kanat titremesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Canan S.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hocam , haftada en fazla kaç kez banyo yaptırmalıyım, su an haftada 2 kez su ile buluşuyor. Sayıyı 4-5 e çıkarsam sorun olur mu?
istanbulda yaşadığım içinde ev içindeki sıcaklık 30-31 dereceyi buluyor.
hayır sorun olmaz. Haftada 2-3 kez sıcak havalarda duş imkanı sunulabilir.

Kanat açması sıcaktan oluyor evet, ama bu titreme bana göre iç parazitlerden kaynaklı.. Ben olsam bir gün levamizol + bir günde toltrazuril uygulaması yapardım..

Kanat açması sıcaktan oluyor evet, ama bu titreme bana göre iç parazitlerden kaynaklı.. Ben olsam bir gün levamizol + bir günde toltrazuril uygulaması yapardım..
Hocam o videodan sonra bir daha titremeye denk gelmedim ancak yine de elimde bulunması için almak isterim.Bahsi geçen levamizol , toltrazuril ilaç isimleri değil içerik ismi mi? Nereden temin edebiliriz ve uygulama nasıl yapılmalı?Yılda kaç kez yapılmalı, Nisan ayında veterinere gittiğimde iç, dış parazit yaptıgını belirtmişti?tam nasıl bir işlem olduğunu bilmediğim için açıkcası gerçekten yapıldı mı bilmiyorum.Ama boyundan bir şey damlattığını görmüştüm.

Hocam o videodan sonra bir daha titremeye denk gelmedim ancak yine de elimde bulunması için almak isterim.Bahsi geçen levamizol , toltrazuril ilaç isimleri değil içerik ismi mi? Nereden temin edebiliriz ve uygulama nasıl yapılmalı?Yılda kaç kez yapılmalı, Nisan ayında veterinere gittiğimde iç, dış parazit yaptıgını belirtmişti?tam nasıl bir işlem olduğunu bilmediğim için açıkcası gerçekten yapıldı mı bilmiyorum.Ama boyundan bir şey damlattığını görmüştüm.

Levamizol etken maddeli; nilverm, nilax, mintiverm vb. olabilir..

Toltrazuril etken maddeli; netcox %2,5 baycox %2,5 coxmed %2,5 coccide %2,5 bunlardan biri olabilir...

İlaçlar veterinerlerden temin edilir..

Uygulama; Levamizol tam dolu suluğa bir mercimek tanesi kadar toz eklenip kullanılır. Toltrazuril tam dolu suluğa 5-6 damla eklenip kullanılır. Bir gün levamizol, ertesi gün toltrazuril uygulayabilirsiniz. Bundan bir hafta sonra kalan parazit yumurtaları için aynı işlem tekrarlanır..

Levamizol nematodlar için, toltrazurilde koksidiya paraziti için kullanılır. İkiside muhabbet kuşlarında çok yaygındır. İç parazit kürünü ben 6 ayda bir düzenli yapıyorum (3 ayda bir yapanlarda var). Özellikle mevsim geçişlerinde yaparsanız daha iyi olur..

Enseye damlatılan ise ivermectin ilacıdır. Öncelikle dış parazit amaçlı yapılır, ancak deriden emildiği için iç parazitlerede etkilidir. Yinede ağır bir ilaç olduğu için ben kullanımını çok önermiyorum. Kuşlarınızda ciddi bir akar bit sorunu yoksa kullanılmasa daha iyi olur..

Merak ettiğiniz başka birşey varsa sorabilirsiniz...

Geri