İlk Kuluçka

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TUGRUL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TUGRUL

iyikus.com Üyesi
Merhabalar Erkeğin Değil Dişinin İlk kuluçkası altında 4 yumurta mevcut yumurtalar 10-12-14-17 sinde geldiler ve hepsi boşlar şuan sürekli kuluçkaya yatıyor bende öğrensin diye acemilik atsın diye almadım ama artık alsammı ne yapmam lazım aldıkdan sonra yuvalığı temizlememde bir sakınca olurmu

bende öğrensin diye acemilik atsın diye almadım
Düşünceniz güzel, gayet yeterince yatmış zaten. Söylediğinize göre ilk kuluçkasıymış, dolayısıyla yumurtaları aldığınızda tekrar yumurtlasa bile aşırı derecede yıpranacağını düşünmüyorum ki zaten yavru büyütmemiş.
Yumurtaları, Periyotlar şeklinde alabileceğiniz gibi hepsini aynı zamanda da alabilirsiniz.

Oyla 0
Boş yumurtaları tutmanın bir anlamı yok çünkü süreci biyolojik saatlerine göre ayarlarlar. Yumurtalar alınsa dahi 13 gün öncesinde tekrar yumurtlamazlar. Bu nedenle alıp, kuşlarınızı dinlendiriniz bu sürede. Tekrar eşleşeceklerdir

Oyla 0
Boş yumurtaları tutmanın bir anlamı yok çünkü süreci biyolojik saatlerine göre ayarlarlar. Yumurtalar alınsa dahi 13 gün öncesinde tekrar yumurtlamazlar. Bu nedenle alıp, kuşlarınızı dinlendiriniz bu sürede. Tekrar eşleşeceklerdir
Anladım üstad yuvalığı temizleyip tekrardan koysam sıkıntı olurmu

Oyla 0
Düşünceniz güzel, gayet yeterince yatmış zaten. Söylediğinize göre ilk kuluçkasıymış, dolayısıyla yumurtaları aldığınızda tekrar yumurtlasa bile aşırı derecede yıpranacağını düşünmüyorum ki zaten yavru büyütmemiş.
Yumurtaları, Periyotlar şeklinde alabileceğiniz gibi hepsini aynı zamanda da alabilirsiniz.
Teşekkür ederim ?

Oyla 0
Aynen yuvayi temizleyip takabilirsin tekrar. Zaten bir süre yumurta varmış gibi davranacak

Oyla 0
Geri