Kafesi çamaşır suyuyla yıkamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dasokaos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dasokaos

Yeni Üye
2 yıl önce kuşum ölmüştü 2 yıldır kullanmadığım kafesi bugün eve getirdim. Yaklaşık 1 ay önce yavru muhabbet kuşu almıştım ama kafesi biraz küçük. Kuşum genelde dışarda durmasına rağmen işim felan çıktığında kafesin içinde hapis hayatı yaşamasını istemiyorum. Şuanki kafesi küçük çünkü. Neyse büyük kafesi getirdim ve bütün kafes malzemelerini çamaşır suyuna yatırdım. Ahşap tünekler de dahil. İçime sinmedi sade kaynar suyla yıkamak. Sirke de pek içime sinmedi.
Çünkü kafesin içinde siyah küçük böcekler gördüm. Malzemeleri ve kafesi bol suyla yıkasam çamaşır suyunun kuşuma bir etkisi olur mu?
Ayrıca ahşap tüneklerini tekrardan kullanabilir miyim?
Durum güncellemesi
kafesi bulaşık deterjanı ile temizledim sıcak suyla duruladım
Çamaşır suyuna yatırdığım kafes malzemelerini durulayıp bulaşık deterjanı ile yıkadım sıcak su ile duruladım
1 gün kokusu felan gitsin diye bekliyeceğim çamaşır suyuna yatırmakla biraz büyük bir hata yaptım ama şuan içim rahat
Arkadaşlar lafı çok uzattım farkındayım ama ahşap tünekleri yüzeyinden keseyim mi?

Son düzenleme:
Merhaba, iyi duruladıktan sonra kurutun güneşte mutlaka ya da havadar bir yerde. Ardından kullanabilirsiniz. Siyah böcekler bit türevi gibi mi yoksa farklı siyah böceklerden mi bahsediyorsunuz. Eğer parazit ise mutlaka vilmectin gibi ürünler alıp kullanınız. Çamaşır suyu kafeste kullanılır ama tünekler için uygun bir ürün değil. Ahşap yeni tünekler almanızı öneririm. Tünek temizliğini mutfakta kullanılan tel süngerler ile yapabilirsiniz.

Oyla 0
Merhaba, iyi duruladıktan sonra kurutun güneşte mutlaka ya da havadar bir yerde. Ardından kullanabilirsiniz. Siyah böcekler bit türevi gibi mi yoksa farklı siyah böceklerden mi bahsediyorsunuz. Eğer parazit ise mutlaka vilmectin gibi ürünler alıp kullanınız. Çamaşır suyu kafeste kullanılır ama tünekler için uygun bir ürün değil. Ahşap yeni tünekler almanızı öneririm. Tünek temizliğini mutfakta kullanılan tel süngerler ile yapabilirsiniz.
Önceki kuşumda bit vardı vilmectin alıp kullanmıştık o öldüğünde kafesi paketleyip kaldırmıştık ve bugün böyle bir görüntüyle karşılaştım çok değil sadece 2 tane gördüm ama eminim daha fazladırlar.
Sıcak suyla, çamaşır suyu ve bulaşık deterjanı ile iyice yıkadım gitmemiş olabilirler mi?
Ahşap tüneklere gelince çamaşır suyuna yatırdığım için sonradan çok pişman oldum ama olan oldu artık.
Son bi soru daha sorucam kusura bakmayın
Ahşap tünekleri neden geri kullanamam? Bilginizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim

Oyla 0
Kuşlar kemiriyor ve ıslanan ahşaplar mantar/bakteri oluşumuna çok yatkın. Birde parazit geçirmiş bir kafesin tünekleri ise düşünmeden atın bence. Parazitler için iyi yataklık yapıyor tünekler. Parazitler gitmeyebiliyor çamaşır suyu ile. Görünürde kaybolsalar da kuluçka süreleri 3 gün olduğundan tekrar görünebilirler. Umarım kaybolmuşlardır. Kafesin bulunduğu ortamı da dezenfekte etmekte fayda var. Kafes dışında konumlanabiliyorlar ve kontrol edilmez ise kurtulmak zor :(
Vilmectin iyi bir öldürücüdür. Su dolu sprey şişesine bir miktar koyup, belirli yüzeylere sıkabilirsiniz. Okaliptus yaprağı kafesin belirli köşelerine koyulabilir. Parazit uzaklaştırdığı söylenir.
Muhabbet Kuşum Bitlendi

Oyla 0
Geri