Kedi saldırısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan znbjork
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

znbjork

Forum Sakini
Merhaba arkadaşlar. Kuzenim köyde ve interneti olmadığı için onun adına yazıyorum. Evdelerken farkında olmadan eve kedi girmiş ve kuşa saldırmış. Dış kapıda yakalamış kediyi, hemen kuşu almış. Fotoğraftaki yerde yara varmış, ara ara sendeleyip düşecek gibi olup sonra toparlanıyormuş. Sadece aynı yerde duruyormuş. Dün akşam kafasını arkaya koymaya çalışmış fakat kafasını döndüremiyormuş fazla.
Yem yemiyormuş, kuzenim yumurta vermeye çalışmış fakat ağzını hiç açmamış. Köyde oldukları için veterinere götüremiyor, zaten Of'taki veterinerler pek anlamıyormuş. Sizce nasıl bir yol izlemeli, yaraya nasıl müdahale etmeli? Ben ısrarla veterinere götürmesi gerektiğini söyledim fakat bunun için imkanı yok şu an.

209d1b4b-5e38-41f1-a65c-d157d8ad634f.jpgb8d655ed-a38d-4c26-a303-2aa27ed4dda9.jpg

yara net gozükmuyor ancak pansuman yapılıp akabinde 3-4 gün terramycin pomad sürülmesi gerekiyor. yara derinse ayrıca veterinerden terramycin ile uyumlu olabilecek bir antibiyotik (ör: doksisiklin, oksitetrasiklin vb) istenebilir. ilaveten yem yemiyorsa kursak beslemesi gerekebilir (internette videolar mevcut)

bu şekilde hekimi yönlendirirseniz yardımci olur

veterinere gidemiyorsa ve hiç bir şey yapamıyorsa eczaneden terramycin pomad alıp sürebilir bi ihtimal işe yarar

Oyla 0
yara net gozükmuyor ancak pansuman yapılıp akabinde 3-4 gün terramycin pomad sürülmesi gerekiyor. yara derinse ayrıca veterinerden terramycin ile uyumlu olabilecek bir antibiyotik (ör: doksisiklin, oksitetrasiklin vb) istenebilir. ilaveten yem yemiyorsa kursak beslemesi gerekebilir (internette videolar mevcut)

bu şekilde hekimi yönlendirirseniz yardımci olur

veterinere gidemiyorsa ve hiç bir şey yapamıyorsa eczaneden terramycin pomad alıp sürebilir bi ihtimal işe yarar
çok teşekkürler. iletiyorum ona bunları.

Oyla 0
Yarası boynunda sanırım. Acıdığı için kafasını arkaya çevirmiyordur. Herşeyden önce kuşun mutlaka beslenmesi gerekiyor. Bunun için sıvı elle besleme maması yapıp çay kaşığı ile yedirmeye çalışın..

Haşlanmış yumurta sarısı,
Biraz mısır unu,
Biraz pirinç unu,
Biraz buğday unu,
Bir çimdik toz şeker,
Bir miktar sıcak su ile muhallebi kıvamına getirin. Biraz soğuyunca yedirin..

Sevdiği başka şeyler varsa onlarıda vermeye çalışın, Örneğin; yeşillikler (kıvırcık, maydanoz, taze nane, taze kekik, roka, semiz otu, dere otu, tere vs...), meyveler (elma, armut vs..)

Bunun dışında eczaneden;
Polivit vitamin şurubu,
Batikon solüsyon,
Teramycin yara merhemi alın..

Günde 2-3 defa yarayı batikonla temizleyip, ardından yara kremini sürün. Vitaminide tam dolu suluğa 5 damla ekleyip verin. Vitaminli suyu 4-5 saatte bir tazeleyin ve toplamda 3 gün kullanın..

Bu travmayı atlatana kadar kuşu 2-3 gün fazla rahatsız etmeyin kafesinde kalsın...

Oyla 0
Geri