Kalamar kemiği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kubilay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kubilay

iyikus.com Üyesi
Geçen gün kafeste yokdu diye kalamar kemiği ve mineralli gaga taşı (pembe bişey) aldım.Kuşum gaga taşını pek kullanmıyor baktığımda sadece köşesinden bir iki kere ısırmış.Kalamar kemiğinide aynı şekilde pek kullanmıyor.Benim bildiğim kalamar kemiğine gagalarını sürtüyorlar.Fakat benimki sürtmek yerine ısırıp yere atiyor.Bunun nedeni nedir yoksa kullanımı mi böyle?
Bide gaga taşı sert malzemeden yapılıyor biliyorum yani kolay kolay bitirmez ve benimkide pek kullamiyor acaba bı gaga taşı ne kadar kafeste durur?

kalamar kemiğini yiyorlar, ufalıyorlar, parçalıyorlar. Temel amacı bu. Gaga taşları temiz kaldığı sürece durabilir ama ben her ihtimale karşı 6 ayda 1 tüm bu tip ürünlerin yenilenmesi taraftarıyım.

Oyla 0
Sabahları benden önce kalkıyor ve kafesin kapağını açmamı istiyor.Bende ya uyuyo oluyom yada açmıyom.O da buna karşılık ses yapıyor etrafını dağıtıyor.Mesela tellere vuruyor kalamar kemiğini ısırıp yere atıyor.Bu tür şeyler.Acaba beni uyandırmak için ısırıyor olabilir mi? Çünkü ısırırken baya ses yapıyor.

Oyla 0
Geri