Kanaryada yara

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karlos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Karlos

iyikus.com Üyesi
Merhaba kanaryamız kaşımaktan burayı böyle yara yapmış. Buna ne byapabiliriz aceba. Yaranın iyileşmesi için20210102_010743.jpg20210102_010722.jpg

Tırnaklar çok uzunsa önce biraz kısaltmak lazım. Parazit sorunu varsa da ense damlası gerekiyor (vilmectin).
Kanama durdu ise bir şey yapmaya gerek yok.

Oyla 0
DKulağımı kanıyor?
Hareket sıkıntısı yok. Parazit problemi yaşamıştık kafes ve aparatları temizledik. Ense yağından da kullandık. İlki tam iyileşmden bidaha kaşıyarak kanattı. Kafesi kntrl ediyorum parazit konusunda. Detaylı temizlikten sonra görmedim hiç parazit. Ama bu kaşıyarak kanatma beni çok tedirgin ediyor. Tırnaklarda uzun değil

Oyla 0
Tırnaklar çok uzunsa önce biraz kısaltmak lazım. Parazit sorunu varsa da ense damlası gerekiyor (vilmectin).
Kanama durdu ise bir şey yapmaya gerek yok.
İlki düzelmeden ikinci kanama olduğu için tedirgin oldum.

Oyla 0
Hareket sıkıntısı yok. Parazit problemi yaşamıştık kafes ve aparatları temizledik. Ense yağından da kullandık. İlki tam iyileşmden bidaha kaşıyarak kanattı. Kafesi kntrl ediyorum parazit konusunda. Detaylı temizlikten sonra görmedim hiç parazit. Ama bu kaşıyarak kanatma beni çok tedirgin ediyor. Tırnaklarda uzun değil

Ense yağı derken vilmectinmi kullandınız?

Oyla 0
Kulakta iltihap falanda olabilir. O yüzden çok uğraşıyordur belki kulağı ile. Kulak damlası kullanılabilir belki...

Oyla 0
Genelde de kaşınıyo ama en çok o kanattığı bölgeyi kaşıuor

Anladım diğer arkadaşların dediği vilmectini uygulayın isterseniz. Zaten dış parazit için tek doz uygulanıyor. Ardından eczaneden bir tane antibiyotikli kulak damlası alıp sabah akşam bir damla damlatın kulağına. 3-4 gün uygulasanız yeterlidir. Kulakta iltihap olmasa bu kadar uğraşmaz o bölgeyle diye düşünüyorum...

@Doğanay Y.

Oyla 0
Anladım diğer arkadaşların dediği vilmectini uygulayın isterseniz. Zaten dış parazit için tek doz uygulanıyor. Ardından eczaneden bir tane antibiyotikli kulak damlası alıp sabah akşam bir damla damlatın kulağına. 3-4 gün uygulasanız yeterlidir. Kulakta iltihap olmasa bu kadar uğraşmaz o bölgeyle diye düşünüyorum...

@Doğanay Y.
Çok teşekkür ederim ilginize

Oyla 0
Geri