Kafese girince sulu dışarıda normal dışkı

Mustafa Tetik

Forum Sakini
Bir haftadır gözlemliyorum. Çok saçma ama kuşum kafese girince dışkısı bozuluyor. Kafesten çıkardığım zaman normal oluyor. Bugün sabah altını değiştirdim ve birkaç defa sulu yaptı. Ardından dışarı çıkardım ve birkaç defa yaptı, hepsi normaldi. Geri kafese koydum yaptıkları tekrar sulu oldu. Şimdi çıkardım yine normal yapıyor. Kafesi yıkadıktan sonra da devam etti aynı durum. Kafes kaynaklı olduğunu zannetmiyorum çünkü diğer kuşumda böyle bir şey yok. Böyle saçma bir durum nasıl oluyor? Kafesi değiştirmem mi gerek?

hocam korktuklarında da sulu yapıyorlar. kafeste onu korkutan oyuncak vb. birşey olabilir mi

Oyla 0
hocam korktuklarında da sulu yapıyorlar. kafeste onu korkutan oyuncak vb. birşey olabilir mi
Hayır, kafeste de çok neşeli ve hareketli oluyor. Korkma ve heyecanlanma durumunda sadece su bıraktığını gözlemledim daha önce. Bu daha farklı, defalarca test ettim. Aşırı saçma bir şekilde kafese soktuğum zaman sulu yapıyor, çıkardığım an normal yapmaya başlıyor.

Oyla 0
Kafesi 1,5 yıl önce aldım. Dişi kuşum bazı boyaları kemirdi, küflenme yok bir yerinde.

Kafesle alakası yok durumun muhtemelen. Ama şöyle birşey olabilir kafesteyken biraz stres yapıyor olabilir veyahut kafeste daha az hareket ettiği içinde olabilir. Metabolizması daha yavaş çalıştığı için yani. Bazı kuşlar daha hassas olabiliyor. Bunun dışında sıcaklardan dolayıda bu aralar çok sulu dışkılıyorlar. Sıcaktan dolayı fazla su içiyorlar yani.. Aklıma başka birşey gelmiyor bu konuda..

Haricen ufak bir tavsiye olarak o ortadaki salıncağı çıkarırsan kuşlar için daha iyi olur. İki tünek arasında kanat çırparlar. Hatta tüneğin birini salıncak şeklinde sallanan tüneğe çevirebilirsin. Bu sayede hem iki tünek arasında uçarlar hemde tüneğin birini salıncak olarak kullanırlar ;)

Oyla 0
Kafesle alakası yok durumun muhtemelen. Ama şöyle birşey olabilir kafesteyken biraz stres yapıyor olabilir veyahut kafeste daha az hareket ettiği içinde olabilir. Metabolizması daha yavaş çalıştığı için yani. Bazı kuşlar daha hassas olabiliyor. Bunun dışında sıcaklardan dolayıda bu aralar çok sulu dışkılıyorlar. Sıcaktan dolayı fazla su içiyorlar yani.. Aklıma başka birşey gelmiyor bu konuda..

Haricen ufak bir tavsiye olarak o ortadaki salıncağı çıkarırsan kuşlar için daha iyi olur. İki tünek arasında kanat çırparlar. Hatta tüneğin birini salıncak şeklinde sallanan tüneğe çevirebilirsin. Bu sayede hem iki tünek arasında uçarlar hemde tüneğin birini salıncak olarak kullanırlar ;)
Başka bir kafese koyup orada deneyeceğim, bakalım ne olacak. Salıncağı takmak konusunda ilk başta kararsız kalmıştım. Sizin gibi takmayayım da uçsunlar diye düşünmüştüm. Sonra zaten her gün dışarıda durdukları için salıncağı taktım. Karşı karşıya geçip birileri ile oynuyorlar falan seviyorlar salıncağı. Bugün çıkarayım bakalım nasıl olacak. Teşekkür ederim cevabınız için :)

Oyla 0
Geri