Kalamar Kemiği Temizlik ve dezenfektesi?

İyice yıkadıktan sonra sirkeli suda bekletebilir ve sonra fırınlayabilirsiniz. Yanmamasına dikkat ediniz. Sonrasında dış kabuk ve iç yumuşak kısmı bıçak gibi bir aletle sıyırma yapabilirsiniz.

Oyla 0
Sirke olarak elma sirkesi olur sanırım ve ne kadar süre bekletmem lazım dezenfekte için elma sirkesi yeterli olurmu? Fırından sonra çevrediler temizlenirde dış kabuk biraz sıkıntı olabilir sert kalır diye tahmin ediyorum dış dırt kısımdaki sert bölüm kalsa sorun olurmu?

Oyla 0
Kalamar temizliği tecrübe gerektiriyor. Daha önce hiç bu tip bir toplama işlemi uygulamadığım için araştırmam gerekiyor.

Oyla 0
Pandemiden ötürü dezenfekte durumlarına insanlar çok fazla alaka göstermeye başladılar malumumuz. Bu nedenle herkes sirkeye sarılır oldu. Fakat bu durum beraberinde çeşitli tartışmaları da tetikledi. Sirkenin etki edemediği bazı mikroorganizmalar olduğu söylemi mevcut. Bu sebeple, sirkeli suda 15 dk bekletmek yerine, 15 dk. Karbonatlı suda bekletmenin daha makul olduğu düşüncesi ortaya çıktı.

Bu araştırmayı yapıp seçiminizi yapabilirsiniz.

Haricinde, dış kabuktan kastım çevresinde ki fazla kabuklar. Arka sert kısımdan bahsetmiyorum. Örneğin bıçağı alıp yumuşak yüzeyin hafifçe tabakasını sıyırın. Havucun dış kabuğunu sıyırmak gibi...

Oyla 0
Anladım teşekkürler bilgiler için. İyice yıkama işlemi gerçekleştirdim. 12 saat temiz suda beklettim 12 saat sirkeli suda beklettim şu an gene 12 18 saat arası temiz suda bekletip tekrar durulayacağım. Ardından 200 derecede 15 20 dakika fırınlama yapıp dediğiniz gibi etrafındaki kabukları temizleme işlemi yapıp güzelce kuruması için beklemeye alacağım sanırım bence yeterli olacaktır genede bilgisi olan olur ozamanda kadar başka bir uygulama söylerse dikkate alacağım. Herkeze ilgisi için teşekkürler...

Oyla 0
12 saat gereksiz fazla... Suyla yıkamanın mantığı üzerinde ki kaba toz, tortu vs.leri atmak. Kısa bir yıkama işlemi kafi. Yarım saat sirkeli suda kalması yeterlidir.

Bi yerde mi okudunuz 12 saat bekletilmesi gerektiğini...

Oyla 0
12 saat gereksiz fazla... Suyla yıkamanın mantığı üzerinde ki kaba toz, tortu vs.leri atmak. Kısa bir yıkama işlemi kafi. Yarım saat sirkeli suda kalması yeterlidir.

Bi yerde mi okudunuz 12 saat bekletilmesi gerektiğini...
Yok aslında kendim düşündüm içindeki tuzuda iyice atar diye düşünmüştüm ama fazla olmasını bir zararı olmamıştır umarım.

Oyla 0
Geri