Kabarıklık ve ishal

Ebru oktay

Yeni Üye
Merhaba; muhabbet kuşum 2 yaşında 3 aydır halsiz bazen ishal şimdi tüy yenileme döneminde bugün biraz kustu.3 kez veterinere götürdüm iştahı yerinde B vitamini veriyorum 1 kez antibiyotik tedavisi uyguladık bir türlü eski neşesi olmuyor yarım gün iyiyse yarım gün halsiz ve uyuyor ne yapmalıyım? Tuvaleti bazen düzeliyor bazen idrarlı veteriner normal dedi ama geçmiyor

Merhaba tüy dönemi bittiğinde kontrol etmek lazım. Başka bir veterinere danışmanızı öneririm. Hangi ilacı kullandınız rahatsızlığı için ve neyden şüphelendi?

Oyla 0
Baytril antibiyotik ve b vitamini verdik aslında iştahı yerinde kumunu falanda yiyor ama tam hastalığı düzelecekken tüy dökmeye başladı günün yarısı kabarık ve uyuyor tahlil yapan veterinere mi götürsem biraz daha beklesem mi dediğiniz gibi

Oyla 0
Baytril antibiyotik ve b vitamini verdik aslında iştahı yerinde kumunu falanda yiyor ama tam hastalığı düzelecekken tüy dökmeye başladı günün yarısı kabarık ve uyuyor tahlil yapan veterinere mi götürsem biraz daha beklesem mi dediğiniz gibi
Öncelikle iki gün kekik çayı verin. ishal için de 1hafta elektrolit girin. Tüy döneminde sakinleşmesi durgunluk normaldir.Bunlar onu rahatlatır.Bunları tamamladıktan sonra bemix kompeze alın ve hafta bir kez verin :)

Oyla 0
Arkadaşlar gerekli cevabı vermişler. Ek olarak probiyotik verebilirsiniz yem olarakta aspur ve yulaf yardımcı olacaktır. Tüy döneminde iken haftada 3-4 defa yumurta maması da takviye edebilirsiniz.

Oyla 0
Çok teşekkür ederim yalnız elektrolit nedir onu anlamadım birde kekik çayının oranı ne kadar olsun

Oyla 0
Geri