Kafeste kurt

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kubilay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kubilay

iyikus.com Üyesi
Şu 3-4 aydır kafamda bı kurt belası var.Şuan köyde kaliyom soba yakiyoz içerisi biraz sıcak oluyor ve biraz su da yere dökülünce (KEDİ KUMU KULLANİYOM TABAN İÇİN) heralde kurt için uygun bı ortam oluşuyor.Ailemle konuştuğumda beni öyle teselli ettiler.Daha önceden böyle bişi hiç olmadı.Bi kere oldu kurt kafesi hemen temizledim Kurt olmadı daha fakat şu son zamanlarda bidaha çıkıyor.Fakat önceki kadar kirlenmedi.Kış ayına girdik acaba ondan olabilir mi?
Bide bu olayı önleyebileceğim bı kum yada taban malzemesi ve kuşun sağlığını koruyabileceğim bı ilaç yada takviye var mı?

Şu 3-4 aydır kafamda bı kurt belası var.Şuan köyde kaliyom soba yakiyoz içerisi biraz sıcak oluyor ve biraz su da yere dökülünce (KEDİ KUMU KULLANİYOM TABAN İÇİN) heralde kurt için uygun bı ortam oluşuyor.Ailemle konuştuğumda beni öyle teselli ettiler.Daha önceden böyle bişi hiç olmadı.Bi kere oldu kurt kafesi hemen temizledim Kurt olmadı daha fakat şu son zamanlarda bidaha çıkıyor.Fakat önceki kadar kirlenmedi.Kış ayına girdik acaba ondan olabilir mi?
Bide bu olayı önleyebileceğim bı kum yada taban malzemesi ve kuşun sağlığını koruyabileceğim bı ilaç yada takviye var mı?
Kafesinizin resmini paylaşa bilirmisiniz rica etsem

Oyla 0
Şuan evde değilim asıl kaldığım eve gidiyorum işlerim var.Kafesle ilgili ne bakmak istiyorsunuz söyleyin bende yardımcı olayım.
Kurt var mı diye bakacaksınız Kurt yok tek tük çıkıyor ben sadece 2 tane buldum iyiki çok yavaş çıkıyorlar.

Oyla 0
Şuan evde değilim asıl kaldığım eve gidiyorum işlerim var.Kafesle ilgili ne bakmak istiyorsunuz söyleyin bende yardımcı olayım.
Kurt var mı diye bakacaksınız Kurt yok tek tük çıkıyor ben sadece 2 tane buldum iyiki çok yavaş çıkıyorlar.
Kafesinizin resmine bakacaktım hangi kafes türü genelde Pvc kafeslerde kurtlanmalar oluyor ondan dolayı resim istedim

Oyla 0
Kafesim PVC değil.Tek kuşum var üretmiyorum.Normal her yerde görebileceğiniz bı kafes aşağıya bı link koydum ordaki kafese benziyor.Linki kopyalayıp arama kısmına yazın bakmak için.
httpsps://www.google.com/search?q=kuş+kafesi&client=ms-android-xiaomi-rev1&hl=en&prmd=isvn&sxsrf=ALeKk00duxXzL9OWdB_kF9gdMldInKbDiQ:1607327657690&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiLzMuQsrvtAhXMvKQKHXM3A7QQ_AUIFigB&biw=393&bih=719#imgrc=aDx4qEjqPd9koM

Oyla 0
Kedi kumundan

Oyla 0
Kurdun kedi kumundan çıktığını nasıl anladınız. Yeminiz kurtlanmistir.

Oyla 0
Yemin kurtlanma olasılığı çok düşük çekirdeğimi kavanozda yemimide kitlemeyi kutuda bekletiyom pek bı hava akışı olmuyor kurtlanmasi zor ve Kurt olsa belli olurdu yani yem alırken falan.Kafesten çıktığından da bu emin değilim fakat çıkmış olabilir mi diye soruyom.

Oyla 0
Yemin kurtlana bileceyi hiç aklıma gelmedi
Özellikle yem içeriğinde yulaf varsa kurtlanma ihtimali yüksek. Bazen yem taze olsa bile normal yemliklerde kırıntılar dibe iniyor. Sürekli mevcut yemi üfleyip üzerine yenisini ekliyorsa yemliği temizlemiyorsak dibindeki kırıntılardan kaynaklı olabilir

Oyla 0
Hayır kesinlikle öyle bişi yapmiyom her gün koyduğum yemi boşaltıp yenisi koyuyom arada birde içini siliyom kendimce yeterli oluyor.Ayni şekilde çekirdeğini ve suyunuda günlük degistiriyom.Bide yemin içinde yulaf yok.

Oyla 0
Hayır kesinlikle öyle bişi yapmiyom her gün koyduğum yemi boşaltıp yenisi koyuyom arada birde içini siliyom kendimce yeterli oluyor.Ayni şekilde çekirdeğini ve suyunuda günlük degistiriyom.
Kedi kumunun kurtlandigini hiç görmedim. Kaç günde bir değiştiriyorsunuz. Mama falan verdiyseniz tabana dökülen mama ve yem kalıntıları kurtlanabilir. Ya da yem taze değildir. Başka sebep gelmiyor aklıma.

Oyla 0
Nasıl kurtlar bu? Sanırım yem kurdu bahsedilen ya da kuş diskilarinda bazen kurtlu yapabiliyorlar. Sağlık sorunudur

Oyla 0
Hayır kesinlikle kuşumda iç parazit yok.Bende düşündüm öyle olabilir mi diye fakat bu kurtlar uzun ve ince oluyorlar.Benim gördüğüm kurtla normal her yerde rastliyabileceginiz meyve kurdu.

Oyla 0
Özellikle yem içeriğinde yulaf varsa kurtlanma ihtimali yüksek. Bazen yem taze olsa bile normal yemliklerde kırıntılar dibe iniyor. Sürekli mevcut yemi üfleyip üzerine yenisini ekliyorsa yemliği temizlemiyorsak dibindeki kırıntılardan kaynaklı olabilir
Bilgilendirdiyiniz için çok teşekkür ederim

Oyla 0
Hayır kesinlikle kuşumda iç parazit yok.Bende düşündüm öyle olabilir mi diye fakat bu kurtlar uzun ve ince oluyorlar.Benim gördüğüm kurtla normal her
erde rastliyabileceginiz meyve keşke resmini çekseydinizde baka bilseydik şu kurtlara görsel olunca daha kolay olurdu yorum yapmak

Oyla 0
Geri