Kanatta kitle oluşumu

Kuş Anasıı

Yönetici
Moderatör
Diğer başlık çok uzadığı için ve sonuca ulaşamadığımız için yeni bir başlık açmak istedim. Süreci takip eden hocalarım vardır, bir aydır kuşumda solunum sıkıntısı, kabarıklık ve ishal problemi yaşıyorduk. 2 ayrı tedavi uyguladık, agumentin sonrası problem azalmıştı fakat 2 gündür tekrar başladı.

Artık ilaçlardan - ishalden kaynaklı çok kirlendiği için bugün biraz suyla temizlemek istedim. Ve kanadında oluşan kitle ortaya çıktı. Sert ve gerçekten büyük, ele gelen bir kitle. Normalde tüyleri kamufle ediyormuş. Bizim problemlerimizin temelinde yatan sebep bu olabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_0609.jpeg
    IMG_0609.jpeg
    144.9 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_0605.jpeg
    IMG_0605.jpeg
    234.9 KB · Görüntüleme: 10
Hocam kuşta tricomonas vardı bu kesin. Ona ek olarak ur da varmış demekki. Agumentin urdaki enfeksiyonu bir tık kuruttuğu için hayvan canlandı. Sonra tekrar enfeksiyon başladığı iiçin kabarma başladı.Antibiyotiğe tekrar başlayın. 5 veya duruma göre 7 gün tedavi edelim. Urdaki enfeksiyonu kurutmamız gerek. Ayrıca urlu bölgeye sirke ruhu sürerek deriyi inceltip dönen tüyü almanız gerekecek. Ben olsam antibiyotikle eş zamanlı olarak sirke ruhu da sürerdim. enfeksiyon kurur kurumaz kitleyi almış olursunuz. Elinizde batikon da bulunsun gerekebilir..

Hocam kuşta tricomonas vardı bu kesin. Ona ek olarak ur da varmış demekki. Agumentin urdaki enfeksiyonu bir tık kuruttuğu için hayvan canlandı. Sonra tekrar enfeksiyon başladığı iiçin kabarma başladı.Antibiyotiğe tekrar başlayın. 5 veya duruma göre 7 gün tedavi edelim. Urdaki enfeksiyonu kurutmamız gerek. Ayrıca urlu bölgeye sirke ruhu sürerek deriyi inceltip dönen tüyü almanız gerekecek. Ben olsam antibiyotikle eş zamanlı olarak sirke ruhu da sürerdim. enfeksiyon kurur kurumaz kitleyi almış olursunuz. Elinizde batikon da bulunsun gerekebilir..
Hocam antibiyotik başladım tekrar. Eğer işe yarayacaksa evde her türlü sirke var, başlarım kullanmaya. Bir de kostik kalem (boynuz kalemi olarak geçiyormuş) ile tedavi edilen durumlar varmış. Kullanan var mı acaba?

kostik kalem kullanan arkadaşlarım oldu. İşe yarıyor ancak sizin sorun biraz daha farklı. Şişme şekli ur gibi değil tam anlamıyla :( Bir beze oluşmuş oluşmasına ancak tam olarak ur diyemeyeceğim. O şişkinliğe eşlik eden bir kırık tüy mevcut mu? Varsa çekiniz.

kostik kalem kullanan arkadaşlarım oldu. İşe yarıyor ancak sizin sorun biraz daha farklı. Şişme şekli ur gibi değil tam anlamıyla :( Bir beze oluşmuş oluşmasına ancak tam olarak ur diyemeyeceğim. O şişkinliğe eşlik eden bir kırık tüy mevcut mu? Varsa çekiniz.
Hocam yapı olarak bana da ur gibi gelmedi ya. Video ekleyeyim. Kırık tüy göremedim ben

Yeni yeni gelişen bir batık gibi. Bence yoğun enfeksiyonlu da değil. Minik bir kesi atılıp içi boşaltılabileceği gibi öncesinde antibiyotikli kremler uygulanıp inme durumunun olup olmadığı ilk aşamada gözlemlenmeli.

Yeni yeni gelişen bir batık gibi. Bence yoğun enfeksiyonlu da değil. Minik bir kesi atılıp içi boşaltılabileceği gibi öncesinde antibiyotikli kremler uygulanıp inme durumunun olup olmadığı ilk aşamada gözlemlenmeli.
Hocam krem olarak ne önerirsiniz? Karşı komşum kuş üretimi yapıyor, ben yapamam ama kesi atılması gerekiyorsa ondan yardım alırım tedavi konusunda tecrübeli. Şişliğe dokununca canı yanıyor sanırım ciyakliyor

Cilt için olan teramycin, fucidin, silverdin olabilir.
Oluşum çok taze olsa gerek. Sertleşmiş bir ur olsaydı benzer bir davranış sergilemezdi.

Cilt için olan teramycin, fucidin, silverdin olabilir.
Oluşum çok taze olsa gerek. Sertleşmiş bir ur olsaydı benzer bir davranış sergilemezdi.
Tamamdır hocam, evde var bunlardan bazıları. Yarın başlayayım. Sürdükten sonra kanadını sarmam gerekir mi? Benim bi kuşum yarasına sürdüğüm teramycin kremi yediği için elimde can vermişti biraz korkuyorum

Kanattaki kitle ile diğer sorunların bağlantısı olucağını düşünmüyorum. Bir ihtimal kitle yüzünden canı yanıyorsa belki etkiliyor olabilir kuşu ama solunum problemide olmaz yani..

Ayrıca kuşun derisine herhangi bir sirke ruhu yada kostikli birşey sürmeyin. Kuşun derisini yakarak tedavi olmaz. Hangi çağda yaşıyoruz Allah aşkına.. Bir tedavi uygulanıcaksa bu cerrahi müdahale olmalı.

Ancak bir süre bekleyip kitlenin gelişimini görmek gerek. Kremleri ince tabaka şeklinde hafif yedirirseniz bir sorun olmaz. Sarmaya gerek yok. Zaten sargıyı uğraşa uğraşa çıkarır..

Birde kuştaki diğer sorunları görelim. Solunumuna ve dışkılarına bakalım. Bir durum değerlendirmesi yapalım..

Tamamdır hocam, evde var bunlardan bazıları. Yarın başlayayım. Sürdükten sonra kanadını sarmam gerekir mi? Benim bi kuşum yarasına sürdüğüm teramycin kremi yediği için elimde can vermişti biraz korkuyorum
hayır gerekli değil ancak biraz yedirmenizi öneririm. Ağız yoluyla temaslarında ishal yapabiliyor

Geri