Bildiğim kadarıyla durum şöyle: Bu kenevir tohumları erkek ve dişi olmak üzere 2’ye ayrılıyor. Dişi olan tohumlarda TCH adı verilen uyuşturucu bir madde var. Bu maddeden de esrar yapılıyor. Yani uyuşturucu yapılacak olan tohumlar dişi tohumlar ve bunlar piyasada satılmıyor. Dişi tohum üretmek yasak. Bizim verdiğimiz tohumlar erkek tohum oluyor. Erkek tohumu da ekersek toprağa bitki çıkar elbette. Ama uyuşturucu özelliği olmaz çıkan bitkinin. Uyuşturucu için dişi ekilmesi gerekiyor.İlk önce merhaba size sormak istediğim soru şu kuş yemi olarak satılan kenevir tohumları ekilirse bitki elde edilir mi böyle birşey duydum sizin cevaplarınızı almak isterim teşekkürler
Evet, aynen öyle olur.yani erkek tohum oluyor ve dikersek erkek kenevir ortaya çıkar dimi yanlış anlamadım
Ben de bu konunun tam uzmanı değilim ama dişi tohum üretmek yasak. Geriye sadece erkek tohumlar kalıyor. Yani piyasadakiler %100 erkek tohum.biz tokatta yaşıyoruz da ailem bu işi yapıyor böyle birşey geçmişti arada genelde devletin sitelerinde %70 dişi %30 erkek bitki yetişir diyordu kafam karıştı bizim ektiklerimiz ne oluyor diye ve çiçeklenmeden belirlenemiyor diye biliyordum tohumun genetiği anca öyle belli oluyordu sanmıştım sağolun.
Kenevir ekimi yapıldığında çıkıyor. Dişi/erkek ayrımına sahip değilim ama devlet kontrolünde olan bir üründür ve izin almadan dikimi yapılamaz.İlk önce merhaba size sormak istediğim soru şu kuş yemi olarak satılan kenevir tohumları ekilirse bitki elde edilir mi böyle birşey duydum sizin cevaplarınızı almak isterim teşekkürler