Merhaba kanaryamız kaşımaktan burayı böyle yara yapmış. Buna ne byapabiliriz aceba. Yaranın iyileşmesi içinEkli dosyayı görüntüle 10972Ekli dosyayı görüntüle 10973
Kulağımı kanıyor?
Hareket sıkıntısı yok. Parazit problemi yaşamıştık kafes ve aparatları temizledik. Ense yağından da kullandık. İlki tam iyileşmden bidaha kaşıyarak kanattı. Kafesi kntrl ediyorum parazit konusunda. Detaylı temizlikten sonra görmedim hiç parazit. Ama bu kaşıyarak kanatma beni çok tedirgin ediyor. Tırnaklarda uzun değilDKulağımı kanıyor?
İlki düzelmeden ikinci kanama olduğu için tedirgin oldum.Tırnaklar çok uzunsa önce biraz kısaltmak lazım. Parazit sorunu varsa da ense damlası gerekiyor (vilmectin).
Kanama durdu ise bir şey yapmaya gerek yok.
Acil Durumlarda Müdahaleler
Acil Durumlarda Müdahaleler Bazen beklenmedik bir zamanda, hemen müdahale gerektiren durumlar olabiliyor. Örneğin kanamalar, yumurta sıkışmaları, kısmi felçler vs. vs. Bu tip durumlarda uygulanabilecek, genellikle doğal önlemlere yer vermek isterim. Dezenfektan Küçük bir çizik bile kuşlarda...iyikus.com
Hareket sıkıntısı yok. Parazit problemi yaşamıştık kafes ve aparatları temizledik. Ense yağından da kullandık. İlki tam iyileşmden bidaha kaşıyarak kanattı. Kafesi kntrl ediyorum parazit konusunda. Detaylı temizlikten sonra görmedim hiç parazit. Ama bu kaşıyarak kanatma beni çok tedirgin ediyor. Tırnaklarda uzun değil
Kaşımaktan. Çünkü tırnağında da var kan lekesiKaşırkenmi yırttı kulağını yoksa başka bir sıkıntımı var acaba...
AvisencidEnse yağı derken vilmectinmi kullandınız?
Avisencid
Genelde de kaşınıyo ama en çok o kanattığı bölgeyi kaşıuorSiz şimdi o ürünü boşverin bir işe yaramaz o. Peki sadece kulağınımı çok kaşıyor yoksa genelde çokmu kaşınıyor?
orada gözünüze çarpan kazık gibi tüy tüpü (kapsül) var mı?Genelde de kaşınıyo ama en çok o kanattığı bölgeyi kaşıuor
Genelde de kaşınıyo ama en çok o kanattığı bölgeyi kaşıuor
Çok teşekkür ederim ilginizeAnladım diğer arkadaşların dediği vilmectini uygulayın isterseniz. Zaten dış parazit için tek doz uygulanıyor. Ardından eczaneden bir tane antibiyotikli kulak damlası alıp sabah akşam bir damla damlatın kulağına. 3-4 gün uygulasanız yeterlidir. Kulakta iltihap olmasa bu kadar uğraşmaz o bölgeyle diye düşünüyorum...
@Doğanay Y.