İnsülin Şırıngası Kuşlarda Nasıl Kullanılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Forumda okuduğum yazıda; Kuşlara en kolay şekilde ağızdan vitamin, sirke vb. vermek için İnsülin Şırıngası kullanın. yazıyordu. Kuşum kabız olduğu için suyuna karbonat karıştırıyorum, ağızdan da zeytinyağı vereceğim için eczaneden İnsülin Şırıngası aldım. Şu sekilde;Ekli dosyayı görüntüle IMG_20210222_145114~2.jpgIMG_20210222_145138~2.jpgSorularım;
1-) Zeytinyağını, sirkeyi veya vitaminleri kaç ml doldurmalıyım?
2-) İğnesi çıkıyor mu bunun, yoksa kuşun ağzına değdirmeden yukarıdan damlatacak mıyım? (Kısacası nasıl kullanacağım)
3-) Normalde tek kullanımlık bu şırınga. Fakat kuşlarda birden fazla kullanmak sıkıntı olmaz sanırım?

Çözüm
Suyuna karbonat,ağızdan zeytinyağı vs. hiç girme bu tür aksiyonlara...

Eğer kuşun kabızsa yapılabilecek yöntemlerden bahsedeyim;
1-Öncelikle daha çok K vitamini yönünden zengin besinler verebilirsin ıspanak-brokoli-roka-kıvırcık-salatalık gibi.
2-Divitsol tarzı bir yem premiksi işini görebilir.
3-Anason ve Rezene çayları da kabızlığa iyi geliyor.
4-2 gün probiyotik kullanabilirsin.
5-Lahana ve Şalgam tohumu da kabızlığı azaltıyor.Özellikle lahana tohumu bağırsak parazitleriyle mücadelede doğal yollardan bir tanesi.

Eğer düzelmez ise şırınganın iğnesini çıkarıp poposuna iki damla kadar zeytinyağı sıkabilirsin..
iğnesi çıkar diye düşünüyorum ilacı gırtlağına vermeniz gerekiyor dye biliyorum

Oyla 0

1-Öncelikle daha çok K vitamini yönünden zengin besinler verebilirsin ıspanak-brokoli-roka-kıvırcık-salatalık gibi.
5-Lahana ve Şalgam tohumu da kabızlığı azaltıyor.Özellikle lahana tohumu bağırsak parazitleriyle mücadelede doğal yollardan bir tanesi.

Eğer düzelmez ise şırınganın iğnesini çıkarıp poposuna iki damla kadar zeytinyağı sıkabilirsin..

Oyla 0
Çözüm
İğnesi elbette çıkarılmalıdır. Ayrıca Doğanay hocaya katılıyorum... Neden şırınga! Gereksiz aksiyon sadece. Eczanede 3-5 TL ye damlalık alırsan, rahatça sıkıntısız halledersin işini.

Oyla 0
Şahsen basit bir damlalık varken neden şırınga? Kim önerdi bilemiyorum ama ben hiç kullanmadım bu tip bir ürün. İğnesi mutlaka çıkarılmalı
Her eczanede kullanışlı damlalık olmuyor birde ilaç+su karışımını incece ayarlamak için enjektör daha iyi bence. Bende ikisi de var. Ayrıca veterinerler tarafından da kullanılıyor..

Oyla 0

Bildiğiniz üzere bir kafeste iki kuşum var biri Maşallah doğduğundan beri bende ve ne ishal oldu ne de başka bir hastalığa yakalandı. Ancak bahsi geçen kabız kuşum da onun eşi yani ayni suluktan aynı mamalıktan yiyorlar. Ayırmam gerekir mi? Örneğin divitsol vermeye kalksam sağlıklı kuş da içecek, sağlıklı kuşu hasta etmekte istemiyorum. Çok bağlılar birbirlerine ayırmaya da kıyamıyorum :D

Oyla 0
Bildiğiniz üzere bir kafeste iki kuşum var biri Maşallah doğduğundan beri bende ve ne ishal oldu ne de başka bir hastalığa yakalandı. Ancak bahsi geçen kabız kuşum da onun eşi yani ayni suluktan aynı mamalıktan yiyorlar. Ayırmam gerekir mi? Çok bağlılar birbirlerine kıyamıyorum :D
Eğer elinizde ek kafes var ise 2 günlüğüne ayırmaktan bir şey olmaz.Yumurtalı çiftin mi?

Oyla 0
İğnesi elbette çıkarılmalıdır. Ayrıca Doğanay hocaya katılıyorum... Neden şırınga! Gereksiz aksiyon sadece. Eczanede 3-5 TL ye damlalık alırsan, rahatça sıkıntısız halledersin işini.
İğnesini daha sonra kendimiz takıyoruz sanıyordum ben, direkt iğneliymiş:D Dediğim gibi isim vermeyeceğim rencide etmemek amacıyla, forumda 1 konuda 3 ya da daha fazla kişi Şırıngayı desteklediler, ben de dolayısıyla aldım ucuz bir şey zaten pek sorgulamadım:rolleyes:

Son düzenleme:
Oyla 0
Şırınga da kullanılabilir çok dert değil elbette. Kullanan deneyimleyen arkadaşlar kendi yönergelerini paylaşabilirler bunda bir beis yok:) Rencide etmelik, olmalık bir durumda yok:)

Parmakla bası ayarı sıkıntılı bir durum. İğne ucuylada damla verebilirsin, yani her şekilde yapılabilir:) Fakat tehlikeli durumlar vuku bulabilir. Bence hiç gerek yok bu aksiyonlara ilk kez kullanacaklar için. Ki genelde veterinerin verdiği ilaçlı şırıngayla doz aşımı durumuna sıkça denk geliyoruz.

Lakin, hemen hemen her eczanede bulunan aynı tür damlalıklar mevcut. Cam ve plastik versiyonları mevcut. Genelde 1 ml lik. Kullanımı daha güvenli bence. Önerim bu yönde olur.

images - 2021-02-22T205700.659.jpeg

Oyla 0
Geri