verir mi bu ilaclar.Yoruma atiyorum ilaclari

Merhaba, kistler için verilebilecek bir ilaç öneremem çünkü doğrudan etki eden beşeri bir ürün bilmiyorum. Bu nedenle antibiyotik kullanılacaksa ki yukarda ki ürün iş görür mü emin değilim mutlaka veterinere danışın. (kullanmadığım için yönlendirme yapamayacağım.)
Polivit ise verilebilir haftada 1 kez.

Oyla 0
Bu tümöre benziyor ve antibiyotikle çözülecek bir şey değil. Ameliyatla alınması lazım. Hangi şehirdesiniz size iyi bir veteriner önericem.

Oyla 0

İlaçların bir faydası olucağını düşünmüyorum, ancak denemeye karar verirseniz. Bu yazılan dozlar fazla! Aşağıdaki dozlar daha uygun.

Cipro 250mg ilacını tam dolu suluğa 10'da bir kadar (mercimek tanesi kadar) - bir hafta
Polgyl serum tam dolu suluğa 5 damla - bir hafta
Polivit vitamin de tam dolu suluğa 5 damla - bir hafta

Şeklinde kullanabilirsin. İlaçlı su günlük taze olarak hazırlanıcak. Ve dediğim gibi eğer tümörse bunların bir faydası olmaz. Ancak hava kesesi iltihabı enfeksiyon gibi birşey varsa işe yarayabilir.

Oyla 0
Hocam bunuda dün cektim.Şişlik bazen yumuşuyor bazende sertlesiyor.Ilk attigim fotoda ymusamısti.Bakin burda cok gergin

Oyla 0
Ben adanadayım hocam onereceginiz biri varmi

Veteriner Hekim Ahmet Mert

Konakoğlu Mh. H.Ahmet Topsakal Cad. No:14 (Çarşı Camii Arkası) Ceyhan/ADANA

0532 306 07 10
0322 613 95 74

-------------------------------------------------------------------------------------------

Kanatlı Veteriner Hekimi Cem MEMUR

Galeria İşmerkezi İçerisi
B Kapısı 511 Nolu Dükkan
Seyhan/ADANA

0 533 604 70 83

Oyla 0
Oyla 0
Hocam ben götürdüm cem memura.Baktı kist var dedi bagırsaklar enfeksiyom kapmis olabilir dedi.Antibiyotik verdi 6 gun kullan dedi kullandim.Sonra kendi yaptigi vitamini verdi daha sonra bunu kullan dedi antiyotigi kullandim şişlik biraz büyüdü ve yumusadi vitamine daha gecemedim.Sizce ne yapmam gerekiyor.Ayrica röntgen cekmedu cem memur sadece eliyle bakti

Oyla 0
Bazı durumlarda özellikle o bölge yağlanabiliyor. Yumuşak doku tümör kaynaklı değil de yağ kaynaklı gibi görünüyor. Buda aşırı yağlı tohumlar tükettiğinde (çekirdek gibi), az uçurulduğunda, hareketsiz kuşlarda vs. görülebiliyor. Bunun için kuş yemlerinin oranını iyi ayarlamak gerekiyor ve bolca uçuş talimi yapmak gerekecektir. Tabi bu tedavi sonrası düzelmeme durumu için diyorum.

Oyla 0
Öncelikle sorundan tamamen emin olmak lazım. Yukarıda ki ürünleri (vitamin hariç) dediğim gibi hiç kullanmadığım için ne önerebilirim ne de tedavi edebileceğini söyleyebilirim. Bir veteriner vermediği sürece kullanmanızı da önermem.
Yumurta maması veriliyorsa haftada 1, çekirdek kullanılıyorsa yemde bunu minimuma indirgemek ve daha çok unlu tohumları arttırmak gerekiyor. Örneğin dal darı, yulaf gibi. En önemliside bolca uçurmanız. Sizin bunlar haricinde ek olarak yapabileceğiniz tek şey veteriner ürünlerini kullanmak olacaktır.

Oyla 0
Hocam ben götürdüm cem memura.Baktı kist var dedi bagırsaklar enfeksiyom kapmis olabilir dedi.Antibiyotik verdi 6 gun kullan dedi kullandim.Sonra kendi yaptigi vitamini verdi daha sonra bunu kullan dedi antiyotigi kullandim şişlik biraz büyüdü ve yumusadi vitamine daha gecemedim.Sizce ne yapmam gerekiyor.Ayrica röntgen cekmedu cem memur sadece eliyle bakti

Birde diğer yazdığım veterinerle görüş. O daha donanımlı diye hatırlıyorum. Adanadaki bir arkadaşım bu veterinerlere götürüyordu sürekli. Tabi istanbul yada izmirde olsaydın çok daha donanımlı iyi veterinerler vardı.

Röntgen kesinlikle çekilmesi gerekiyor. Doğanay arkadaşımızın dediği gibi yağlanmada olabilir tabi ama röntgen çekmeden emin olamayız. Eğer tümörse zaten ne kadar erken müdahale edilirse kuşun kurtulma şansı okadar yüksek olur. Geç kalındıkça tümör büyür ve artık alınması zorlaşır.

Diğer veterinere bir sor röntgen çekiyormusunuz diye röntgen yoksa başka bir veteriner araştır.

Oyla 0
Hocam ceyhan cok uzak 2 saat mesafede :( herhangi bi veterinere götürüp röntgen cektirsem kabul ederlermi acaba napıcam bilmiyorum elim kolum bağlı :((((

Oyla 0
Hocam ceyhan cok uzak 2 saat mesafede :( herhangi bi veterinere götürüp röntgen cektirsem kabul ederlermi acaba napıcam bilmiyorum elim kolum bağlı :((((
Çok ileri bir durum değil bence sorun. Bu nedenle başlangıç için yemesine içmesine ve diğer egzersizlerine dikkat edin. Yakım kolaylaştıracağını düşündüğüm elma sirkesi, az oranda limon 3-4 günde 5-6 damla suyuna ekleyebilirsiniz. Tedavi amaçlı değildir ama yağ yakmasına yardımcı olacak ürünlerdir. Dişi ise kuşunuz şu süreçte eşleme yapmayınız.

Oyla 0
Geri