Ufuk kygsz
iyikus.com Üyesi
muhabbet kuşum birkaç gündür hafif şekilde ishal. Neler oneririsiniz??
Pektin'in prebiyotik etkilere sahip olabileceği söyleniyor ki doğrudur. Tüm bitkilerin hücre duvarında bulunur. Bu yüzden her bitki tüketildiğinde bu madde alınır.
Pektin nedir?
"Pektin...
Fotograf cektim fakat yuklenmedi fakat su sekilde tarif edeyim hafif yumusak bir dışkı ve etrafinda sanki jelatin gbi şeffaf bir kıvam var gibi.muhabbet kuşum birkaç gündür hafif şekilde ishal. Neler oneririsiniz??
Pektin'in prebiyotik etkilere sahip olabileceği söyleniyor ki doğrudur. Tüm bitkilerin hücre duvarında bulunur. Bu yüzden her bitki tüketildiğinde bu madde alınır.
Pektin nedir?
"Pektin, meyveler de dahil olmak üzere bitkilerin yapılarını korumalarına yardımcı olan lifli bir karbonhidrattır. Bitkilerin hızla büyüyen alanlarında, özellikle meyvelerin çekirdeklerinde ve kabuklarında bulunur. Meyveler olgunlaştıkça pektin gelişir. Olgunlaşmamış meyvelerde pektoz bulunur veya protopektin, sonunda pektine dönüşür. Bazı meyveler pektin bakımından yüksekken bazıları düşük pektin içerir. Olgunlaşmadıklarında, tüm meyveler pektin içerir. Bununla birlikte olgunlaştıklarında, birçoğu bir miktar pektini tutarken, diğerleri neredeyse tamamını kaybeder.
Turunçgiller haricinde, tatlı sulu tropikal meyveler genellikle düşük veya çok düşük pektinli olarak derecelendirilir:
- Yüksek: siyah frenk üzümü, kızılcık, bektaşi üzümü, greyfurt, limon, misket limonu, mandalina, portakal, hurma, kırmızı kuş üzümü
- Orta: elma, böğürtlen, üzüm
- Düşük: kayısı, yaban mersini, kiraz, incir, kavun, çarkıfelek meyvesi (nar), armut, ananas, erik, ahududu, ravent, çilek
- Çok düşük: guava, kivi, litchee, mango, şeftali gibi.
Yem olarak sade aspur verebilirsiniz. Probiyotik + elektrolit desteği de sunabilirsiniz. Yahut Pektin ve Kaolin gibi antidiyareik özelliğe sahip olan premiksleri tercih edebilirsiniz...
Kaolin; bağırsak duvarını koruyucu bir maddedir. Tahriş olan bağırsak mukozasını kaplayarak korur. Diyare (ishal) durumlarında bağırsaklarda mevcut olan bakteriler ve ortaya çıkan toksinleri adsorbe ederek zararlı etkilerini elimine eder.
Pektin; Bağırsak da sindirim hızını azaltır. Kalın bağırsakta su tutucu ve koruyucu özellik gösterir. Elimde
Ne yazik ki cektiklerimi yuklemiyor telefon.ishal icin damla vardi onu kullaniyorum gün aşırı ama derdim bağırsaktan kaynakli veya ic parazit vb ise onlem almak.çokca video izledim ve temin etmem gereken bircok urun oldugunu anladim.net ve yakından dışkı fotoları atarsanız iyi olur
dışkı gormeden yorum yapmak yanlış olur, geçmiş olsun
Tesekkurler daha iyi su an .dışkı gormeden yorum yapmak yanlış olur, geçmiş olsun