Kış ayında kuş bakımına dair sorular

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ExcaliBOR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ExcaliBOR

Forum Sakini
Merhaba.Kuşumun eski bulunduğu yerin soğuk olduğunu düşündüm ve kaloriferin önüne koydum.Sanırım aşırı sıcakta stres oluyorlar ama şu an kalorifer düşükte yanıyor.Sorun olur mu ?

Merhaba.Kuşumun eski bulunduğu yerin soğuk olduğunu düşündüm ve kaloriferin önüne koydum.Sanırım aşırı sıcakta stres oluyorlar ama şu an kalorifer düşükte yanıyor.Sorun olur mu ?
Kalorifere çok yakın tutman iyi değil. Bu hayvanlar zaten tüylü hayvanlar oldukları için pek sorun olmuyor sıcaklık durumu. Tabi sıcak ortamı severler her canlı gibi ama çok yakın tutmana gerek yok. Kaloriferin yandığı odada bulunsun yeter. Ortam ısısından yararlanır zaten o. Kaloriferin yanında olursa çok sıcak gelebilir ve bunalabilir.

Oyla 0
Kalorifere çok yakın tutman iyi değil. Bu hayvanlar zaten tüylü hayvanlar oldukları için pek sorun olmuyor sıcaklık durumu. Tabi sıcak ortamı severler her canlı gibi ama çok yakın tutmana gerek yok. Kaloriferin yandığı odada bulunsun yeter. Ortam ısısından yararlanır zaten o. Kaloriferin yanında olursa çok sıcak gelebilir ve bunalabilir.
Kalorifere 1 mt uzaklıkta masam var orada bulunmasını istiyorum ama masanın önünde kapı var .Böyle olunca da kapı açılınca hayvan soğukta kalıyor.Bu sorun oluşturur gibime geldi.Bir de eski kaldığı yerde ablam sabah kalkınca ayaklarının soğuk olduğunu söyledi.

Oyla 0
Kalorifere 1 mt uzaklıkta masam var orada bulunmasını istiyorum ama masanın önünde kapı var .Böyle olunca da kapı açılınca hayvan soğukta kalıyor.Bu sorun oluşturur gibime geldi.Bir de eski kaldığı yerde ablam sabah kalkınca ayaklarının soğuk olduğunu söyledi.
Sen bilirsin. Şimdi ben senin evdeki eşya konumunu bilmem. İlk dediğin gibi kalorifere yakın bir yere koy o zaman. Eğer bunalırsa belirti verir zaten.

Oyla 0
Merhaba, kalorifer dibi uygun değil kuşlar için. Kuşlar soğuktan değil de cereyandan etkileniyorlar daha çok. Oda ısıları genelde 16 altına nadir düşüyor. 18 kış ayı için ideal bir ısıdır.

Son düzenleme:
Oyla 0
Yaşadığımız şehirler farklı ama .Ben malatyadayım ve bizim ev genelde de serindir dışarısı 12 derece ve evde 6 7 derecelik bi hava var.3 gündür aralıksız yağmur yağıyor ben burada üşüyorum kazakların içinde hayvanın pek şansı olduğunu sanmıyorum.Kalorifer az yanıyorken koyacağım eğer bunaldığına dair belirti görürsem başka bir yere koyarım

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri