Kemirme sıkıntısı

Erdem AYYILDIZ

iyikus.com Üyesi
99434C8F-9E89-4861-8CF6-B0D98AB91E37.jpeg6BD5A3CB-355B-435A-9FBE-B6756E4DDB82.jpegMerhaba muhabbet kuşum şu an yaklaşık 7-8 aylık. Cinsiyeti erkek diye biliyorum. ( yanlışsa düzeltirseniz sevinirim). Herhangi bir hastalığı yok. Bu son zamanlarda sürekli bir şeyler kemiriyor. Kafesindeki ahşap tüneğini ve kumlu tüneğini bile kemiriyor. (Odada kitap görürse sayfalarını kemiriyor) Ara sıra gagası kabuk gibi ucunda küçük bir katman düşüyor. Acaba belli bir sebebi var mı? Ona zararlı olabilecek bir durum olabilir mi?

Ve boyunu kaşımama da izin vermiyor artık, parmağımı uzattığımda tırnağımı kemirmeye çalışıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 8355Ekli dosyayı görüntüle 8356Merhaba muhabbet kuşum şu an yaklaşık 7-8 aylık. Cinsiyeti erkek diye biliyorum. ( yanlışsa düzeltirseniz sevinirim). Herhangi bir hastalığı yok. Bu son zamanlarda sürekli bir şeyler kemiriyor. Kafesindeki ahşap tüneğini ve kumlu tüneğini bile kemiriyor. (Odada kitap görürse sayfalarını kemiriyor) Ara sıra gagası kabuk gibi ucunda küçük bir katman düşüyor. Acaba belli bir sebebi var mı? Ona zararlı olabilecek bir durum olabilir mi?
Kuşunuz erkek değil. Cinsiyeti dişi. Kemirme mevzusuna gelecek olursak muhabbetler çok kemiren kuşlardır. Kemirme hareketi doğal bir şey yani. Kumlu tüneği de kafesten çıkarın. Kumlu tünekler kemirildiği zaman çok tehlikelidir. Kuşların midesinde sıkıntıya yol açar. Ben bu fotoğrafta gagasında bir sorun göremedim. Gagasının önden gözükecek şekilde fotoğrafını tekrar atar mısınız?

Oyla 0
Kuşunuz erkek değil. Cinsiyeti dişi. Kemirme mevzusuna gelecek olursak muhabbetler çok kemiren kuşlardır. Kemirme hareketi doğal bir şey yani. Kumlu tüneği de kafesten çıkarın. Kumlu tünekler kemirildiği zaman çok tehlikelidir. Kuşların midesinde sıkıntıya yol açar. Ben bu fotoğrafta gagasında bir sorun göremedim. Gagasının önden gözükecek şekilde fotoğrafını tekrar atar mısınız?
Şu an gagasında sıkıntı yok en son 3 hafta önce olmuştu

Oyla 0
Geri