Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle.
Hayvansal yağ ve besinleri yumurta ya da un kurtlarıyla sağlaması daha uygun olacaktır kanaatindeyim. Doğrudan yağ uygulamaları kuş sistemine uygun gelmiyor. Örneğin tereyağı.
Izgara konusu ise muhabbet kuşu gibi kıvrık gagalı kuşlar için pek uygun değil ancak sizin dediğiniz şekilde söyleniyor. Doğası gereki muhabbet kuşlarının tabanı eşelemesi, karıştırması ve oyun ihtiyacını giderecek enerjiyi atması gerekir. Izgara buna engel oluyor.
Muhabbet kuşlarının doğal içgüdülerini öldürüyor muyuz? Değerli iyikus.com sakinleri, Bob Wilson'ın arkadaşları ile yaptığı bir söyleşinin belirli kısımlarını alarak çevirisini yaptım. Bu çeviriye ilave olarak düzenlemeler ve eklemeleri de naçizane ben yaptım. Uzun bir konu olduğundan, sonuna...
iyikus.com
Naçizane düşüncelerim bu yönde.
Bu tarz çelimsiz tüylerin en temel sebebi uzama döneminde yani döküldükten hemen sonra başlayan ve tam gelişimini tamamlayacağı süreye kadar verilen yetersiz b kompleks (biotin içermeli) vitamin ve aminoasitlerin yetersiz verilmesiyle alakalı oluyor. Alınabilirse tollyamin forte, bt amin forte gibi ürünler değerlendirilebilir.
Bir çok sebepte olabilir sn.
@Nur~I. dediği gibi. Parazitler, tüy akarları da çabucak dökülmesine etki edebilir. Bir diğer sorun da ilk tüy dönemi 3 aylık civarı başlar ve 5. ayın sonlarına doğru tamamlanması beklenir. Bu evrede dökülen ve tekrar eden döngüsü olan bozukluklarda genetik paylar aramakta doğru olacaktır.