Kanatta kanama

Kuş Anasıı

Yönetici
Moderatör
Birkaç gündür evde yoktum bugün geldiğimde bizim oğlanın kanadında kan gördüm. Sanırım kavga etmiş kafesteki diğer kuşlardan biriyle. Bayağı kanamış. Hemen elektrolit verdim kan kaybettiği için. Rahat durmadığı için çok net çekemedim ama kanadının altında şöyle bir yara var. O kısmı yıkadım kan kuruyup kalmamış yani o şekilde şu an. Ne yapmalıyız?

Ekli dosyalar

• 3FA59501-BC6C-4ACF-8B53-F79218529A84.jpeg
    3FA59501-BC6C-4ACF-8B53-F79218529A84.jpeg
    483.6 KB · Görüntüleme: 19
Biliyorsunuz bizim kuluçkalar sıkıntılıydı yolma problemi vardı. Ocaktan beri Pıtır’ın sırt tüyleri geliyor ama sanırım kendisi yolmaya devam ediyor. Geçen gün tüyler çıkmaya başlamıştı bugün baktım yine bu hale gelmiş. 4 ay oldu.. Tüy kökleri zarar görmüş değil mi, tamamen gelmesini beklemiyorum artık (ne denediysek önüne geçemedik..) bu kısım masmavi o kadar güzeldi ki.. karın kısmıda aynı geldikçe yoluyor. tüyler yok diye zayıf duruyor hayvan bi ölçtüm 48 gr çıktı

Ekli dosyalar

• 3D72EA98-1983-4986-BDBA-F3EA713013F8.jpeg
    3D72EA98-1983-4986-BDBA-F3EA713013F8.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 18
  • CC0A95D1-B5B0-4155-A0F7-CCEBAE822D0B.jpeg
    CC0A95D1-B5B0-4155-A0F7-CCEBAE822D0B.jpeg
    728.2 KB · Görüntüleme: 16
şapşik kötü huy edindi belli ki. Yeni uzayan tüyler huzursuz ediyor onu anlaşılan. O bölgeye erişmemesi için boyunluk takmak lazım. O sürede tüylerinin büyük kısmı yenilenecektir.

şapşik kötü huy edindi belli ki. Yeni uzayan tüyler huzursuz ediyor onu anlaşılan. O bölgeye erişmemesi için boyunluk takmak lazım. O sürede tüylerinin büyük kısmı yenilenecektir.
Onu da yapmak istemiyorum ya, çok kısıtlanıyor hareketleri 🥺 gelir mi tüyler sizce? Sanki bazı yerler hiç gelmeyecek gibi duruyor. Olmadı boyunluk düşüneyim bi. Kelaynak oldu çıktı

Yeni konu açmak istemedim. Sanırım kafeste boğuşmuşlar, 2 gündür ordaki tüylerinin eksikliği dikkatimi çekiyordu ama alıp bakamamıştım. Bugün diğer bi kuşun kafasında kan görünce kontrol ettim, yara olmuş arada kanıyor. Ne yapmam lazım? Ayrı kafese alıp tedavi edeyim. Bu arada bu konuya devam amaçlı yazayım, Pıtır tüy yolma huyunu asla terk etmedi. Boyunluk gibi bi şey kullandık çıkardıktan sonra yine devam etti. Şu an ki halini ekleyeyim onun da.. 1 yıl oldu. Tırnak uzunluğuna takılmayın lütfen, 2 hafta önce kestim hala aşırı hızlı tırnak uzama sorunumuz var

Ekli dosyalar

• FDF78B2D-32ED-4A67-925D-42783CDF7736.jpeg
    FDF78B2D-32ED-4A67-925D-42783CDF7736.jpeg
    997.8 KB · Görüntüleme: 10
  • image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 8
  • image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 9
Bu tip durumlarda uzunca süre boyunluk ve tek kalması şart. Deri kremleriyle + b kompleks ile toparlayana kadar devam etmek gerekiyor :( O yaraları derinleştirip genişletiyorlar. Diğer kuşlardan ayrı ve görmeyeceği bir yerde olması belki iyi olacaktır :(

Bu tip durumlarda uzunca süre boyunluk ve tek kalması şart. Deri kremleriyle + b kompleks ile toparlayana kadar devam etmek gerekiyor :( O yaraları derinleştirip genişletiyorlar. Diğer kuşlardan ayrı ve görmeyeceği bir yerde olması belki iyi olacaktır :(
İlk fotoğraftaki boynu kanayan Buçi bu arada. Onu boğmuşlar sanırım. 🥺 Diğerleri Pıtır’a ait; yoluyor ama çok nadir kanatıyor kendini. Görüntüsü üzüyo sadece beni. Başta kıskançlıktan yapıyordu ama şu an huy edindi. Papağanlarda oluyormuş genelde bu kıskançlık, stres olayları. Deri kremi olarak ne kullanabiliriz Buçi’nin yarası iyileşsin diye?

