Kaç Aylıkken üretim yapılır Show

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baytogi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

baytogi

Forum Sakini
Selamlar,Show muhabbet kuşlarında erken yaşta eşleşmeye atıldığında,yanık tabir edilen yani minyon kalma olasılığı gerçekten var mı ? erkeklerde ve dişilerde minimum eşleştirme zamanı kaç yaş(ay) olmalıdır ? benim bildiğim 8-9 aylıktan itibaren eşleştirme yapılması uygun olduğu fakat çeşitli üreticiler,tam 12 aylıkken erkeği eşleşmeye atın yoksa yanık kalır dendiğidir, bu konuda yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler üstadlar,

Bir diğer sorum , izmirde yaşıyorum,eylül e doğru kuşları eşleştirmeye atmayı düşünüyorum hava sıcaklıkları malüm ,yavaş yavaş mevsim değişiyor,sizce bu dönemde eşleştirme yapmak ne gibi sakıncalar doğurur, yada hiç bir sakıncası olmaz mı ?

Konu geriye gitmiş biraz. Ben yazayım show besleyen biri olarak. Dişi kuşlarda erken yumurtlama sonrası yanıklı bazısında oluyor. 3 ayında yumurtlamış bir dişim olmuştu ve aynı şekilde 5-6 aylarında yumurtlayanlarda oldu maalesef. Yumurtladığı halinin üstüne pek çıkmadılar. Gelişimlerini yavaşlatıyor ve çok riskli show kuşlar için erken kuluçka.
Erkek kuşlar için aynısını düşünmüyorum. 5 aylık dişiyle mecbur eşlediğim daha doğrusu salmada eşlesen kuşum 5. ayı civarındaydı. Maşallah tüm yumurtalarını doldurdu ve yavruları çıkardılar. Erkek anne babasını da geçti. Yanma durumu söz konusu olmadı. Gelişim sorunu biraz daha dişide belirgin oluyor.
Tavsiyem Yaş tüyünü aldıktan sonra dişileri eşleyiniz. 10. aydan itibaren genelde kimi kuş başlıyor yaş tüyüne. Bu uygun olur diğer türlü kuluçka sonrası tüye girmiş olacak ve kuş bitkin halde tüy dönemine başlamış olur. Sağlıklı olmaz. Erkeklerde sorun değil ama onlarda da aynı sorun olur. Yaş tüyü kondisyonu düşürüyor. Verimsiz kuluçka almaktansa dinlendirmenizi tavsiye ederim o aylarda.

*Sizin bölgede genelde Ekim eşlemeleri daha uygun ama öncesi eşleyebileceğinizi düşünüyorum. 25 derece üstü olmadığı sürece sorun olacağını düşünmüyorum. Üstü de sorun olmaz ama dişi kuş yumurta yatmama isteği olabilir. Sıcak havalarla birlikte nem oranları da düşebildiğinden yumurta kararmaları sık gözlemlenir. Ayrıca dişi yumurtlama esnasında kriz geçirebilir (*aşırı sıcak ise). Bildiğiniz gibi onlar için zor yumurtlama evresi. Bunun harici şuan aklıma gelen bir olumsuzluk yok. Önemli olan iyi bir havalandırma ve nem sabitlenebilirse (55-65), 25-26 derecelerde sorun olmaz.

Oyla 0
Merhaba
Selamlar,Show muhabbet kuşlarında erken yaşta eşleşmeye atıldığında,yanık tabir edilen yani minyon kalma olasılığı gerçekten var mı ? erkeklerde ve dişilerde minimum eşleştirme zamanı kaç yaş(ay) olmalıdır ? benim bildiğim 8-9 aylıktan itibaren eşleştirme yapılması uygun olduğu fakat çeşitli üreticiler,tam 12 aylıkken erkeği eşleşmeye atın yoksa yanık kalır dendiğidir, bu konuda yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler üstadlar,

Bir diğer sorum , izmirde yaşıyorum,eylül e doğru kuşları eşleştirmeye atmayı düşünüyorum hava sıcaklıkları malüm ,yavaş yavaş mevsim değişiyor,sizce bu dönemde eşleştirme yapmak ne gibi sakıncalar doğurur, yada hiç bir sakıncası olmaz mı ?
Sitem yersiz olmuş ama Konuya yardımcı olmaya çalışayım. Öncelikle günlük bir iş hayatımız veya okul hayatımız var bu yüzden her dakika bulunamayabiliyoruz. Gecikme olabilir bilgi sahibi olmamakla alakası yok :)
Birinci sorunuz şu; Show muhabbet kuşlarında erken yaşta eşleşmeye atıldığında,yanık tabir edilen yani minyon kalma olasılığı gerçekten var mı ? erkeklerde ve dişilerde minimum eşleştirme zamanı kaç yaş(ay) olmalıdır ?
bu durum genetiklede ilgili kuş ilede ilgili. Eğer kuşunuzun ebeveynleri görece erken bir yaşta örneğin 6-8 ay arasında üreme kapasitesine erişmişse, muhtemelen yavrularıda erken aylarda üreme kondisyonu kazanacaktır. Burada belirleyici kuşun genetiği ve yeterliliği olur. 8-12 ay arası denmesi şundan dolayı. Çoğu show muhabbet vücut ve tüy gelişimini 2. Tüy yani yaş tüyü dediğimiz aralıkta tamamlar. Eğer kuşunuz yaş tüyünü atmadan yani son kapasitesine erişmeden eşlenmişse muhtemel kalıp fazla oynamayacak ama tüy uzunluk ve yoğunluğu maksimum kapasitesine yinede ulaşacaktır. 8-12 ay arası idealdir ama söylediğim gibi kuşun tüy kapasitesinin maksimuma ulaşmış mı veya üreme kapasitesi yeterli mi ona bakMak gerekir. Henüz ilk tüyünde spotlara kadar dizmiş bir kuşu 6 aylıkken bile eşe atabilirsiniz çünkü gideceği yere gitmiştir. Umarım anlatabilmişimdir.
Diğer sorunuz İçin bişey söylemek güç oda sıcaklığı sizi bağlayan aslında. Max. 25 derece sorun yaratmaz minimumda sınır benim için 10 derecedir. Ona göre ayarlarsınız. Çoğu üretici eylülü seçer ama bulunduğunuz yerde sıcaklık düşmemişse sizin için üreme mevsimini kaydırmak akıllıca olur.

Oyla 0
Geri