Kenevir Tohumu Kuş Yemi Hakkında?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan serce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

serce

Yeni Üye
İlk önce merhaba size sormak istediğim soru şu kuş yemi olarak satılan kenevir tohumları ekilirse bitki elde edilir mi böyle birşey duydum sizin cevaplarınızı almak isterim teşekkürler

İlk önce merhaba size sormak istediğim soru şu kuş yemi olarak satılan kenevir tohumları ekilirse bitki elde edilir mi böyle birşey duydum sizin cevaplarınızı almak isterim teşekkürler
Bildiğim kadarıyla durum şöyle: Bu kenevir tohumları erkek ve dişi olmak üzere 2’ye ayrılıyor. Dişi olan tohumlarda TCH adı verilen uyuşturucu bir madde var. Bu maddeden de esrar yapılıyor. Yani uyuşturucu yapılacak olan tohumlar dişi tohumlar ve bunlar piyasada satılmıyor. Dişi tohum üretmek yasak. Bizim verdiğimiz tohumlar erkek tohum oluyor. Erkek tohumu da ekersek toprağa bitki çıkar elbette. Ama uyuşturucu özelliği olmaz çıkan bitkinin. Uyuşturucu için dişi ekilmesi gerekiyor.

Oyla 0
biz tokatta yaşıyoruz da ailem bu işi yapıyor böyle birşey geçmişti arada genelde devletin sitelerinde %70 dişi %30 erkek bitki yetişir diyordu kafam karıştı bizim ektiklerimiz ne oluyor diye ve çiçeklenmeden belirlenemiyor diye biliyordum tohumun genetiği anca öyle belli oluyordu sanmıştım sağolun.
Ben de bu konunun tam uzmanı değilim ama dişi tohum üretmek yasak. Geriye sadece erkek tohumlar kalıyor. Yani piyasadakiler %100 erkek tohum.

Oyla 0
Kenevir ekimi yapıldığında çıkıyor. Dişi/erkek ayrımına sahip değilim ama devlet kontrolünde olan bir üründür ve izin almadan dikimi yapılamaz.
Ben yabani kuşlar için tohumları bahçeye döküyorum. Onlar arasından çıkan ama tohum bağlamayanlar oldu. Belki de daha fazla bekletmek gerekirdi ama bu riske değmez.

Oyla 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri