İspinozların ayakları

Sena.adgzel

iyikus.com Üyesi
Bundan yaklaşık 6 ay önce bir zebra ispinozu aldım aldığımda daha tüyleri bile doğru düzgün çıkmamış durumdaydı sonra ayağında siyahlık olduğunu fark ettim kuruma varmış krem kullandım iyileşti ama parmakları döküldü yani tek ayağında parmakları yok. Kuş yalnız kalmasın istedim ve dün bir ispinoz daha aldım fakat bunun da ayağı çap sorum şu ki anlaşmaları için bir engel olur mu? Özellikle parmakları dökülen kuş diğerinin üzerine yürüyor ısırmaya çalışıyor yeni oldukları için midir alışırlar mı yoksa bu bir problem mi?

1-2 ay önce çekilmiş bir fotoğraf bu ayak hala aynı durumda en net göründüğü fotoğraf bu

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200827_113310_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200827_113310_com.android.gallery3d.jpg
    812.4 KB · Görüntüleme: 10
Oyla 0
Parmakları nasıl dökülmüş? Tırnaklarımı düştü? Resim atarmısınız.
Bu da dün aldığım kuş ayağı fotoğrafta göründüğü gibi yan şekilde duruyor. Bunun da bir tedavisi var mı bilemiyorum bulunduğum şehirde de bilgi alabileceğim biri yok.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200827_113956_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200827_113956_com.android.gallery3d.jpg
    742.5 KB · Görüntüleme: 11
Oyla 0
Parmakları yok gibi. İspinozlar agresif olabiliyorlar ve birbirlerine ciddi zararlar verebilirler. Bir süre gözlem yapınız. Gerekirse ayırınız kuşu. Ayağından dolayı değil de genel anlamda agresif olabiliyorlar.

Oyla 0
Parmakları yok gibi. İspinozlar agresif olabiliyorlar ve birbirlerine ciddi zararlar verebilirler. Bir süre gözlem yapınız. Gerekirse ayırınız kuşu. Ayağından dolayı değil de genel anlamda agresif olabiliyorlar.
Evet parmakları yok beyaz olanın. Şimdilik anlaşmaya başladılar gibi. Peki siyah olanın ayağı hakkında ne düşünüyorsunuz? Dün alırken ayağını öyle görünce onu almak istedim belki elimden bir şey gelir diye.

Oyla 0
Eğer tutmasından kaynaklı değilse kırılmış ve kaynamış gibi. O parmağını kullanıyor mu?

Oyla 0
Aladım. Muhtemelen ya yeni incitti ya da uzun süre hasarlıydı ve kalıplaştı. Bu aşamada sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok veterinere götürmek haricinde. İspinozlar için tül kullanımı çok tehlikelidir. Ayakları çabuk kırılıyor

Oyla 0
Aladım. Muhtemelen ya yeni incitti ya da uzun süre hasarlıydı ve kalıplaştı. Bu aşamada sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok veterinere götürmek haricinde. İspinozlar için tül kullanımı çok tehlikelidir. Ayakları çabuk kırılıyor
Dün üreticiye sordum uzun süredir bu şekildeymiş ayağı sanırım dediğiniz gibi kırıldı ve çap kaynadı. Teşekkürler.

Oyla 0
Geri