Kızgınlık yumurtası 1 aydır çıkmıyor. Lütfen yardın edin.

Merve Özbakır

Yeni Üye
Merhaba, 8 yaşında dişi muhabbet kuşum var. 8-9 ay önce peşpeşe 4-5 kere kızgınlık yumurtası çıkardı. Şu anda da yumurtası olduğunu düşünüyorum çünkü karnı diğer seferlerde olduğu gibi şişkin ama 1 ayı aşkım süredir çıkarmıyor. Yemesinde, içmesinde, halinde tavrında dışkılamasında hiçbir problem yok, her zamanki gibi gayet hareketli, oyuncu, normal dışkı çıkarıyor, ötüyor ve mutlu görünüyor ama çok endişeliyim. Ne yapmam lazım nolur yardım edin. 😔

Son düzenleme:
Mutemelen yumurta sıkışması değildir. Çünkü 1 ay çok uzun bir süre şimdiye kadar kuşu öldürürdü diye düşünüyorum. Dışkılara baklırsa kuşta sindirim problemi olduğu belli. Enfeksiyon kaynaklı olabilir de olmayabilir de. Size önerim enzim içerikli bir probiyotik ve elektrolit desteği vermeniz olur. Aspur, ak darı gibi sindirimi kolay tohımlarla besleyin bir süre. Bol bol yeşil yapraklı sebze yesin. Sık sık gelişmeleri de yazarsanız gerekirse ilaç başlarız veya gerekli müdahale için yönlendiririz sizi.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim tüm yardımlarınız için. Belki fikir verir diye karnının ve popo bölgesinin de fotoğrafını göndermek istedim. Kuşu tartabileceğim bir tartım yok maalesef. 😔

Ekli dosyalar

• IMG_0323.jpeg
    IMG_0323.jpeg
    244 KB · Görüntüleme: 10
Evet yumurta varmış gibi bir şişlik var ama yumurta olma ihtimali düşük. Çünkü yumurta sıkışması yaşayan bir kuş kısa sürede çöker nefes almakta dışkılamakta vs zorlanır. Hareket etmekte zorlanır uçmakta zorlanır vs. Sizin kuşta böyle belirtiler var mı ?
Kuşa ilk gün ingiliz tuzu ( epsom tuzu ) desteği verin, sonra probiyotikle destekleyin. Bilen birinin muayene edip yumurta olup olmadığını netleştirmesi gerek.

Evet yumurta varmış gibi bir şişlik var ama yumurta olma ihtimali düşük. Çünkü yumurta sıkışması yaşayan bir kuş kısa sürede çöker nefes almakta dışkılamakta vs zorlanır. Hareket etmekte zorlanır uçmakta zorlanır vs. Sizin kuşta böyle belirtiler var mı ?
Kuşa ilk gün ingiliz tuzu ( epsom tuzu ) desteği verin, sonra probiyotikle destekleyin. Bilen birinin muayene edip yumurta olup olmadığını netleştirmesi gerek.
Merhaba Selçuk Bey, hayır kuşumda bahsettiğiniz belirtilerin hiçbiri yok. Dediklerinizi deneyeceğim çok teşekkürler. İstanbul’da önerebileceğiniz bir uzman var mı acaba? Kuşlardan anlayan veterinerlerden yana şansım asla yaver gitmedi maalesef.

Merhaba Selçuk Bey, hayır kuşumda bahsettiğiniz belirtilerin hiçbiri yok. Dediklerinizi deneyeceğim çok teşekkürler. İstanbul’da önerebileceğiniz bir uzman var mı acaba? Kuşlardan anlayan veterinerlerden yana şansım asla yaver gitmedi maalesef.
İstanbul Veteriner Kliniği Florya
Adres: Eceler Sokak No:16
Florya, Bakırköy, İstanbul
(Flyinn AVM'den Galatasaray
Spor Tesisleri'ne giderken soldan
4. sokak üzerinde.)
0 (212) 663 91 42
0 (212) 663 91 43
0 (212) 574 03 80

kuluçka yağlanması dediğimiz, özellikle o bölgede yağlanma oluşturan dişi kuşlar çok oluyor. Lipom olarak araştırma yapabilirseniz bolca bilgiye ulaşabilirsiniz.

Geri