İshal mi

ExcaliBOR

Forum Sakini
Merhaba kuşumun tüylerine dışkısı yapışmış bu ishal olduğunu mu gösterir bakar mısınız.Ayrıca hala yem yemedi su içmedi ve o tünekte duruyor gördüğüm kadarıyla da tüylerini kabartmıyor ama bilemiyorum.Belki petshoptaki kafeste üzerine dışkılamışlardır ama bilemiyorum.İshalse nasıl tedavi edebilirim ?Bu arada dışkılar katı ishal olunca sıvı yapışmıyor muydu ?

Arkadaşlar abim söyledi yavru kuşlarda yapışma olabiliyormuş bi de gagasıyla tek tek çıkarmaya çalışıyor ishal olmama gibi bir ihtimal var mı

Bir de fazla halsiz sürekli uyukluyor.İlk geldiğinde yorgun dedik ama sabahları da böyle.

Ekli dosyalar

• 743ab238-bc2e-4cd1-af4c-d141ebd69b98.jpg
    743ab238-bc2e-4cd1-af4c-d141ebd69b98.jpg
    175.1 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Dikkatlice, biraz yumuşatarak ılık suyla o dışkıları çıkartın. Dışkı birikmesi riskli olabiliyor bazen. Kanalı kapatıyor ve fark edilmediğinde öldürebiliyor.
Dediğim yemleri alabilirseniz inip yiyecektir. Yemlikte değil tabana serpin, tabana kap koyup verin yemi. Yemlik kullanmayı öğrenmemiş olabilir.

Oyla 0
Dikkatlice, biraz yumuşatarak ılık suyla o dışkıları çıkartın. Dışkı birikmesi riskli olabiliyor bazen. Kanalı kapatıyor ve fark edilmediğinde öldürebiliyor.
Dediğim yemleri alabilirseniz inip yiyecektir. Yemlikte değil tabana serpin, tabana kap koyup verin yemi. Yemlik kullanmayı öğrenmemiş olabilir.
Dün yememişti ama bugün az da olsa yedi baktım yemi kırabiliyor yemlikten yiyor aspuru da abim alacak bugün

Oyla 0
İshal değil kuş. Sadece yer değiştirme, ortam florasına alışma, yem/su/hava değişimlerinde bir kaç gün olabilir bu. Probiyotik ve vitamin takviyesi yapınız.

Oyla 0
Kendisi dışkıları çıkartıyor .Ben avcuma alıp güvenini kaybetmek istemiyorum korkuyor zaten .Zorunlu mu elle çıkartmak yoksa kendisi çıkarsa olur mu

Oyla 0
Yinede kontrol altında olsun en azından. Ara ara yoklayın. Bazen yapmayabiliyorlar.

Oyla 0
Kakası cıvık gibi ayrıca bence iyi ama annem sallanıyor hasta dedi bilemiyorum yeni aldığımız için normal dedim ama içim rahat değil böyle olması normal mi azıcık yemek yedi.Yemeği kaç günde değiştirmeliyim ben bitene kadar kalması gerektiğini sanıyorum ama söyler misiniz?

Bir de gözleri genelde kapalı oluyor uykusu geliyor halsiz sürekli bunun bir nedeni var mı çözümü var mı

Ekli dosyalar

• 02cbbcf4-0c5b-42f1-9d55-dc5d55a32d47.jpg
    02cbbcf4-0c5b-42f1-9d55-dc5d55a32d47.jpg
    119 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Oyla 0
Kakası cıvık gibi ayrıca bence iyi ama annem sallanıyor hasta dedi bilemiyorum yeni aldığımız için normal dedim ama içim rahat değil böyle olması normal mi azıcık yemek yedi.Yemeği kaç günde değiştirmeliyim ben bitene kadar kalması gerektiğini sanıyorum ama söyler misiniz?

Bir de gözleri genelde kapalı oluyor uykusu geliyor halsiz sürekli bunun bir nedeni var mı çözümü var mı
Ortama alışmadığı ve küçük olduğu için böyle merak etmeyin.Aynı şeyleri ben de yaşadım ilk zamanlar.Yem yemedi,dışkılar değişkendi.Bir sulu bir popoya yapışması gibi.Sessizce durdu öyle.Siz denilen yemleri temin edin normale dönecek bir süre sonra.

Oyla 0
Bu yemlerin hepsini açık almak yerine paketle satılanından alsam yani 1 2 aylık kuşlar için paket yem yok mudur ?

Oyla 0
Vardır ama gerek yok ki. Açıkta alabilirsiniz. Pet shoplarda olmuyor genelde.

Oyla 0
Büyük petshoplar'da bulunabilir ama küçük petshoplar'da bulunacağını sanmam ha belki aspur bulunabilir ama Japon darısı bulunmaz pek. Petshop'çuya Japon darısı diyince adam "O ne?" diyebilir yani. Japon darısı internette bile her yerde bulunamıyor. Ama yine de sormak lazım. Pek olacağını sanmam.

Oyla 0
Geri