Merhaba, ortam değişikliği, yem değişikliği vs. benzeri durumlarda bu tarz kabızlık durumları olabiliyor. Dikkatlice o dışkı temizendikten sonra o kısımda ki tüyler biraz seyreltilebilir. Onun haricinde yeşillik yiyorsa vermenizi öneririm. Bu kabızlığı azaltıyor. Yemiyorsa daha yağlı tohumlar vererek önreğin aspur ve çedene gibi sürecin düzelmesine katkı sağlayabilirsiniz. Sadece birikip yığılmadığına emin olun dışkının popo kısmında.
Keten tohumu da evet iyi gelmektedir. Aspur yağlı bir tohum olduğundan önerdim direk çünkü normal paket yemlerde oranı çok düşük. Unlu yem yedikleri için sıklıkla bu problem meydana geliyor.Çedeneyi ilk defa duyuyorum, ancak aspur kabızlığa iyi gelmez aksine daha çok kabız yapar. Aspur ishal durumlarında verilir.
Ve kabızlığa keten tohumu birebirdir. Onun dışında salatalık ve marul verilmesi gerekir.
Keten tohumu da evet iyi gelmektedir. Aspur yağlı bir tohum olduğundan önerdim direk çünkü normal paket yemlerde oranı çok düşük. Unlu yem yedikleri için sıklıkla bu problem meydana geliyor.
Ama şöle bi sıkıntı var kuşum benden kaçıyo elime alamıyorum nasıl temizlicem
Ben kış ayları özellikle %40-50 oranında kullanıyorum aspuru ve kuşlarımın hiç kabız ya da ishal olduklarını görmedim. Tabi bu birazda bakımları düzene oturduğu için. Evet aspur ishalde öncelikle kullanılıyor. Fakat kabızlık durumunda da tercih edilebileceğini düşünüyorum. Dediğiniz gibi olsunAspur biraz yağlı olabilir ama dediğim gibi kabızlığa kesinlikle iyi gelmez, hatta daha çok kabız yapar. Aspuru araştırırsanız kabızlıkta değil ishal durumlarında kullanıldığını görürsünüz.
Yemlerde aspur oranı düşük olması daha iyi çünkü sindirmesi zordur ve fazlası kabız yapar. Yem içindeki oranı 10'u geçmemesi gerekir![]()
Ben kış ayları özellikle %40-50 oranında kullanıyorum aspuru ve kuşlarımın hiç kabız ya da ishal olduklarını görmedim. Tabi bu birazda bakımları düzene oturduğu için. Evet aspur ishalde öncelikle kullanılıyor. Fakat kabızlık durumunda da tercih edilebileceğini düşünüyorum. Dediğiniz gibi olsun![]()