Kanaryalarımın 2.Ağız Yavru İçin Çiftleşmemesi

Hasan COŞAN

Yeni Üye
Merhaba Değerli Forum Yönetimi ve üyeleri;
Benim 1 dişi 1 erkek lancashire kanaryam var daha hemen hemen 1 yaşındalar, dişi ilk ağızda 3 yumurta yaptı ve üçü de boş çıktı. 2.ağız için 10 gün kadar yavruluğu çıkardım ve sonrasında tekrar taktım, ancak yaklaşık 10 gün olmasına rağmen henüz çiftleşmediler. 2 güne bir vitamin, mineral ve hergün de fertivit karışımlı mama takviyesi yapıyorum. Yavruluğa erkek daha ilgili olmakla beraber arada bir 2 side yatıyorlar . Kafesin içine baktığımda dişide bir miktar tüy dökülmesi var ancak tüyleri gayet düzgün kelleşme yok. Acaba herşey yolunda mı yoksa bir sıkıntı mı var.
5015

Son düzenleme:
Maşallah nede tatlı. Umarım yeni kuluçkası verimli geçer. Ara sıra ufak tüylerin dökülmesi normaldir. Kuluçka sürecinde bozulan bazı tüyleri atabiliyorlar. Siz rutin bakımına devam edin. Onlar hazır olduğu an tekrar yumurtlayacaktır. Yeni bir yuvalık mı takıldı yoksa eskisi mi kullanılıyor?

Oyla 0
Nadiren ufak değişiklikler bile kuluçka sürecinin biraz aksamasına sebep olabiliyor. Birde yeterli gün ışığının sağlandığına emin olmalısınız. Genelde 12-14 saat arası uygun aydınlık bir ortamda üremeye yönelirler

Oyla 0
Ev ortamında bulunuyor kanaryalarım, akşam saat 10-11 e kadar lambalar yanıyor, pencereye yakın yerde kafesleri, yuvalığı bozmayı düşündüm tekrar yapsınlar diye ama bozmadım siz ne dersiniz bozmalımıyım yuvalığı?

Oyla 0
Geri