Kanatta kanamalı tüy dökümü

Çağla kaymak

iyikus.com Üyesi
Merhabalar benim 8 yaşında bir muhabbet kuşum var. Kanadında yaklaşık bir seneden fazla düşüklük var ama onun bir sorun yarattığını görmedim uçmuyor elime geliyor küçüklüğünden beri zaten. Dün uçmak istersen elimden yere düştü ve ayağını sendeleyerek yürüyor sürekli kanadına bakıyor kanadı hafif yara gibi fotoğraflarını da ekliyorum. Yaşlı olduğu için çok endişeleniyorum. Çok durgun duruyor ne yapmalıyım? Yine yavrularının yanına gitmek istiyor ama çok enerjik görünmüyor..

Ekli dosyalar

• 51F05A9C-FD6B-4F22-9704-5CB5D7C6A868.jpeg
    51F05A9C-FD6B-4F22-9704-5CB5D7C6A868.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 11
  • 2ED31696-BBAF-4CCF-BEE9-604D4A961675.jpeg
    2ED31696-BBAF-4CCF-BEE9-604D4A961675.jpeg
    1,006.1 KB · Görüntüleme: 11
  • 615E5871-D114-497F-88D7-9B7D809C1D21.jpeg
    615E5871-D114-497F-88D7-9B7D809C1D21.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 11
Kuşunuza profesyonel destek gerekiyor. Konumunuz izmir görünüyor. İmkanınız varsa izmirde özvete götürün kuşunuzu. Daha uygun fiyatlı bir kaç veteriner daha vardı ama unuttum isimlerini. Bir arkadaşı etiketliyim biliyorsa yazar @neanderthalensis

Birincisi kuşunuzun kanat tüyleri zayıf, eksik ve kısa görünüyor. Bazı ek takviyeler yapmanız lazım. Multimineral + multivitamin + aminoasit takviyeleri. Bunun dışında günlük ılık suyla fıs fıs yaparsanızda iyi olur. Suyun içine bir miktar karbonatta ekleyebilirsiniz.. Bunların dışında düzenli sebze, yeşillik ve az miktarda meyve verebilirsiniz.. Bunlar tüylerin güçlenmesi ve uzaması için..

Kanlı tüyler var ise onların çekilmesi gerekiyor. kanlı tüy kökleri varsa aynı şekilde onlarında çekilmesi lazım. Yenilerinin çıkması için sorunlu tüyleri çekiceksiniz yani..

Tüm bunların dışında görseller yanıltmıyorsa kuşunuzun kanadında tüy kisti/ur var. Veterinerde ufak bir cerrahi operasyonla onların içinin temizlenmesi gerekiyor. Ve ardından güzelce pansuman yapılması lazım. Eğer gerekiyorsa dikişte atılıcak..

Özetle kuşlardan anlayan iyi bir kanatlı veterinerine götürmeniz lazım kuşunuzu. İhmal etmeyin sakın tedavi edilmesi lazım. Yoksa her an acı çekerek yaşar ve dahada kötüye gider...

Oyla 0
Merhaba arkadaşlar özvet’e gidip maddi imkanım elverdiğince ilaç aldım tedavi ettirmek için. Biraz yüksek olduğu için fiyatları bazılarını kendim size danışarak halletmek istedim. Öncelikle kanadında daha önce kırılma olmuş fark etmemişiz o öyle kaynamış fakat bir enfeksiyon durumu var kanatta. Şişkinlik yani fotoğraftaki gördüğünüz. Bunun için şırınga ile ilaç verdi denemem için ücretsiz. Bir adet antifungal sol bir adet 5li karışım verdi. Karaciğeri için mantar için ilaçlar verdi. Peki sizin uygulayıp faydasını gördüğünüz yardımcı olabilecek bir şey var mı bu enfeksiyon için? B vitamini kullanıyorum. Bana güzel bir liste verdi çiğ ve haşlanmış şekilde verebileceğim yiyeceklerden oluşan. Aklınıza gelen herhangi bir şey yardıkcı olur inanın. Karaciğerinde yağlanma varmış bir de. Bakalım şimdilik başka bir sorun yok. Hem aynı sorunu yaşayanlar için belki fayda sağlar bilgiler diye yazmak istedim hem de artı olarak alabileceğim bilgiler varsa almak istedim. Bir laboratuvar kısmını kabul etmedim çok yüksek fiyat istediği için. Teşekkürler şimdiden :)

Oyla 0
Karaciğeri kafaya takmayın. Veterinere gidipte kuşunda karaciğer yağlanması çıkmayan bir kuş görmedim daha :) Veterinerin beslenme listesine uymaya çalışın. İyi beslenirse tüyleride güçlenicektir zamanla..

Fotoğraflar net değil ben o şişkinliği tüy kisti/ura benzetmiştim ama veterinerin dediği gibi o bölgede enfeksiyonda olabilir..

Veterinerin verdiği ilaçları kullanın. Sonuçlarını burayada yazarsanız iyi olur. Geçmiş olsun...

Oyla 0
Geri