Karın zarı yırtılması nedir arkadaş?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Umit.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
böyle bir ortamda kuş beslenmesini geçtim bir de video çekilmesi :(
Yani aslında yağ kullanmak tüy bölgelerinde uygun değil. Kabızlık, sindirim sorunlarında doğrudan bağırsak düzenleyiciler vermek yeterli oluyor. Tabi masajda yapılabilir lakin yağa gerek yok. Yağı popo kısmından bir miktar yedirmek gerekiyor.

Oyla 0
sadece fikir yürütüyorum, kuşun ayağının rengi ve iyileşmeyen yaralar enfeksiyondan ziyade insülin/karaciğer problemlerinde görülen metabolik hastalıklara benziyor. karın zarının durumu da aynı nedenle olabilir. ben olsam iç hastalıkları uzmanı hoca bulmaya çalışırım

Oyla 0
Aslında dikkatli incelendiğinde bu tip hareketlilikler gözlemlenir o bölgede. Yani ana özel değil. Sadece bakteriyel ya da farklı durumlardan kaynaklı yoğunluğu var, sıkışma. Buda elle masajla düzelebilecek bir durum mu bilemedim.

Oyla 0
Ya işte, bağırsakların tıkandığını, yağlandığını, ödemvari birşey oluştuğundan gidermek için madaj yapıp vit-pro desteği sunuyor...Masajın zeytinyağı ile yapılması durumunu veterinerlerde öneriyor genelde. Lakin o bölgeye ciddi faydası olduğu kanaatinde değilim. Çok dert edilecek konu değil tabi bu. Esas problem şu, fucidin sürüyorsun, sonra o ellerle yem dolduruyorsun, tozlar havada uçuşuyor her videoda. Çok var böyle üretim yapan. Ve üretim yapanların çoğu deneme yanılmala olayıyla ilerlemeye bayılıyor...

Vahim olan ne biliyor musunuz?

Bu kuşlar vasıflı show jumbo olsaydı, senaryo ve ortam bu şekilde olmayacaktı. Ne acı...

Oyla 0
Dikkat ederseniz o bölgede tümör gibi bir şişlik var. Buda bağırsaklara baskı yapıyor olabilir. Dışkılamada zorlanma bununla ilgili bence. Amma velakin bu vatandaşın organik zeytinyağıyla masaj yapma fikrini çözmeye çalışıyorum hala organik olması önemli herhalde :D

Asıl takıldığım nokta karın zarı meselesi :) Acaba bilinçli olarakmı böyle birşey söylüyor diye merak ettim ve araştırma gereği hissettim. Ama kuşlarla ilgili hiç bir kaynakta böyle bir bilgi bulamadım lafı bile geçmiyor :)

Hadi diyelimki karın zarı yırtılmış bağırsaklar taşmış falan filan o kuş yaşarmı lan :D Böyle birşey olsa açık ameliyatla dikilmesi lazım organik zeytinyağıyla olucak işmi hahhah Bide ciddi ciddi karın zarı yırtılması tedavisi diye video çekmiş enteresan...

Özetle bu işler böyle bilinçsizce yapılmaz arkadaşlar. Gidersiniz veterienre bir röntgen çektirirsiniz ak koyun kara koyun ortaya çıkar anlatabildimmi...

Videodaki vatandaşın youtube kanalını inceledimde baya ciddi ciddi insanlar kuşlarını tedaviye gönderiyor bu arkadaşa. Ve ne hikmetse bütün kuşlara aynı teşhisi koymuş bağırsak enfeksiyonu ve kuruluk :D :D Hepsinede aynı tedaviyi uygulamış 4 in bir mix. Tabi bu işleri hayrına yapmadığıda ortada.. Yakında açık ameliyatlarada başlarsa şaşırmam :)

Oyla 0
Şu karın zarı yırtılması olan kuş ne oldu bir bakıyım diye arkadaşın kanalını ziyaret ettim. O kuşun yeni videosu gelmemiş doğal olarak :) Ama arkadaştan yine muhteşem ötesi saçma bir video gelmiş.. Aşağı bırakıyorum videoyu yorum sizin. Ciddden bilinçli yapmıyor bu işi...

Oyla 0
Geri