Kapsülden çıkan dağınık tüyler?

Melike Gül

Forum Sakini
Merhaba arkadaşlar kuşum bir-iki hafta önce tüy dökümündeydi bende kuşuma hazır vitaminlerden almıştım (vitamini ilk kez kullanmıştım daha önceden hiçbir tüy değişiminde vitamin kullanmadım yani yanlış anlaşılmasın hazır vitamin kullanmadım onun yerine doğal vitamin veriyordum meyve sebze falan veriyordum işte bu sene kuşuma yeni kafes almak için gittiğim petshopta karşıma bir vitamin çıktı bende alıyım bir kere kullanıyım dedim)
Sonra işte ben düzenli olarak vitaminden vermeye çalışıyordum herşey normal gidiyordu tüyleri düşüyor kapsüller açılıyor ve yeni tüyler çıkıyordu ama bir süre sonra vitamini kullanamadım çünkü evimizi taşıyorduk o yüzden vitamin uygulamasını kestim. Evi taşıdıktan sonra yaklaşık 1-1,5 hafta sonra kuşumu elime alıp incelerken tüylerindeki gelişimin durduğunu farkettim çıkmış kapsüller açılmamış yada dağınık bir şekilde açılmıştı. Daha önceden böyle bir durum başıma gelmemişti. Acaba kuşumun bünyesini vitamine bağlı hale mi getirdim anlamadım. Evi taşırken ara sıra kafesine sebze falan da takmıştım ama vitamin vermemiştim.
Bu durumu nasıl düzeltebilirim vitamin veriyim mi yoksa doğal yollarla düzeltmeye mi çalışıyım bir de bu konuyu buraya yazmadan önce küçük bir araştırma yaptım fazla vitaminin de tüylere zararlı olduğu söyleniyordu Doğrumu?

Çözüm
Fazla katkı verilmesi kuşları kötü bir döngüye sokuyor. Tüyü bitirip yenisini başlatıyor ya da süreci bazen uzattığı oluyor. Belirli aralıklarla, kullanım şekline uygun vermek gerekiyor. Vitamine bağımlılıktan değildir belki ama onun rahatlığına alışmış olabilir. Bu tip ürünler bir anda kesilmemesi gerekir. Gereksinimlerini vitamine göre ayarlıyorlar bir süre sonra. Verilmediğinde ise benzer sorunlar olabiliyor. Ara ara Haftada 1-2 kez en azından veriniz. Tabi tüy dönemindeyken.
Fazla katkı verilmesi kuşları kötü bir döngüye sokuyor. Tüyü bitirip yenisini başlatıyor ya da süreci bazen uzattığı oluyor. Belirli aralıklarla, kullanım şekline uygun vermek gerekiyor. Vitamine bağımlılıktan değildir belki ama onun rahatlığına alışmış olabilir. Bu tip ürünler bir anda kesilmemesi gerekir. Gereksinimlerini vitamine göre ayarlıyorlar bir süre sonra. Verilmediğinde ise benzer sorunlar olabiliyor. Ara ara Haftada 1-2 kez en azından veriniz. Tabi tüy dönemindeyken.

Oyla 2
Çözüm
Teşekkür ederim:) o zaman ben tüyleri düzelene kadar Haftada 2-3 kez kullanıyım.

Oyla 0
Geri