Kanaryam hasta

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sibel27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sibel27

Yeni Üye
Merhaba evimde kanarya besliyorum. 2 yasinda iki tane kardeş kanaryam vardi hasta oldular birini dün kaybettim ? digeri ise ayni belirtiler gösteriyor Halsiz ,tünekte tek ayaginda durmakta zorlaniyor surekli bir ayagi kayiyor gibi, yemi kestim (soguk alginligi oldugunu düşünerek) patates haslamasi veriyorum ( az yedi) bi damla bal kattım içine vitaminli suyundan cok az icti, sürekli uyku halinde ,odayi sicak tutmaya çalışıyorum hastaligi nedir yada ne gibi işlemler yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz? bu kuşumu da kaybetmek istemiyorum.

Çok geçmiş olsun. Kuş görünümü ve net bir dışkı atabilir misiniz? Patatesi ishal olduğu için mi veriyorsunuz? İshal ise daha etkili ya da doğrudan veteriner ilaci kullanmak gerekebilir

Oyla 0
Çok geçmiş olsun. Kuş görünümü ve net bir dışkı atabilir misiniz? Patatesi ishal olduğu için mi veriyorsunuz? İshal ise daha etkili ya da doğrudan veteriner ilaci kullanmak gerekebilir
Sağolun. Ishal degil çünkü internette kanaryalarda soguk alginligi tedavilerinde içerisinde bal olan patetes verilmesi gerektigi yazıyordu vitaminli suyu daha cok icsin diye o yuzden bunu denedim cunku baska bir tedavi yontemi bulamadım şimdi biraz daha iyi gibi odayı sicak tutmaya çalışıyorum yalniz sabah kendi dışkısını yedigini farkettim

Ekli dosyalar

• 20210512_141215.jpg
    20210512_141215.jpg
    852.1 KB · Görüntüleme: 7
  • 20210512_141140.jpg
    20210512_141140.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 6
  • 20210512_141102.jpg
    20210512_141102.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 7
  • 20210512_144013.jpg
    20210512_144013.jpg
    76.4 KB · Görüntüleme: 5
Oyla 0
Sağolun. Ishal degil çünkü internette kanaryalarda soguk alginligi tedavilerinde içerisinde bal olan patetes verilmesi gerektigi yazıyordu vitaminli suyu daha cok icsin diye o yuzden bunu denedim cunku baska bir tedavi yontemi bulamadım şimdi biraz daha iyi gibi odayı sicak tutmaya çalışıyorum yalniz sabah kendi dışkısını yedigini farkettim
Hayvana yemini tekrar verin.. Ki beni yanlış anlamayın ama kafes tabanındaki dışkılar bu raddeye gelinceye kadar temizlemiyorsanız bu zamana kadar yine iyi dayanmışlar...

Son düzenleme:
Oyla 0
Merhaba,eğer dün kuşunuzu kaybetmiş iseniz kuşunuzu kuşlardan anlayan bir veterinere acilen götürmenizi tavsiye ederim.
Soğuk algınlığı teşhisini nasıl koydunuz?Kendi dışkısını yiyen hayvan her türlü hastalığa açık olur.
Böyle durumlar patates ile düzelmez.Veterinere götürürseniz antibiyotik-ilaç tedavisine başlar.
Vakit kaybetmeden götürün derim.

Son düzenleme:
Oyla 0
Merhaba,eğer dün kuşunuzu kaybetmiş iseniz kuşunuzu kuşlardan anlayan bir veterinere acilen götürmenizi tavsiye ederim.
Soğuk algınlığı teşhisini nasıl koydunuz?Kendi dışkısını yiyen hayvan her türlü hastalığa açık olur.
Böyle durumlar patates ile düzelmez.Veterinere götürürseniz antibiyotik-ilaç tedavisine başlar.
Vakit kaybetmeden götürün derim.
Veterinerler kuştan anlamiyoruz diyorlar o yuzden bende cozum aramaya çalışıyorum soguk alginligi teşhisi degl teşhis edemem veteriner degilim çünkü titrediği icin internetteki kanarya hastaliklarinda boyle soguk algınlığı olarak okudum

Oyla 0
Hayvana yemini tekrar verin.. Ki beni yanlış anlamayın ama kafes tabanındaki dışkılar bu raddeye gelinceye kadar temizlemiyorsanız bu zamana kadar yine iyi dayanmışlar...
Hayvan hicbir zaman diskisini yemiyordu sadece bu sabah basladi iki gundur uyudugu için yikamadim ve kafesin tabaniin 8 cm yukarisinda tel var diskiya ulasmasi mumkun degl bir kac yerde kalani yemeye calistgi an zaten temizledik tekrar yemini verecegim tesekkur ediyorum Sağolun

Oyla 0
Dışkılar iyi görünmüyor. Hem dehidrasyon problemi mevcut hem de ton ve form olarak yanlış. Ballı papates bazı durumlarda uygun olabilir ancak bazı mantar türleri şekerle beslenir. Rahatsızlığı bununla alakalı ise yarardan çok zararı olacaktır. Pet shoplardan divitsol türevi bir bağırsak düzenleyici ya da kuşlar için uygun bir probiyotik alıp kullanılabilir. Bunun haricinde maalesef veterinerlik durumu var :(

Titreme ateşli hastalıklar, kaygı/stres durumlarında olur genelde.

Oyla 0
Dışkılar iyi görünmüyor. Hem dehidrasyon problemi mevcut hem de ton ve form olarak yanlış. Ballı papates bazı durumlarda uygun olabilir ancak bazı mantar türleri şekerle beslenir. Rahatsızlığı bununla alakalı ise yarardan çok zararı olacaktır. Pet shoplardan divitsol türevi bir bağırsak düzenleyici ya da kuşlar için uygun bir probiyotik alıp kullanılabilir. Bunun haricinde maalesef veterinerlik durumu var :(

Titreme ateşli hastalıklar, kaygı/stres durumlarında olur genelde.
Tesekkur ederim inşallah kurtarabilirim...

Oyla 0
Geri