İlk fotoğraftaki boynu kanayan Buçi bu arada. Onu boğmuşlar sanırım. 🥺 Diğerleri Pıtır’a ait; yoluyor ama çok nadir kanatıyor kendini. Görüntüsü üzüyo sadece beni. Başta kıskançlıktan yapıyordu ama şu an huy edindi. Papağanlarda oluyormuş genelde bu kıskançlık, stres olayları. Deri kremi olarak ne kullanabiliriz Buçi’nin yarası iyileşsin diye?
kendi de yapıyor olabilir hocam. Ben teramycin kullanıyorum deriye de. Oldukça kısa sürede kabuk bağlayıp düzeltiyor

Tüy çekmek tehlikeli mi? Yenisi gelsin sağlıksız olan gitsin diye soruyorum.
Bir de bunun yerine kuşu tüy dökmeye götürebilecek bir yöntem var mıdır.
Şuan birçok tüyü kırıldı kestim sallananları ama yenilensinde istiyorum. Kafama göre iş yapip hayvanı kanamaya sokmak da istemem çünkü bir başlarsam hayvanda tüy kalmaz😁

Şuan birçok tüyü kırıldı kestim sallananları ama yenilensinde istiyorum. Kafama göre iş yapip hayvanı kanamaya sokmak da istemem çünkü bir başlarsam hayvanda tüy kalmaz😁
Kuşun görselini görmek mümkün mü özellikle söylediğiniz tüy gözükecek şekilde
Tüyü çekebilirsiniz ama yöntemi var
Hızlı bir şekilde çekmeniz gerekiyor

Tüy çekilmesi sağlıksız değil ancak bir sınırı var gün içinde. Kuşlar azda olsa acı çekiyorlar ama bazı bölgeleri (özellikle kanatlar) daha fazla canlarını yakıyor. Bir de duruma göre değişir ama günlere bölerek ve simetrik şekilde bu işlemi yapmak gerekiyor. Yumuşak gıda ve katkıları arttırma, yulaf, sık banyo, ortam ısısının değerlerinde ki ani çıkış ve düşüşler hızlı tüye girmesini sağlayabilir ancak tüy dönemine full depo iyi bir döneminde girmesi sağlıklı olur. Yeni tüy geliştirme neredeyse bir kuluçka geçirircesine kaynak tükettirir ve kuşları yıpratır

Tüy çekilmesi sağlıksız değil ancak bir sınırı var gün içinde. Kuşlar azda olsa acı çekiyorlar ama bazı bölgeleri (özellikle kanatlar) daha fazla canlarını yakıyor. Bir de duruma göre değişir ama günlere bölerek ve simetrik şekilde bu işlemi yapmak gerekiyor. Yumuşak gıda ve katkıları arttırma, yulaf, sık banyo, ortam ısısının değerlerinde ki ani çıkış ve düşüşler hızlı tüye girmesini sağlayabilir ancak tüy dönemine full depo iyi bir döneminde girmesi sağlıklı olur. Yeni tüy geliştirme neredeyse bir kuluçka geçirircesine kaynak tükettirir ve kuşları yıpratır
Teşekkur ederim cevabın için. Benlik birşey olmadığını anladım. Umarım kendi kendine döker yeniler 😊

Kuşun görselini görmek mümkün mü özellikle söylediğiniz tüy gözükecek şekilde
Tüyü çekebilirsiniz ama yöntemi var
Hızlı bir şekilde çekmeniz gerekiyor
Fotoğraf eklemek istiyorum ama ne zaman yuklesem görüntü büyük diyip yüklemiyor. Keşke nasıl yapılacağını bilsem. Gostermek istedigim ilaclar kuşun tüy durumu falan var ama fotografsız anlatmak zor oluyor

Fotoğraf eklemek istiyorum ama ne zaman yuklesem görüntü büyük diyip yüklemiyor. Keşke nasıl yapılacağını bilsem. Gostermek istedigim ilaclar kuşun tüy durumu falan var ama fotografsız anlatmak zor oluyor
Muhtemelen fotoğraf kalitesi yüksek bu yüzden olmuyur
Düşük kaliteli bir resim çekin ama net olsun o Zaman yüklenir benim de başıma geliyor

Geri