Kanaryamın tüyleri ters çıkıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hectoor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hectoor

iyikus.com Üyesi
Merhabalar herkese,
Daha önce kuşlarımda sorun olduğunda buradaki değerli arkadaşların tecrübeleri ile kolayca çözüme ulaşabildim. Bu sebeple kanaryada yaklaşık 6 aydır devam eden kanat problemini size sormak istedim.

Resimlerde görüldüğü gibi kanaryamdaki tüyler çok değişik çıkıyor. Sanki kanadından tırnak gibi bir şey çıkıyor. Bu bir hastalık mı? 6 aydır devam ediyor ve bu daha da artmıyor. Bir keresinde ne olduğunu incelerken yanlışlıkla kanattım ve çok kanadı.

Sizce bu sorun nedir? Nasıl çözülebilir?

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241005_093539_com.h.jpg
    Screenshot_20241005_093539_com.h.jpg
    91.1 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_20241005_093546_com.h.jpg
    Screenshot_20241005_093546_com.h.jpg
    150.3 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_20241005_093607_com.h.jpg
    Screenshot_20241005_093607_com.h.jpg
    164.1 KB · Görüntüleme: 6
Hakkaten değişik bişey çıkmış. Tüyler tam gelişemiyor sanırım. Nekton biyotin gibi bir ürünü düzenli kullanırsanız tüylerin gelişimine katkı sağlar. Ayrıca o kapsüller çekilmelimi emin olamadım. Arkadaşlarımda baksın yorum yaparlar. @Doğanay Y. @Selçuk YÜKSEL @neanderthalensis

Hakkaten değişik bişey çıkmış. Tüyler tam gelişemiyor sanırım. Nekton biyotin gibi bir ürünü düzenli kullanırsanız tüylerin gelişimine katkı sağlar. Ayrıca o kapsüller çekilmelimi emin olamadım. Arkadaşlarımda baksın yorum yaparlar. @Doğanay Y. @Selçuk YÜKSEL @neanderthalensis

Cevabınız için çok teşekkür ederim. O kapsülleri birini çekmiştim 1 ay kadar önce, çok kanadı ve zor durdu kan. Ama yine çıkıyor sonrasında. Daha önce buna benzer bir durum yaşayan var mı gerçekten çok merak ediyorum

Hocam kuşun beslenme diyetini yazar mısınız ? Takviye kullanıyorsanız eğer neler kullanıyorsunuz hangi aralıklarla ne dozda veriyorsunuz ? Kuşun yaşı kaç ? en son ne zaman tüy değiştirdi ?

Merhaba, bir de kafes görünümünüzü talep edeceğim. Beslenme harici çevresel etmenlerde bu gibi tüy yön bozukluklarına neden olabili.

Hocam kuşun beslenme diyetini yazar mısınız ? Takviye kullanıyorsanız eğer neler kullanıyorsunuz hangi aralıklarla ne dozda veriyorsunuz ? Kuşun yaşı kaç ? en son ne zaman tüy değiştirdi ?
Hocam özel bir diyet uygulamıyorum kuşa. Haftada 1 kere multivitamin veriyorum sadece. Gerisi de normal Kanarya maması veriyorum.

Kuşun yaşı tam belli değil ama tahminen 4-5 olabilir diye düşünüyorum. Tüy değişimini en son geçtiğimiz ilkbaharda yaptı.

Anladığım kadarıyla bu sorun kronik ve çok bilinen bir sorun değil kanaryalarda. Üstteki arkadaşın söylediği Nekton Biotin'den sipariş ettim. Onu kullanmaya başlayayım bakalım.

Merhaba, bir de kafes görünümünüzü talep edeceğim. Beslenme harici çevresel etmenlerde bu gibi tüy yön bozukluklarına neden olabili.
Doğanay hocam şöyle bir şey olmuştu bu senenin başında. Ben büyük bir kafeste 3 erkek 2 dişi kanaryayı beraber besliyordum, erkeklerden en baskın olanı maalesef öldü. O ölünce de diğer 2 erkek sürekli kavga etmeye başladı. Kavga sona vermeyince ben de 2 tane küçük kafese ayırdım her kafeste 1 erkek 1 dişi olacak şekilde. O kavga döneminden sonra bu tüy sorunu çıkmaya başladı.

Şu anda da bunu ayırıp tek kafese koydum. Yukarıda yazdığım gibi Necton Biotine başlayacağım bakalım belki faydası olur diye.

Şu andaki kafesteki durumunu aşağıdaki linkte görebilirsiniz.
Watch unnamed | Streamable

Hocam kafesteki merdiveni çıkarın hemen. Kaş yapayım derken göz çıkarmak denir buna. kuşun rahat uçabileceği bir alanı olmalı. Ayrıca bir süre her gün haşlanmış yumurta verin. 15 günden sonra 2 günde bire düşürürsünüz. Yemine 1/4 oranında keten tohumu katın. Nekton S'i 3 gün üstüste verin sonra haftada 2 kez tüyler düzelene kadar. Düzeldikten sonra haftada bir kez. Vitamini 3 gün kullandıktan sonra 3-4 gün, günlük kesintisiz 14 saat ışıkta kalsın. Beşinci gün 10 saate düşürün. 7. gün 8 saate. Tüye girmesini sağlamak için bu uygulama. İlaç katacağınız gün akşamdan suluğu alın. Sabah evden çıkmadan önce ilaçlı suyu taze hazırlayıp verin. Ayrıca probiyotik varsa probiyotik takviyesi de yapın.

Hocam kafesteki merdiveni çıkarın hemen. Kaş yapayım derken göz çıkarmak denir buna. kuşun rahat uçabileceği bir alanı olmalı. Ayrıca bir süre her gün haşlanmış yumurta verin. 15 günden sonra 2 günde bire düşürürsünüz. Yemine 1/4 oranında keten tohumu katın. Nekton S'i 3 gün üstüste verin sonra haftada 2 kez tüyler düzelene kadar. Düzeldikten sonra haftada bir kez. Vitamini 3 gün kullandıktan sonra 3-4 gün, günlük kesintisiz 14 saat ışıkta kalsın. Beşinci gün 10 saate düşürün. 7. gün 8 saate. Tüye girmesini sağlamak için bu uygulama. İlaç katacağınız gün akşamdan suluğu alın. Sabah evden çıkmadan önce ilaçlı suyu taze hazırlayıp verin. Ayrıca probiyotik varsa probiyotik takviyesi de yapın.
Hocam çok teşekkür ederim böyle detaylı bir reçete verdiğiniz için. Hemen uygulayıp size sonucu yazacağım

Hocam merhabalar, buna benzer bir sorun benim kanaryada da meydana geldi şimdilik sadece 1 adet var kanattan yukarı doğru çıktı tırnak gibi yapısı var ucu tüylü. Kuşun hali vakti yerinde enerjisi yerinde. 9 yaşında. Erkek. Ne yapmamız gerekir

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241113_124215_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20241113_124215_WhatsApp.jpg
    96 KB · Görüntüleme: 3
Yaşlanmaya bağlı bu tarz şeyler olabiliyor maalesef. Öncesinde 1 hafta kadar amino asit ve biotin desteği verin. Sonra o tüyü çekip desteklere devam edin. Diğer arkadaşa önerilerim sizin için de geçerli. Probiyotik de kullanın mutlaka.

Geri