kardeş çiftleşmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gsandal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gsandal

iyikus.com Üyesi
arkadaşlar hayırlı akşamlar ,

biz bi cift kuş aldık. painted diyorlar sanırım . aldıgım kişi üniversiteye gidiyormus bende aldım onları. 9 aylıklarmış.

sonra bi baktım ikisi de apaynı. kafalarındaki çizgiler bile aynı noktada. bu derece yaşıt aynı olmalarından dolayı bunlar kardeş şüphesi oluştu.

sonra ayırdım. ama ikisi birbirleriyle yanyana olunca ciftleşme istegi başlıyor. acaba yanlış mı yapıyorum.

aldıgım cocugu aradım , alırken üretici kardeş yada degil bir bilgi vermemiş.

Bildiğim kadarıyla kardeşlerin çiftleşmesi kendilerindeki çekinik genlerin ortaya çıkmasına sebep oluyor. Çekinik genleri hastalık genleri ise sakat ya da hasta yavrular alma ihtimali artıyor. Anne-babanın sağlıklı kuşlar olduğundan emin olunsa bir problem olmazdı

Oyla 0
Merhaba, kuşların çok benzer yönleri olabiliyor kardeş olmasalar bile. Yine de fotoğraf atın mutlaka.
Böyle bir eşlemenin riskleri elbette olabilir ancak yüzde olarak düşük bir olasılıktır. Kalıtsal geçen sorunları varsa eşleme sonrası daha ağır şekilde bebeklerde gözlemlenebilir.

Oyla 0
maşallah inanılmaz güzeller. Kardeş olma olasılıkları çok yüksek. Gerdan bölgesi parçalanması kuşunuza özel bir dağılımda. Orada ki mavimsi renk dişiye de geçmiş. Yani taşınan bir durum belli ki.

Oyla 0
Geri