Kış hazırlıkları

Merve Kıratlı

Yönetici
Moderatör
Merhaba arkadaşlar sağlıklı günler ☺️
Havalar yavaş yavaş soğumaya başlıyor. Kuşlara ek gıda konusunda ne gibi hazırlıklar yapabiliriz? Karpuz çekirdeği kuruttum ben biraz. Nane ve yem çimlendirmeye başladım. Dışarı çıktığımda da buğday alacağım. Sizin önerileriniz var mu bu konuda? Teşekkürler ☺️

Merhaba, gündelik bakımında kullandığınız yemlerin içerisine ilave olarak biraz daha yağlı tohumlar eklenebilir. Cedene, keten, japon darısı gibi. Örnek bir karışım oranı;
Ak darı %40, %30 aspur, %10 diğer darılar (sarı, kırmızı,siyah gibi), %10 Japon darısı, %5 Cedene, keten, %5 diğer sağlık tohumları.
Kimisi yem oranınlarında pek oynama yapmaz ama göreceksiniz ki kuşlar yaz aylarında yem seçer, kış aylarında da az tükettiği yemi arar. Bu nedenle mutlaka ak darı ve aspur ağırlıklı bir karışım yapınız.

Çimlendirmeler yapılabilir kuşlar için ama sezonu yok bunun. İstediğinizde verebilirsiniz. Yumurta maması yine aynı şekilde verilmelidir. Kış aylarında üşütme durumları daha sık olabildiğinden ara ara C vitamini içeren gıdalar sunulabilir. Örneğin mama da tatlı biber ya da suyuna 2-3 damla limon gibi. Haftada 1 kez yapmak yeterli olur.

Eğer alabilirseniz dal darı edinin 1-2 kg civarı. Şuan aklıma gelenler bunlar.

Oyla 0
Merhaba, gündelik bakımında kullandığınız yemlerin içerisine ilave olarak biraz daha yağlı tohumlar eklenebilir. Cedene, keten, japon darısı gibi. Örnek bir karışım oranı;
Ak darı %40, %30 aspur, %10 diğer darılar (sarı, kırmızı,siyah gibi), %10 Japon darısı, %5 Cedene, keten, %5 diğer sağlık tohumları.
Kimisi yem oranınlarında pek oynama yapmaz ama göreceksiniz ki kuşlar yaz aylarında yem seçer, kış aylarında da az tükettiği yemi arar. Bu nedenle mutlaka ak darı ve aspur ağırlıklı bir karışım yapınız.

Çimlendirmeler yapılabilir kuşlar için ama sezonu yok bunun. İstediğinizde verebilirsiniz. Yumurta maması yine aynı şekilde verilmelidir. Kış aylarında üşütme durumları daha sık olabildiğinden ara ara C vitamini içeren gıdalar sunulabilir. Örneğin mama da tatlı biber ya da suyuna 2-3 damla limon gibi. Haftada 1 kez yapmak yeterli olur.

Eğer alabilirseniz dal darı edinin 1-2 kg civarı. Şuan aklıma gelenler bunlar.

Yumurta maması için kabuk hazırlamıştım. Su konusunda da aylık plan yaptım ona uymaya çalışıyorum Dışarı çıktığımda dediklerinizi temin ederim. Yedek yem almıştım sokağa çıkma yasağı olursa diye birde dal darı alayım. Teşekkürler ☺️

Oyla 0
Yumurta maması için kabuk hazırlamıştım. Su konusunda da aylık plan yaptım ona uymaya çalışıyorum Dışarı çıktığımda dediklerinizi temin ederim. Yedek yem almıştım sokağa çıkma yasağı olursa diye birde dal darı alayım. Teşekkürler ☺
Dal darı alışverişini Akyol Kardeşler sitesinden yapmanı öneririm. Dal darıları hesaplı ve güzel. Öneririm.

Oyla 0
Facebook kullanıyorsanız eğer dal darı diye aratırsanız güncel ilan verenleri göreceksiniz. Altında ki yorumlar vs. genelde fazla oluyor bilinen üreticilerin. O şekilde güvenle alabilirsiniz. Ankara Ulus kuş halinin üst katında bor ticarettende giderek alabilirsiniz. Tabi gitmeden ellerinde var mı teyit ediniz

Oyla 0
Facebook kullanıyorsanız eğer dal darı diye aratırsanız güncel ilan verenleri göreceksiniz. Altında ki yorumlar vs. genelde fazla oluyor bilinen üreticilerin. O şekilde güvenle alabilirsiniz. Ankara Ulus kuş halinin üst katında bor ticarettende giderek alabilirsiniz. Tabi gitmeden ellerinde var mı teyit ediniz

