İshal olan kuşum için yardım

Ponpon

Forum Sakini
Merhaba İyikus.com ailesi. Bu albino kuşum dün akşamdan ber durgun, dışkısının resmini ekliyorum. Henüz bi ilaç başlamadım, suyuna probiyotik koydum. Önerileriniz neler olur?

Ekli dosyalar

• B2C911E2-E681-47B5-B32A-AA69FBA52658.jpeg
    B2C911E2-E681-47B5-B32A-AA69FBA52658.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 41
  • image.jpg
    image.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 43
Hasta kafesimiz kırmızı belki ondan öyle gözükmüş olabilir, ama biraz hızlı ilerliyor bu ishal o yüzden en olası etkeni bulup ilacına başlamak istiyorum☹️
Evet dikkatli bakınca öyle geldi şimdi,dışkılar kötü görünüyor ama :/ belki Sulphamezatine tarzı bir ilaç başlanabilir ilk olarak ama,kesin teşhis olmadan tahminle bir noktaya kadar maalesef.Öncelik imkan varsa veterinere götürmek olmalı.

Oyla 0
Evet dikkatli bakınca öyle geldi şimdi,dışkılar kötü görünüyor ama :/ belki Sulphamezatine tarzı bir ilaç başlanabilir ilk olarak ama,kesin teşhis olmadan tahminle bir noktaya kadar maalesef.Öncelik imkan varsa veterinere götürmek olmalı.
Tahlil yapan bir veteriner yaşadığım şehirde yok maalesef, götürmem cumayı bulur, ama hem yem yemiyor, hem de bi anda düştü, yoksa takip ediyordum, bu akşam ampirik bişey başlamak istiyorum. Bu arada 31 gr zaten zayıf bir kuştu, göğüs kemiği de biraz sivrileşmiş.

Oyla 0
Tahlil yapan bir veteriner yaşadığım şehirde yok maalesef, götürmem cumayı bulur, ama hem yem yemiyor, hem de bi anda düştü, yoksa takip ediyordum, bu akşam ampirik bişey başlamak istiyorum. Bu arada 31 gr zaten zayıf bir kuştu, göğüs kemiği de biraz sivrileşmiş.
Beslenmesi çok önemli bu durumda,bir şekilde yedirmeniz lazım.Mama yapıp elle beslemeniz bile gerekebilir.Bu şekilde ilaç kullanımı da riskli olur.Diğer arkadaşlarda yardımcı olacaktır mutlaka @Ümit T. @Doğanay Y. Ağırlığı da kritik seviyede gibi :( @neanderthalensis

Oyla 0
Elektrolit verildimi.
Ayrıca sulphamazıthine mutlaka dolabınızda olmalı arkadaşların dediği gibi veteriner kontrolü gerekli
Son günlerde yem kontrolü yaptınızmı

Oyla 0
o ilk resimdeki dışkının etrafı pembe değilse, kuş ve dışkılar bir anda böyle olduysa , ciddi bir bakteriyel enfeksiyon olma ihtimali yüksek

bu saatte veterinerler henüz kapanmamıştır, kuşu götüremeseniz bile kendiniz gidip ilaç isteyin. kuşun videosunu ve dışkı resimlerini veterinere gösterin. tabi ki en iyisi kuşu götürmenizi öneririm

Oyla 0
M
o ilk resimdeki dışkının etrafı pembe değilse, kuş ve dışkılar bir anda böyle olduysa , çok ciddi bir bakteriyel enfeksiyon olma ihtimali yüksek, fazla vaktiniz olmayabilir

bu saatte veterinerler henüz kapanmamıştır, kuşu götüremeseniz bile kendiniz gidip ilaç isteyin. kuşun videosunu ve dışkı resimlerini veterinere gösterin. tabi ki en iyisi kuşu götürmen
o ilk resimdeki dışkının etrafı pembe değilse, kuş ve dışkılar bir anda böyle olduysa , çok ciddi bir bakteriyel enfeksiyon olma ihtimali yüksek, fazla vaktiniz olmayabilir

bu saatte veterinerler henüz kapanmamıştır, kuşu götüremeseniz bile kendiniz gidip ilaç isteyin. kuşun videosunu ve dışkı resimlerini veterinere gösterin. tabi ki en iyisi kuşu götürmeniz
Elimde ilacım var, 4 lü karışım, baytril , tetramezatin, neo terramycin vitaform vs bunlardan başka önerdiğiniz ilacı da hızlı bir şekilde bulmaya çalışıcağım.

Oyla 0
M

Elimde ilacım var, 4 lü karışım, baytril , tetramezatin, neo terramycin vitaform vs bunlardan başka önerdiğiniz ilacı da hızlı bir şekilde bulmaya çalışıcağım.

çok iyi, 4 lü karışımın üzerinde içeriği yazıyor mu? ayrıca kuşun resimlerini de paylaşırmısınız?

Oyla 0
M
Elektrolit verildimi.
Ayrıca sulphamazıthine mutlaka dolabınızda olmalı arkadaşların dediği gibi veteriner kontrolü gerekli
Son günlerde yem kontrolü yaptınızmı
Elektrolit vermedim henüz, tollisan combi mix var elimde, yem kontrolü hep yapıyorum.

Oyla 0
teyit amaçlı soruyorum, tollisan dediğiniz amoksisilin + nitrofurazone + kolistin içeriyor değil mi? (vitamin değil yani?)

Oyla 0
Geri