2 yıl önce kuşum ölmüştü 2 yıldır kullanmadığım kafesi bugün eve getirdim. Yaklaşık 1 ay önce yavru muhabbet kuşu almıştım ama kafesi biraz küçük. Kuşum genelde dışarda durmasına rağmen işim felan çıktığında kafesin içinde hapis hayatı yaşamasını istemiyorum. Şuanki kafesi küçük çünkü. Neyse büyük kafesi getirdim ve bütün kafes malzemelerini çamaşır suyuna yatırdım. Ahşap tünekler de dahil. İçime sinmedi sade kaynar suyla yıkamak. Sirke de pek içime sinmedi.
Çünkü kafesin içinde siyah küçük böcekler gördüm. Malzemeleri ve kafesi bol suyla yıkasam çamaşır suyunun kuşuma bir etkisi olur mu?
Ayrıca ahşap tüneklerini tekrardan kullanabilir miyim?
Durum güncellemesi
kafesi bulaşık deterjanı ile temizledim sıcak suyla duruladım
Çamaşır suyuna yatırdığım kafes malzemelerini durulayıp bulaşık deterjanı ile yıkadım sıcak su ile duruladım
1 gün kokusu felan gitsin diye bekliyeceğim çamaşır suyuna yatırmakla biraz büyük bir hata yaptım ama şuan içim rahat
Arkadaşlar lafı çok uzattım farkındayım ama ahşap tünekleri yüzeyinden keseyim mi?
Çünkü kafesin içinde siyah küçük böcekler gördüm. Malzemeleri ve kafesi bol suyla yıkasam çamaşır suyunun kuşuma bir etkisi olur mu?
Ayrıca ahşap tüneklerini tekrardan kullanabilir miyim?
Durum güncellemesi
kafesi bulaşık deterjanı ile temizledim sıcak suyla duruladım
Çamaşır suyuna yatırdığım kafes malzemelerini durulayıp bulaşık deterjanı ile yıkadım sıcak su ile duruladım
1 gün kokusu felan gitsin diye bekliyeceğim çamaşır suyuna yatırmakla biraz büyük bir hata yaptım ama şuan içim rahat
Arkadaşlar lafı çok uzattım farkındayım ama ahşap tünekleri yüzeyinden keseyim mi?
Son düzenleme: