Kızgınlık yumurtası sonrası

the_weekend

Yeni Üye
Merhabalar, öncelikle dişi kuşum kızgınlık yumurtası sonrası tüylerinin ön kısmında hafif bir döküntü olmaya başladı sonrasında erkek ile çiftleşmeye devam ettiler ben sürekli çiftleşmeye şahit oldum,dişi kuşumun görseldede gözüktüğü gibi dışkısı olduğundan büyük şekilde, yumurtalığın içinde yatıyor ama gel gör ki yumurtadan eser yok yaklaşık 1 ay önce kızgınlık yumurtası verdi sonrasında bu şekilde ne yapmalıyım tavsiyeleriniz nelerdir?

Ekli dosyalar

• IMG_20250104_140303 (1).jpg
    IMG_20250104_140303 (1).jpg
    469.7 KB · Görüntüleme: 5
Nasıl besliyorsunuz kullandığınız takviyeler dahil detaylı yazın. 1 ay önce mi kızgınlık yumurtası yaptı. Ve ne zaman çiftleşmeye başladılar. Kuluçka dönemi bir miktar tüy dökerler ama sizin kuş biraz fazla dökmüş gibi.

Nasıl besliyorsunuz kullandığınız takviyeler dahil detaylı yazın. 1 ay önce mi kızgınlık yumurtası yaptı. Ve ne zaman çiftleşmeye başladılar. Kuluçka dönemi bir miktar tüy dökerler ama sizin kuş biraz fazla dökmüş gibi.
Hocam 1 ay önce kızgınlık yumurtası yaptı yaklaşık 3-5 gün durdu boş olduğunu anlayınca çıkardım ben,takviye olarak yumurta maması,daldarı,maydanoz ve havuç,kalamar kemiği gerektiği kadar veriyorum. Onun dışında şimdi daha 2 gün önce gördüm çiftleştiler ama yumurta yapmıyor anlamıyorum.Sürekli çiftlesiyorlarda nedeni nedir?

Dişi istediğinde yumurta sürecini başlatıyor. Erkek kızgınlıktan dolayı baskı kuruyor olabilir. Genelde eşleşme sonrası 14 günü bulabilir yumurtlama durumu.

Kalamar kemiği sürekli dursun kafeste istedikleri kadar yesinler. Probiyotik, multivitamin ve multi mineral başlayın. Maydanoz miktarını az tutun. Yumurta gün aşırı verilebilir.

Geri