Çok teşekkür ederim :)

Oyla 0
Arkadaşlar aklıma bişey takıldı. Eğer gören olursa yardım edebilirse sevinirim. Mubişlerin direncini yükseltmek, korumak için Önerebileceğiniz vitamin vb ürünler var mı? Bir araştırma yaptım fakat aklım çok karıştı. Şimdiden teşekkür ederim

Oyla 0
Multivitamin ve probiyotik kullanabilirsiniz haftada 1 ya da iki haftada bir şekilde. Marka konusunda üstatlar daha bilgili tek kuşun varsa diğer markaları bitiremeyebilirsin avivid ya da avisol işini görür probiyotik olarak ben sadece diayzme ve probiyotik sayılır mı bilmiyorum avidiar kullanmistim zarar görmedim ama üstatlar pek önermiyor herhangi bir markayı deneyebilirsin

Oyla 0
Multivitamin ve probiyotik kullanabilirsiniz haftada 1 ya da iki haftada bir şekilde. Marka konusunda üstatlar daha bilgili tek kuşun varsa diğer markaları bitiremeyebilirsin avivid ya da avisol işini görür
2 tane kuşumuz var evde. Pet shoptan bi tane almıştım fakat içime sinmedi malum havalar da iyice soğuyor mevsim değişikliklerine hazır olmam lazım diye düşünüyorum

Oyla 0
2 tane kuşumuz var evde. Pet shoptan bi tane almıştım fakat içime sinmedi malum havalar da iyice soğuyor mevsim değişikliklerine hazır olmam lazım diye düşünüyorum
Dediklerim işini görür eğer üretim yapacaksan daha etkili ürünleri üstatlar yazarlar görünce ben denemediğim ürünü söylemiyim şimdi

Oyla 0
Sanırım iki tane çingene kızımız var ☺️ şu kışı atlatırsak bir erkek düşünebilirim. Birden fazla kişiye sormana rağmen kuşun birisinin dişi olduğuna inanamıyorum
Eviniz çok soğuk değilse kışın bir zararı olmaz aspur, japon darısı , perilla vb içerikli tohumun fazla olduğu yemler seçin Haftada 1 mamasını yapın haftada bir verebilirseniz dal darı direkt rüzgar falan alan bir yere koymayın bir sıkıntı olmaz ins kuşların cinsiyetini buraya sordunuz mu foto paylaşırsanız bizde teyit ederiz isterseniz

Oyla 0
Arkadaşlar aklıma bişey takıldı. Eğer gören olursa yardım edebilirse sevinirim. Mubişlerin direncini yükseltmek, korumak için Önerebileceğiniz vitamin vb ürünler var mı? Bir araştırma yaptım fakat aklım çok karıştı. Şimdiden teşekkür ederim
Vitamin olarak Röhnfried markasının Gerwit W ürününü öneririm. Harika bir multivitamin. Probiyotik olaraksa yine Röhnfried markasının Entrobac ürününün öneririm. Çok iyidir. Ayrıca kuşlara enerji ve direnç için kış aylarında ayda 1 yada 2 defa ev yapımı elektrolit verebilirsin. Doğal ürünlerle tarifler mevcut.

Oyla 0
Eviniz çok soğuk değilse kışın bir zararı olmaz aspur, japon darısı , perilla vb içerikli tohumun fazla olduğu yemler seçin Haftada 1 mamasını yapın haftada bir verebilirseniz dal darı direkt rüzgar falan alan bir yere koymayın bir sıkıntı olmaz ins kuşların cinsiyetini buraya sordunuz mu foto paylaşırsanız bizde teyit ederiz isterseniz
Evet burada da dişi denildi :)

Ekli dosyalar

• IMG_20200902_204652.jpg
    IMG_20200902_204652.jpg
    49.2 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_20200905_180550.jpg
    IMG_20200905_180550.jpg
    59.4 KB · Görüntüleme: 3
Oyla 0
Vitamin olarak Röhnfried markasının Gerwit W ürününü öneririm. Harika bir multivitamin. Probiyotik olaraksa yine Röhnfried markasının Entrobac ürününün öneririm. Çok iyidir. Ayrıca kuşlara enerji ve direnç için kış aylarında ayda 1 yada 2 defa ev yapımı elektrolit verebilirsin. Doğal ürünlerle tarifler mevcut.
Tavsiye için teşekkürler sabah siparişini vermeye çalışıcam :)

Oyla 0
Geri