Kanarya ishal acill

Murat bay

Yeni Üye
Kuşumun bir süredir dışkısı bu şekilde bazen kanlı oluyor. Tüylerini kabartıp oturuyo genelde. ama yemesi ve uçması iyi çok kötü değil .Kafesinde darı, kum ve yemi var bide avisol damlatmaya başladığım suyu. Bide bı kuşcunun önerisiyle kanarya yemine bülbül yemi karıştırmıştık sanırım ondan oldu. DÜZELİR Mİ NE YAPMAM LAZIM lütfen önerilerinizi paylaşın daha çok detaylı foto var atabilirim?

Ekli dosyalar

• IMG_20200916_210554.jpg
    IMG_20200916_210554.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 5
Merhaba, bir veterinere götürmek gerekir. İlaç öneremem çünkü kanlı dışkılama var. İç kanama ya da diğer zedelenmelerden kaynaklı olabiliyor.

Oyla 0
Dışkısını toplaması adına aldığınız ürünü + probiyotik ve elektrolit kullanınız. 2 gün böyle devam ederse hala ilaç kullanmak gerekir.

Oyla 0
Ekli dosyayı görüntüle 7289
Bu şekilde biraz yakınlaştırır görebilirsiniz
Ben sana eczaneden “Piyeloseptyl” adlı ilacı alıp kullanmanı öneririm. Koksidiyoz ve diğer sindirim sistemi sorunlarına iyi gelen nitrofurantoin etkin maddeli bir ilaçtır. Ben de ilaç önermeyi çok seven biri değilim ancak kanlı dışkılar risk grubunda. Eczaneden kapsül halinde olan formunu alıp, kapsülü kırıp içindeki tozu mercimek tanesi kadar olacak şekilde tam dolu suluğa ekle ve karıştır. Eğer imkanın varsa kanatlılardan anlayan bir veterinere acilen götürmenizi öneririm. İmkanın yoksa da bence direkt ilaca başlamak lazım. Ayrıca bir sorum olacak, kuşunuz yakın zamanda bir kaza geçirdi mi? Bir yere çarptı mı?

Oyla 0
Ben sana eczaneden “Piyeloseptyl” adlı ilacı alıp kullanmanı öneririm. Koksidiyoz ve diğer sindirim sistemi sorunlarına iyi gelen nitrofurantoin etkin maddeli bir ilaçtır. Ben de ilaç önermeyi çok seven biri değilim ancak kanlı dışkılar risk grubunda. Eczaneden kapsül halinde olan formunu alıp, kapsülü kırıp içindeki tozu mercimek tanesi kadar olacak şekilde tam dolu suluğa ekle ve karıştır. Eğer imkanın varsa kanatlılardan anlayan bir veterinere acilen götürmenizi öneririm. İmkanın yoksa da bence direkt ilaca başlamak lazım. Ayrıca bir sorum olacak, kuşunuz yakın zamanda bir kaza geçirdi mi? Bir yere çarptı mı?
Hayır çok dikkatliyiz vurma çarpma hiç bişey olmadı

Oyla 0
Geri