Kan Tahlili

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hazal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hazal

Yönetici
Moderatör
Merhabalar,muhabbet kuşlarında kan alma konusunda fikirlerinizi merak ediyorum.Tercih bize bırakıldı,ben istemiyorum açıkçası.Riski ya da gerekliliği konusunda daha önce tecrübesi olan var mı acaba?

Çok bir şey olacağını zannetmiyorum. DNA testi yaptırmak için de kan tahlili yapılabiliyor. Enzimler önemli. :)

Oyla 0
Çok bir şey olacağını zannetmiyorum. DNA testi yaptırmak için de kan tahlili yapılabiliyor. Enzimler önemli. :)
Normalde kolay bir işlemdir belki ama,Bulut aşırı stres yapan bir hayvan.Bir kaç temel tetkik yetsin şimdilik :)

Oyla 0
Hangi klinikte hangi uzmanlık seviyesinde hangi ekipmanlarda yapılacak gibi detaylı bir liste var. Bildiğim kadarıyla sıradan kan tahlil ekipmanları kuşlar için özellikle muhabbet kuşu gibi küçük kuşlarda yeterince kan alınamadığı için çalışmıyor. Özel teknik ve özel teçhizat lazim diyebiliyorum.

Oyla 0
eğer kanatlılara ameliyat vb. yapabilen tecrübeli bir hekimse ben olsam yaptırırım
Bugün kardeşim sormuş kontrolde.Eğer gerekli görülürse yaptırırım,çünkü hekimlerden yana içimiz rahat artık :giggle: Tek sıkıntım kendini çok kasması.Muayene ve iç-dış parazit uygulaması yapıldı bugün.Öğlenden beri titretiyordu kendini,daha yeni yeni açıldı :(

Oyla 0
Hangi klinikte hangi uzmanlık seviyesinde hangi ekipmanlarda yapılacak gibi detaylı bir liste var. Bildiğim kadarıyla sıradan kan tahlil ekipmanları kuşlar için özellikle muhabbet kuşu gibi küçük kuşlarda yeterince kan alınamadığı için çalışmıyor. Özel teknik ve özel teçhizat lazim diyebiliyorum.
Gerekli ekipman ve tecrübeye sahipler demek ki.Böyle bir seçenek hiç sunulmamıştı şimdiye kadar :unsure:

Oyla 0
Geri